AIK:s Alexander Isak jublar efter 6-0 segern i allsvenskan mellan AIK och IFK Norrköping, 2 oktober. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Herrallsvenskan 2017

17-årige Isak en av spelarnas favoriter

För fjärde året i rad har spelarna i allsvenskan röstat fram säsongens bästa elva. SM-vinnaren Malmö FF har hela fem platser, men den som kanske sticker ut allra mest är anfallaren Alexander Isak.
AIK:s 17-åring, som vid fotbollsgalan utsågs till årets nykomling och för första gången i karriären är uttagen i A-landslagets trupp till januariturnén, bildar anfallspar med den tidigare MFF-spelaren Vidar Örn Kjartansson.

Hela ”säsongens elva”

Johan Wiland, Malmö FF – Linus Wahlqvist, IFK Norrköping, Kári Árnason, Malmö FF, Andreas Johansson, IFK Norrköping, Emil Salomonsson, IFK Göteborg – Magnus Eikrem, Malmö FF, Ebenezer Ofori, AIK, Rasmus Elm, Kalmar FF, Andreas Christiansen, Malmö FF – Alexander Isak, AIK, Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF.

Toppnyheter

Utrikesminister Margot Wallström (S). Sören Andersson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreakrisen

CNN: Sverige hjälper USA att förhandla om tre fångar

Sverige hjälper till att förhandla om att frisläppa tre amerikaner som hålls fångna i Nordkorea, uppger källor för CNN. Det handlar om de amerikanska medborgarna Kim Hak-song, Kim Sang-duk, and Kim Dong Chul.
Under den nordkoreanska utrikesministern Ri Yong-Hos besök i Stockholm i helgen lade Sverige stort vikt vid frågan, enligt källorna.
– Att skyddsmaktsuppdraget för USA är en del av diskussionerna har vi sagt inför och efter mötet, men jag har inga detaljer att berätta om, säger Erik Wirkensjö, pressekreterare för utrikesminister Margot Wallström, till TT med anledning av uppgifterna.
En av CNN:s källor uppger att Sverige inte ställt något ultimatum om saken, men att man framställt ett frisläppande som något som skulle leda framåt.
”Varje framsteg i frågan om dessa fångar skulle innebära mycket för USA”, säger en källa med insyn i förhandlingar.

2 tim
Donald Trump/Kim Jong-Un. Ahn Young-joon / TT / NTB Scanpix
Nordkoreakrisen

Källa: Nordkorea och USA ska mötas i Finland i april

Efter mötena mellan utrikesminister Margot Wallström (S) och Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho i Stockholm väntar fortsatta samtal – mellan Nordkorea och Finland, bekräftar finska UD för DI.
Redan i morgon anländer den nordkoreanske toppdiplomaten Choe Kang-il till Finland där han ska tillbringa två dagar.
Enligt källuppgifter till sydkoreanska tv-kanalen TV Chosun ska toppdiplomaten förbereda inför ett inofficiellt möte som Nordkorea, USA och Sydkorea planerar att hålla nästa månad, skriver finska Yle.

Igår 20:18
Flygplatsen i Pyongyang, illustrationsbild/Margot Wallström. TT
Nordkoreakrisen

Nordkoreavänner i Sverige: ”Är ett stort genombrott”

Omkring 200 medlemmar i Svensk-koreanska föreningen i Sverige stöder Nordkorea och säger sig vilja stärka banden till den kommunistiska diktaturen.
Under helgens möte har föreningen hållit tummarna för att mötet i Sverige med den nordkoreanska delegationen ska bli framgångsrikt, skriver TT.
– Det är ett stort genombrott, oväntat och spännande, säger föreningens ordförande Christer Lundgren till nyhetsbyrån.
Han tror att ministermötet både har handlat om frågor länderna emellan, liksom om de kommande toppmötena med Sydkorea och USA som planeras.
– Det ska bli oerhört intressant att se vad de kommer fram till, och framförallt vad USA har att erbjuda. Det är USA som förhindrat fred sedan 1953, hävdar Lundgren.

