Arkivbild: FBI-chefen James Comey JIM WATSON / AFP
Trumps USA Avlyssningsanklagelsen

”Comeyförhör kan sluta med förnedring för Trump”

I dag ska FBI-chefen James Comey och NSA:s Mike Rogers frågas ut i den amerikanska kongressen om möjliga kopplingar mellan Donald Trumps valkampanj och Ryssland. Både republikaner och demokrater har uttryckt frustration över att underrättelseorganisationerna inte kan ge tillräckligt med information. Det gäller både frågan om Rysslandskopplingar och frågan om Donald Trumps påstående, som inte bevisats, om att hans föregångare Barack Obama beordrat att Trump Tower skulle avlyssnas, rapporterar Reuters.
CNN:s politikreporter Stephen Collinson konstaterar att förhören kan sluta med förödmjukelse för Trump, om Comey på tvärs med presidentens anklagelser slår fast att det inte förekommit någon avlyssning.
Tidskriften Politicos skribenter konstaterar att hur än Comey gör så kommer han garanterat att göra en sida besviken. Om han är tyst öppnar han för kritik från demokrater, som inte glömt Comeys inspel om Hillary Clintons email-utredning i slutet av valrörelsen. ”Men om han motbevisar Trumps påstående riskerar han att dra på sig vreden från en notoriskt lättkränkt president”.

Toppnyheter

Trumps USA Skolskjutningen i Florida
Donald Trump med eleverna Carson Abt och Ariana Kline. JONATHAN ERNST / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Skolskjutningen i Florida

Trump: Beväpnade lärare kan stoppa skolskjutningar

Elever från Floridaskolan där 17 personer dödades i en skolskjutning i förra veckan besöker på onsdagen Vita huset för ett möte med president Donald Trump.
Ungdomarna uppmanade Trump att ”göra det rätta” och ta frågan om USA:s vapenlagar på allvar. Presidenten svarade med löften om noggrannare bakgrundskontroller på personer som tillåts köpa vapen, skriver USA Today. Han öppnade också upp för att fler lärare ska kunna vara beväpnade i skolan, och tog upp exempel på hur det kunnat leda till att skolskjutningar avbrutits i förtid.
Samtidigt befann sig ett hundratal av skolans elever i delstatshuvudstaden Tallahassee för att diskutera frågan med lokala politiker. Klockan nio, lokal tid, hålls ett tv-sänt stormöte där politiker och ungdomar väntas debattera frågan.

Igår 22:32
Trumps USA Skolskjutningen i Florida

Överlevare till Trump: Vill känna mig trygg i skolan

Samuel Zeifs bästa vän var en av de 17 personer som dödades under skolskjutningen i Florida för en vecka sedan. Under ett öppet möte med Donald Trump berättade han gråtande om förlusten och skräcken han känt sedan händelsen.
– Jag vill känna mig trygg i skolan. Nu förstår jag inte hur jag någonsin ska kunna sätta foten där igen, sa eleven, som själv lyckades hålla sig gömd under attacken.
USA:s vapenlagar var det stora temat under samtalet, där överlevande från skolan medverkade tillsammans med lärare och föräldrar till offren för andra skolskjutningar. Medan en förälder föreslog beväpnade lärare – och fick medhåll från Trump – hade Samuel Zeif en annan inställning:
– Jag fyllde 18 dagen efter, till nyheten att min bästa vän dött. Jag förstår inte hur jag fortfarande kunde gå in i en butik och köpa ett krigsvapen, sa han.

Igår 23:00
Elever på Parkland-skolan i Tallahassee på onsdagen. Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Skolskjutningen i Florida

Elever och politiker i samtal om USA:s vapenlagar

Omkring 100 elever som överlevde skolskjutningen i Parkland möter på onsdagen politiker i Floridas huvudstad Tallahassee för att diskutera – och kritisera – landets vapenlagar. Det rapporterar amerikanska medier.
– Vi vill ha mer rimliga vapenlagar så att detta aldrig händer igen, sa den 16-åriga studenten Rachel Padnis till Reuters i samband med att studenterna marscherade till mötet, iförda t-shirtar med uppmaningen #neveragain.
Under dagen har ungdomarna deltagit i samtal med senatorer och andra politiker från delstaten, skriver AP. I kväll, lokal tid, arrangeras ett tv-sänt möte där frågan kommer diskuteras vidare. Även president Donald Trump arrangerar ett möte med elever och föräldrar i Vita Huset på onsdagen.
På onsdagsmorgonen kom rapporter om att elever på flera andra skolor i Florida lämnat sina klassrum i solidariten med offren och överlevarna för skolskjutningen.

