Takbaren Vertigo and Moon, den flytande marknaden och helgedomen Wat Pho är tre måsten i Bangkok,  resemagasinet Vagabond. Wikicommons
Bangkok
Resa

Bangkok: 8 måsten för förstagångsbesökaren

Vad hinner man på tre dagar i Bangkok? Mycket, konstaterar resemagasinet Vagabond, som tipsar om sådant du bör känna till för att få ett lyckat stopp i Thailands myllrande huvudstad.
Först och främst: Ta en tur på Chao Phraya-floden, där det alltid händer något. Så fort du kliver i båten är värmen glömd och vardagslivet omfamnar dig med flytande marknader, människor på väg till jobbet och skrangliga bostadshus på pålar.
Shoppingparadis finns det gott om, men har du bara tid att besöka ett beger du dig till världens största marknad Chatuchak, som är fylld med så mycket kläder, konst, prylar och streetfood att du kan gå runt en hel dag och ändå bara ha sett en fjärdedel.
Att åka upp till en takbar och sippa på favoritcocktailen i solnedgången är närmast obligatoriskt. Vagabonds förstaval är alltid Vertigo and Moon Bar som ligger på toppen av Banyan Tree Hotel och har makalös panoramautsikt.
Gillar du kultur tar tar du en taxi till Thailands heligaste tempel Wat Phra Kaew och närliggande Wat Pho, som har en 45 meter lång guldstaty av Budda i viloläge.

Mer läsning:

Toppnyheter

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.