Igår 17:37
Läs mer om Nordkoreakrisen
Ryska medborgare lägger sin röst. Mindaugas Kulbis / TT / NTB Scanpix
Ryska valet 2018

Valet utsatt för DDOS-attack – flera larm om fusk

Rysslands centrala valkommission meddelar att dess hemsida har utsatts för en misslyckad överbelastningsattack, skriver AP. DDOS-attacken – som innebär att en webbplats överbelastas i syftet att få den att krascha – inträffade på förmiddagen och attacken kom från datorer i 15 länder.
Dessutom har det förkommit flera incidenter med valsedlarna i dagens presidentval. Bland annat undersöks ett fall där en man lämnade flertalet valsedlar i lådan, varpå han senare greps.
Samtidigt har den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj bojkottat valet, säger han till AP och uppmanar andra att göra detsamma.
Valet pågår fram till klockan 19 i kväll och Vladimir Putin väntas gå mot storseger.

14 min
TT
Ryska valet 2018

Utrikesministrar: ”Vi har inte glömt Krim, Ryssland”

Opinion I dag är det inte bara val i Ryssland – det är också exakt fyra år sedan ockupationen av Krimhalvön. På Aftonbladet Debatt skriver åtta europeiska utrikesministrar – däribland Sveriges, Danmarks och Polens – med ett gemensamt budskap: Vi har inte glömt.
Skribenterna räknar upp en rad brott mot folkrätt och mänskliga rättigheter som de menar att Ryssland begått, däribland fängslandet av politiska motståndare och att tvinga alla Krimbor att anta ryskt medborgarskap.
”Vi kommer inte att låta Krim försvinna från den internationella dagordningen”, lovar utrikesministrarna och fortsätter: ”Restriktioner och sanktioner kommer att bibehållas så länge som den olagliga annekteringen fortsätter.”

1 tim
Vladimir Putin.  TT
Ryska valet 2018

Putin röstade i Moskva: ”Mitt program är det rätta”

Det ryska valet är igång och vallokalerna i Moskva öppnade tidigt på söndagsmorgonen. De första vallokalerna i östra Ryssland öppnades sent på lördagen och kommer stängas i enklaven Kaliningrad 19.00 i kväll, svensk tid.
Få utländska bedömare tror att valet blir fritt och rättvist. I Moskva röstade Vladimir Putin själv. På valdagen hade han tonat ner sina anspråk och sade till ryska nyhetsbyråer att han skulle vara nöjd med ett resultat, vilket som helst, som låter honom förbli president.
– Jag är säkert på att det program som jag erbjuder är det rätta, sade Putin.
Putin lär behålla sitt grepp om makten och bli historisk när han säkrar en fjärde mandatperiod.
Omkring 109 miljoner människor kommer att få rösta i världens största land med hela elva tidszoner. Hittills har vallokalerna längst i öster öppnat.
Mellan 63 och 67 procent av befolkningen väntas rösta i valet, skriver AFP.

Idag 07:30
Läs mer om Ryska valet 2018
Flyktingsituationen Svenskt mottagande
Arkivbild. Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Flyktingsituationen Svenskt mottagande

Polisen får släppa utvisade – förvaren är fulla

Polisen har vid upprepade tillfällen tvingats släppa personer som frihetsberövats i väntan på utvisning eller avvisning – eftersom Migrationsverkets förvar har varit fullbelagda.
– Det har i princip varit fullt under ett par månader. Det kan finnas en och annan plats ledig. Och en del platser på förvaren är dessutom vikta åt familjer och kvinnor, säger Kristoffer Tunander, handläggare hos gränspolisen, till TT.
Enligt gränspolisen hade man i januari i år cirka 17 000 pågående ärenden från Migrationsverket att verkställa. Av dem är cirka 12 000 personer efterlysta, det vill säga att de har avvikit. Hur många av dem som finns kvar i Sverige är oklart.

20 min
Alice Teodorescu. Stefan Löfven under besöket i USA. TT
Svenskt mottagande

Teodorescu: Varför kommer Löfven undan med lögner?

Opinion Problemet med att Stefan Löfven försöker framhäva Socialdemokraterna som ett parti som tar ansvar är att det inte är sant, skriver Göteborgs-Postens Alice Teodorescu på tidningens liberala ledarsida.
Hon ifrågasätter varför Löfven ”gång på gång” kommit undan med att ljuga och undrar var de journalister och andra som ”brunmålat alla oss som pekat på orimligheten i den svenska migrationspolitiken” håller hus.
Teodorescu pekar bland annat på ett citat av Löfven under en pressträff vid USA-besöket i veckan, då han sa att regeringen hade ärvt en migrationslagstiftning som inte var hållbar, och ett annat uttalande då han sa att den borgerliga regeringen grundade flyktingpolitiken.
Tvärtom, menar Teodorescu, var migrationspolitiken till stora delar utformad av bland annat Göran Perssons S-regering.