Igår 17:25
Läs mer om Skolskjutningen i Florida
Attacken i Stockholm Rättegången
Hossein Salmanzadeh / TT NYHETSBYRÅN
Attacken i Stockholm Rättegången

Nya lagförslaget: Förbjud nätsökningar i terrorsyfte

Regeringen vill få stopp på ensamvargar som planerar terrordåd. På torsdagen ska ett nytt lagförslag klubbas som ska göra det straffbart att i terrorsyfte skaffa sig kunskaper om vapen och sprängämnen på nätet, skriver DN.
– Det blir lättare att ingripa tidigare mot en ensamagerande terrorist som inte har farit iväg och lärt sig saker i Syrien utan sitter hemma på sin kammare och försöker lära sig, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till tidningen.
Även grovt dataintrång, som görs för att exempelvis försöka sätta samhällsviktiga funktioner ur spel, ska kunna klassas som terrorbrott. Dessutom ges polisen utökade möjligheter till telefonavlyssning, enligt lagrådsremissen.

Igår 20:31
Rakhmat Akilov och åklagare Hans Ihrman. TT
Attacken i Stockholm Rättegången

Åklagaren: Propaganda är en del av Akilovs plan

Terroranklagade Rakhmat Akilov agerar fortfarande och attentatet pågår än i dag. Det säger åklagare Hans Ihrman efter dagens förhör, enligt SVT Nyheter. Enligt Ihrman fortsätter Akilov att vilja påverka Sverige under rättegången eftersom motivet måste utredas och förmedlas.
– Det han säger här är en del av hans plan att fortsätta förmedla sin propaganda, säger åklagaren till SVT.
Åklagaren var inte kritisk till mediernas rapportering av förhören utan menade att Sverige får visa att vi är en demokratisk rättsstat som behandlar Akilov som alla andra.

Igår 14:52
Polisens tekniker på Drottninggatan efter attacken i april 2017. STRINGER / TT NYHETSBYRÅN
Attacken i Stockholm Rättegången

Akilov visste inte om att IS inte tagit på sig dådet

Rakhmat Akilov har svurit trohet till IS, men terrorgruppen har aldrig tagit på sig hans dåd på Drottninggatan i Stockholm förra året. Under dagens förhör visar det sig att Akilov själv verkar ha trott att IS har ställt sig bakom attacken.
När målsägarbiträdet Gustaf Linderholm påpekar att gruppen inte sagt att man har utfört dådet väcker det förvåning hos Akilov.
– Har de inte erkänt det? säger han då.
Intrycket i rätten är att det är första gången som Akilov hör att IS inte tagit på sig ansvaret för hans dåd, rapporterar TT.

Igår 10:04
Läs mer om Rättegången
 Anders Brännström.  MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Försvarets framtid

Försvaret: Anklagelser om trakasserier vägdes in

Generalmajor Anders Brännström tvingades nyligen bort från sin chefstjänst inom försvaret. Bakom petningen fanns bland annat en anklagelse om sexuella trakasserier, rapporterar DN.
Händelsen ska ha inträffat på en fest hösten 2014. En kvinnlig soldat anklagade då Brännström för att ha tagit henne på rumpan. Han ska också ha försökt dansa med henne, vilket soldaten inte ville. Brännström nekade till anklagelserna.
Uppgifterna kom fram i en utredning som gjordes för tre år sedan, men som försvaret la ner i brist på bevis. Att den utredningen vägdes in när Brännström petades i januari kände han inte till, säger han till DN. Han säger att ÖB Micael Bydén motiverade petningen med att han uttalat sig kritiskt om försvaret i media.