Igår 11:49
Läs mer om Svenskt mottagande
Turkiska flaggan uppges hissas på en balkong i Afrin.  Turkiska militären
Syrienkriget

Turkiska militären hissar flaggor på balkong i Afrin

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hävdar att turkiskledda styrkor har tagit full kontroll över de centrala delarna av Afrin i Syrien. Omkring hälften av staden har fallit, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
– Förband tillhörande Fria syriska armén, som backas upp av turkiska styrkor, tog kontroll över centrala Afrin denna morgon klockan 8.30 (6.30 svensk tid), säger Erdogan, och tillägger triumferande:
– Nu kommer den turkiska flaggan att hissas där! Fria Syriska Arméns flagga kommer att hissas där!
Även den turkiska militären bekräftar övertagandet och publicerar en film på Twitter där en soldat sätter en turkisk flagga på en balkong, rapporterar AFP.
”Sökinsatser pågår för att hitta minor och andra explosiva material”, säger militären i ett uttalande.

3 tim
Recep Tayyip Erdogan.  ADEM ALTAN / AFP
Syrienkriget

Erdogan: Turkiska styrkor har ”total kontroll” i Afrin

Fria syriska armén (FSA), allierad med Turkiet, har gått in i Afrin i norra Syrien, uppger en av gruppens befälhavare. I ett uttalande säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att Afrin är under ”total kontroll”, rapporterar AFP.
Även Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från London, rapporterar att Turkietledda styrkor tagit sig in i den kurdkontrollerade staden – och tagit kontroll över flera stadsdelar.
Turkiet och allierade syriska grupper genomför en offensiv i regionen med syfte att driva bort den kurdiska milisgruppen YPG. Tiotusentals människor har flytt framryckningarna och det har rapporterats om hundratals civila dödsfall, bland annat från turkiska flyganfall.
SOHR rapporterar också att 1 500 kurdiska krigare har dött under den två månader långa offensivenoffensiven.

6 tim
En kvinna bär på sitt barn på flykt undan Afrin.  GEORGE OURFALIAN / AFP
Syrienkriget

SOHR: 150 000 har flytt från Afrin sedan i onsdags

Över 150 000 människor har flytt från Afrin i norra Syrien sedan i onsdags kväll. Det uppger Londonbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Turkiska styrkor och allierade syriska grupper genomför en offensiv i regionen för att driva bort den kurdiska milisgruppen YPG, som Turkiet betraktar som terrorister. Under de senaste dagarna har det rapporterats om att styrkorna belägrat och börjat gå in i staden Afrin, som delar namn med regionen.
Enligt SOHR dödades nio personer när turkiskt stridsflyg bombade ett sjukhus i Afrin under fredagskvällen. Turkiet förnekar dock att man skulle ligga bakom attacken och landets militär hävdar i ett Twitterinlägg att insatsen i staden "utförs på ett sådant sätt att inga civila skadas".

Igår 07:57
Läs mer om Syrienkriget
Trumps USA Cambridge Analytica-fallet
Chriopher Wylie. Twitter
Trumps USA Cambridge Analytica-fallet

Wylie portad av Facebook: ”De skjuter budbäraren”

Visselblåsaren Christopher Wylie, som för The Guardian avslöjat hur han hjälpt Cambridge Analytica att tanka ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare, skriver på Twitter att hans Facebooksida har stängts ned.
”Avstängd av @facebook. För att jag visselblåst. Om något de i hemlighet har vetat i två års tid”, skriver han.
Facebook bekräftar i ett pressmeddelande att de portat Wylie ”i väntan på mer information”.
Wylie säger till the Guardian att han erbjudit Facebook att hjälpa till att utreda intrånget.
– De bekräftade mitt erbjudande, men vände sig sedan om och sköt budbäraren. Jag försöker sona mina brott och det borde Facebook också göra, säger han till tidningen.
I ett långt reportage i The Observer berättar Wylie att informationen sedan såldes vidare till Donald Trumps kampanj för miljonbelopp och användes i valet 2016.
Intrånget beskrivs som ett av de största hittills hos Facebook.

2 tim
Trumps USA Cambridge Analytica-fallet

Visselblåsare: “Jag skapade Bannons krigsredskap – och knäckte Facebook”

Tidningarna New York Times och brittiska The Observer har talat med före detta anställda på Cambridge Analytica, som ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
– Vi utnyttjade Facebook till att skörda miljontals människors profiler. Och bygga modeller för att utnyttja vad vi visste om dem och sikta in oss på deras inre demoner. Det var grunden som hela företaget var byggt på, säger 28-årige visselblåsaren Christopher Wylie till The Guardian-ägda The Observer.
Wylie beskriver sig själv som ”en homosexuell, kanadensisk vegan” och skaparen bakom ”Steve Bannons psykologiska mindfuck-verktyg”. Bannon, som var Trumps chefsstrateg och tidigare ordförande för högermediebolaget Breitbart News, var 2014 Wylies chef, i egenskap av vice ordförande i Cambridge Analytica.
Wylie säger att han skäms över vad han gjort och pratar i termer som att han ”knäckt Facebook”.
Enligt USA:s federala valkommission anlitade Trumpkampanjen Cambridge Analytica i juni 2016 och betalade över 6,2 miljoner dollar (motsvarande nära 51 miljoner kronor) för dess tjänster.

5 tim
Illustrationsbild: Facebook-grundaren Mark Zuckerberg.  Noah Berger / TT / NTB Scanpix
Trumps USA Cambridge Analytica-fallet

Amerikanska politiker kräver att Facebook utreds

Delar av den amerikanska kongressen kräver att Facebooks misstänkta datamissbruk ska utredas och att branschen ska regleras hårdare från statlig nivå. Det rapporterar Reuters.
”Det är helt klart att dessa plattformar inte kan övervaka sig själva. De säger ’lita på oss’. Mark Zuckerberg måste vittna inför senaten”, skriver den demokratiska senatorn Amy Klobuchar på Twitter.
Facebook har hävdat att felet ligger hos analysföretaget Cambridge Analytica, som fick tillgång till datan 2014. Bolaget ska sedan ha återanvänt den datan under Donald Trumps valkampanj 2016, något som techjätten uppger sig inte ha haft vetskap om.
Facebook uppger i ett uttalande att man överväger att vidta juridiska åtgärder mot Cambridge Analytica.

6 tim
Läs mer om Cambridge Analytica-fallet
Charlotte Kalla.  Uld Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN
Världscupen i längdskidåkning

Kalla efter Haags besked: ”Vi är i slutet av karriären”

Anna Haags besked att sluta karriären har skakat om Charlotte Kalla, som börjat tänka på sin karriär. Det berättade hon efter säsongsavslutningen i Falun, som både innebar en sjunde plats i minitouren och i världscupen totalt.
– Jag har inte haft den tanken tidigare, att en som följt mig hela tiden ska lägga av. Det var speciellt, säger hon till TT.
Haag och Kalla har haft parallella karriärer.
– Utan Annas support hade jag aldrig vunnit Tour de Ski, säger Kalla till TT och betonar att Haag betytt mycket för henne.
Kalla får frågan hur Haags beslut påverkar synen på den egna karriären.
– Det har aldrig varit snack. Ja, att vi är i slutet av karriären – definitivt, men inte vad som händer sedan.

14 min
Marit Bjørgen. Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN
Världscupen i längdskidåkning

Marit Bjørgen tog guld i världscupens jaktstart

Marit Bjørgen släppte inte sin stora ledning och vann jaktstarten när skidornas världscup avslutades i Falun. Hon fick sällskap av två amerikanskor, Jessica Diggins och Sadie Bjornsen, på prispallen.
Charlotte Kalla orkade inte följa med när slutstriden om bronsplatsen drog i gång under den sista kilometern och blev sjua. Även Jonna Sundling (nia) och Ebba Andersson (tia) kom bland de tio främsta i minitouren i Falun.
Inför jaktstarten, som avgjorde minitouren under världscupavslutningen, var Bjørgens marginal ner till tvåan Ingvild Flugstad Østberg 36 sekunder. Charlotte Kalla låg femma, 57 sekunder från täten och kände sig slagen på förhand när det gällde segern.