Igår 22:03
Sören Andersson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Försvarets framtid

Ledare: Nedslående resultat i försvarsutredning

Opinion Försvaret är ett hett ämne på ondagens ledarsidor i kölvattnet av Ingemar Wahlbergs utredning som visar att försvaret behöver ett tillskott på runt 170 miljarder kronor.
Dagens Nyheter skriver att utredningens slutsatser är nedslående. Tidningen menar att kvaliteten på det svenska försvaret skulle sjunka med dagens budgetramar, när Sverige istället behöver stärka försvaret.
”Ryssland har rustat upp, annekterat Krim och överfallit Ukraina. Sverige måste dra slutsatser av det”, skriver tidningen.
Dagens industri konstaterar att utredningens slutsatser om ökade anslag kan verka drastiska, men menar att det är värt pengarna om de investeras rätt. Tidningen varnar för att alternativet är att skicka en dåligt rustad värnpliktsarmé för att möta fienden.
”Det är ett dödligt säkert sätt att förlora frihet och 20-åringar. Teknik på toppnivå ger oss helt andra möjligheter”, skriver tidningen.
Även Smålandsposten menar att investeringarna behövs, men frågar sig varifrån pengarna ska tas, i ett läge där de offentliga utgifterna över lag väntas öka de närmaste åren:
”Försvaret måste få kosta. Men vi måste också få veta säkert vad det kommer kosta”.

Igår 05:59
Läs mer om Försvarets framtid
Annika Söder (t v), östra Ghouta på onsdagen (t h) TT
Syrienkriget

Förslag om syrisk vapenvila framlagt i säkerhetsrådet

Sverige och Kuwait har lagt fram ett förslag till FN-säkerhetsråd om 30 dagars vapenvila i Syrien. Men det är fortfarande oklart när rådet ska rösta om det.
– Texten ska diskuteras, men vi hoppas att den ska gå igenom, säger kabinettssekreterare Annika Söder till TT.
Söder menar att det finns ett starkt stöd bland rådets medlemmar att få stopp på striderna så att humanitär hjälp kan komma fram. Ryssland, som beskrivit förslaget som ”orealistiskt”, har begärt ett möte i säkerhetsrådet under torsdagen för att diskutera situationen i östra Ghouta.
Över 300 civila, inklusive 70 barn, uppges ha dödats i de upptrappade bombningarna över regionen den senaste veckan.

Igår 21:30
Bild från östra Ghouta på onsdagen. BASSAM KHABIEH / TT NYHETSBYRÅN
Syrienkriget

Vädjar om paus i striderna: ”Helvetet på jorden”

Omvärlden manar till uppehåll i de intensifierade attackerna mot östra Ghouta i Syrien. FN:s generalsekreterare Antonio Guterres beskriver situationen för civilbefolkningen som ”helvetet på jorden” – och vädjar om att humanitär hjälp ska ges möjlighet att nå den belägrade staden.
Även Frankrikes president Emmanuel Macron uppmanar till vapenvila och anklagar den syriska regimen för att använda kampen mot terrorism som ett ”svepskäl” för att attackera civila. Enklaven utanför Damaskus kontrolleras av islamist- och jihadistgrupper, skriver AFP.

Igår 16:39
Syrienkriget

15-åring rapporterar från östra Ghouta: ”Rädda oss”

15-åriga Muhammad Najem är precis som många andra ungdomar aktiv på sociala medier. Skillnaden är att han använder sina konton på Youtube, Twitter och Facebook för att rapportera från sin krigshärjade hemstad i östra Ghouta i Syrien.
– I går lekte vi tillsammans i skyddsrummet. I dag blev min vän och hans familj dödade av ett stridsflygplan, berättar han i en av sina videor.
På Twitter skriver 15-åringen om vänner som dödats och visar upp bilder från den sönderbombade staden. Han riktar skarp kritik mot den syriska regimen och Ryssland – och vädjar till omvärlden om att inte blunda för det som pågår.
– Folk behöver veta om allt som händer i Syrien, säger Muhammad Najem, som drömmer om att få fortsätta sin utbildning och bli journalist, till CNN.

Igår 20:13
Läs mer om Syrienkriget
Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska tillväxten

Analyser: Prognosen blev en försmak på valrörelsen

När finansminister Magdalena Andersson (S) i dag höll pressträff om den svenska ekonomin förvandlade hon en ”ljummen konjunkturprognos till en försmak på valrörelsen”, skriver SvD Näringslivs reporter Louise Andrén Meiton i en analys.
Finansministern pratade bland annat om hur statens skuld kommer att sjunka till 18 procent av BNP inom två år. Att regeringen står rustade inför eventuella kriser var ett tydliga buskap som Andersson ville få fram, menar Andrén Meiton.
Aftonbladets Lena Mellin skriver att Magdalena Anderssons prognos visar att valåret 2018 blir det sista innan ekonomin viker ner igen.
”Det gynnar den sittande regeringen. Det är sällan som regeringar blir bortröstade under högkonjunkturer”, skriver Mellin som tillägger att det kommer bli tuffare redan nästa år.