3 tim
Läs mer om Världscupen i längdskidåkning
Benny Fr Kenny Bengtsson / Svd / TT / TT NYHETSBYRÅN
Benny Fredriksson 1959–2018

Alla föreställningar ställs in – utom Ronja Rövardotter

Kulturhuset Stadsteatern håller en minnesstund för den tidigare teaterchefen Benny Fredriksson på söndagen. Alla föreställningar har ställts in – förutom barnföreställningen Ronja Rövardotter.
– Vi spelar Ronja för att han tyckte så mycket om den. Det är tredje gången den sätts upp och det är av en anledning, säger Camilla Carlström, tidigare produktionsledare för föreställningen, till Expressen.
Benny Fredriksson var vd för Kulturhuset Stadsteatern mellan 2013 och 2017, då han avgick efter att ha anklagats för att ha en hård ledarstil. På lördagen kom beskedet om hans död, 58 år gammal.

2 tim
TT
Benny Fredriksson 1959–2018

Kultursverige sörjer: ”Jag är förtvivlad och chockad”

Kultursverige sörjer Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson efter beskedet om att han dött under en vistelse i Australien, 58 år gammal.
– Jag sörjer en vän. En person som gjorde väldigt mycket för svensk teater, säger Madeleine Sjöstedt, före detta kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholm, till Dagens Nyheter.
På Twitter skriver sångerskan och skådespelaren Sarah Dawn Finer, som spelat i uppsättningen av ”Cabaret” på Stadsteatern, att det inte finns ord för det som har hänt. Även sångerskan Lisa Nilsson sörjer Benny Fredriksson i ett inlägg på Twitter.
”Käre vän och teaterchef. Jag är bortom förstånd, förtvivlad och chockad över din hastiga bortgång”, skriver hon.
Fredriksson avgick från sin tjänst som vd på Kulturhuset Stadsteatern i december, efter att ha anklagats för en hård ledarstil i samband med en granskning i spåren av Me too.

5 tim
HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN
Benny Fredriksson 1959–2018

Kulturhusets tidigare vd Benny Fredriksson är död

Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern, har dött, skriver kulturinstitutionen i ett pressmeddelande. Han dog under en vistelse utomlands, meddelade hans familj som finns på plats i Australien.
– Alla våra tankar går i denna stund till Bennys familj, säger Ingela Lindh, vd för Stadshus AB, och Sture Carlsson, vd för Kulturhuset Stadsteatern, i en gemensam kommentar och fortsätter:
– Han har varit en ledande personlighet i stadens och landets kulturliv.
Fredriksson blev 58 år gammal. Han avgick från sin tjänst den 7 december 2017 efter att hans ledarstil ifrågasatts.

Igår 21:45
Läs mer om Benny Fredriksson 1959–2018
Woody Harrelson och Matthew McConaughey i True Detective (t v), Jane Austen (t h). TT/Wiki
Långläsning

”Massiv talangförlust när kultur skapad av kvinnor ständigt nedvärderas”

Mark Twain avfärdade Jane Austens författarskap och True Detective fick ett helt annat mottagande än den betydligt starkare tv-serien Doll & Em. Kvinnors skapande har i alla tider nedvärderats jämfört med mäns, skriver Lili Loofbourow i en text som ursprungligen publicerades i Virginia Quarterly Review.
Hon kallar fenomenet ”det manliga ögonkastet” (”the male glance”), en blinkning till det etablerade begreppet ”den manliga blicken” (”the male gaze”) som beskriver hur kultur skapas och konsumeras utifrån ett manligt perspektiv. Här är dock omständigheterna närmast de motsatta, menar Loofbourow: ”Det manliga ögonkastet” handlar om hur vi snabbt ”betraktar, förutsätter och går vidare” från kultur skapad av kvinnor, och därmed bland annat kategoriserar alla filmer om kvinnor som ”tjejfilmer” och all reality-tv som ”skräp”.
Loofbourow menar det är samma fenomen som får oss att betrakta kvinnors och mäns utseenden på olika sätt och att det är något vi alla – män som kvinnor – lär oss redan under uppväxten.
”Effekten är giftig och har resulterat i en massiv talangförlust. Vi har förlorat bra konst i decennier, delvis för att vi är för dåliga på att känna igen den”, skriver hon.
Läs texten i länken nedan.

2 tim
Pexels
Långläsning

“Därför skrollar du igenom Instagram 01.00 på natten”

”De flesta av oss är medvetna om att våra mobiler gör oss deprimerade, oroliga, narcissistiska, ensamma och osäkra. Du har förmodligen läst dessa rapporter just i din smartphone.” Så inleds en text i The Independent, som tecknar en bild över vårt telefonanvändande – och den allt högre risken att bli beroende.
Frilansjournalisten Jessica Brown skriver att beroendet har blivit så accepterat att det till och med har skapats ett ord för rädslan att vara mobillös – ”nomophobia” eller nomofobi.
Men varför blir vi då beroende, frågor hon sig. En tidigare teori har varit att vår hjärna ständigt utsätts för notiser under dagen och att det då utsöndras dopaminer i samma områden som är inblandade när vi äter, har sex, dricker alkohol eller tar droger.
Men enligt en ny studie beror snarare vår besatthet – ”och den verkliga anledningen till att vi skrollar genom Instagram klockan ett på natten när vi har ett viktigt frukostmöte dagen efter” – inte på själva telefonen. Utan det drivs i stället av ett evolutionärt beteende, som bottnar i en vilja att socialisera med andra, att bli sedda och att studera andras beteenden.

4 tim
Illustrationsbild. Carlos Giusti / TT / NTB Scanpix
Långläsning

Kvinnorna i det dolda är mest utsatta för sexuella övergrepp på jobbet

Isolerade, oskyddade och rädda för att tala ut – vissa arbetstagare är särskilt utsatta för sexuella övergrepp och trakasserier, skriver The Guardian som i ett längre reportage följer Vicky Márquez som hjälper utsatta städare i USA.
En kvinna fick via Márquez hjälp att hitta ett nytt jobb: Som städerska på ett hotell. Men där försökte hennes chef övertala henne att ha sex med honom.
– Du behöver det här jobbat, visst är det så? sa chefen innan han våldtog henne i hotellgaraget.
Mest utsatta är de som lagar mat, städar och tar hand om familjer på platser där få andra befinner sig. Även de som lever i fattigdom och är som mest angelägna om att behålla sina jobb är mest utsatta.
Läs texten i länken nedan.

Idag 06:05
Läs mer om Långläsning
Henrik Kristoffersen, vinnaren Marcel Hirscher och André Myhrer. TT News Agency / TT NYHETSBYRÅN
Alpina världscupen

Myhrer om vädret: ”Kanske ett bra beslut för min del”

Förkyld, febrig och ont i halsen. Ur den aspekten var den inställda slalomen i Åre kanske bra för André Myhrer.
– Likväl är det tråkigt att inte få köra, säger han till TT.
Efter relativt fina förhållanden under hela världscupsfinalveckan så kom till slut kraftiga vind- och snöbyar, vilket gav resultatet att både herrarnas slalom och damernas storslalom ställdes in.
För André Myhrers del innebar det att han, efter två raka världscupsfinalsegrar i slalom, inte fick förlänga den sviten på hemmaplan i Åre, även om han i kavaj säkrade tredjeplatsen i slalomcupen.
– Det är tråkigt givetvis, säger en väldigt förkyld Myhrer innan han fortsätter:
– Jag har ju slagits ut av en förkylning som inte riktigt ville ge med sig. Jag vaknade upp med feber och lite ont i halsen. Med tanke på det var det kanske, för min del, ett bra beslut.

2 tim
JONATHAN NACKSTRAND / AFP
Alpina världscupen

Hårda vindar blåste bort slalomavslutningen i Åre

På grund av hårda vindar ställs damernas storslalom och herrarnas slalom in.
– Det är ganska typiskt att det blir så i Åre, säger Pia Hultgren, meteorolog för världscups- och VM-organisationen.
Lördagens iskalla men strålande sol förbyttes under natten till desto blåsigare och snöigare förhållanden. Till att börja med flyttades damernas storslalomstart ner till reservstarten. Men i slutändan visade sig inte det räcka.
Med mindre än en halvtimme kvar till start av det första åket av damernas storslalom så kom beskedet att tävlingen har ställts in på grund av de byiga vindarna och snöfallet som intagit den jämtländska skidorten. Senare kom också beskedet att herrarnas slalomlopp ställs in.

3 tim
Läs mer om Alpina världscupen

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.