Igår 22:36
Arkivbild: Mats Persson (L), Elisabeth Svantesson (M) TT
Svenska tillväxten

Anklagelsen: Regeringen skönmålar svensk ekonomi

Finansminister Magdalena Andersson (S) talade om en stark ekonomi och statsfinanser i ordning när hon presenterade regeringens uppdaterade prognoser för den svenska ekonomin på onsdagen. Utläggningen var en skönmålning av verkligheten, menar Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson enligt TT.
– Tudelningen av arbetsmarknaden ökar. Sysselsättningen bland utrikes födda minskar mitt i en högkonjunktur. Detta talar Magdalena Andersson ingenting om, säger han enligt nyhetsbyrån och tillägger:
– Hon har inte insett allvaret i detta. Det behövs reformer för fler enkla jobb men ingenting händer.

Igår 14:03
Magdalena Andersson (S). Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska tillväxten

”Nu har vi äntligen fått ordning på finanserna”

Den svenska ekonomin går fortsatt starkt och regeringens prognos för BNP-tillväxten för i år och nästa år hålls oförändrade jämfört med tidigare prognos. Det säger finansminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff, där regeringens nya ekonomiska prognoser presenteras.
Den nya prognosen är att tillväxten för i år blir 2,8 procent och 2,2 procent nästa år – samma som vid senaste prognosen.
– Nu har vi äntligen fått ordning på de svenska finanserna, säger hon.
Den offentliga sektorns finansiella sparande väntas nu uppgå till 1,1 procent i år och 1,0 procent nästa år (0,9 respektive 0,9 procent i decemberprognosen). Upprevideringen beror främst på minskade utgifter för staten, men även på att skatteinkomsterna bedöms växa något snabbare. Det är också den enda större revideringen som görs i dag jämfört med de prognoser som presenterades i december.
Däremot poängterar hon att riskerna för att utvecklingen ska köra i diket är relativt stora, med bland annat brexit i Storbritannien och en omfattande – och hittills ofinansierad – skattereform i USA bland orosmolnen.
– Vi ser nästan fler risker än möjligheter, säger hon, men tillägger att riskerna inte bedöms vara större i dag jämfört med i december.
Regeringen spår att bostadsinvesteringarna kommer att sjunka, men att det kommer att uppvägas av andra typer av investeringar.

Igår 12:10
Läs mer om Svenska tillväxten
Arkivbild. JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Friskolornas glädjebetyg

Friskoleelever presterar sämre trots högre betyg

Friskoleelever har högre betyg i gymnasiet men presterar sämre på högskolan än elever från kommunala skolor. Det visar en ny rapport från Skolverket, skriver Aftonbladet.
Skolverket har granskat resultat från drygt 14 000 elever som under 2014 gick ut gymnasiet och började på högskolan.
I högskolan klarade 66 procent av eleverna från kommunala skolor minst tre fjärdedelar av högskolepoängen. Motsvarande siffra för friskoleelever var 61 procent. Skillnaderna syns oavsett vilket gymnasieprogram studenterna kommer ifrån eller på vilken betygsnivå de befinner sig, skriver Skolverket i sitt pressmeddelande.

Igår 19:31
Gymnasieminister Anna Ekström (S).  Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Friskolornas glädjebetyg

Ekström kallar till möte: ”Helt oacceptabelt”

Gymnasieminister Anna Ekström (S) kallar till sig Friskolornas riksförbund efter en rapport som visar att friskoleelever i snitt har högre gymnasiebetyg än kommunala elever – men ändå presterar sämre på högskolor.
– Om det blir lättare att komma in på högskolan från vissa skolor, trots att betygen inte speglar deras kunskaper, så är det helt oacceptabelt, säger Ekström till Aftonbladet.
Hon ska även bjuda in Skolverket och Skolinspektionen att delta på mötet.
I rapporten från Skolverket granskades resultat från drygt 14 000 elever som gick ut gymnasiet 2014 och sedan började på högskolan. I högskolan klarade 66 procent av eleverna från kommunala skolor minst tre fjärdedelar av högskolepoängen. Motsvarande siffra för friskoleelever var 61 procent.

Igår 19:32
Läs mer om Friskolornas glädjebetyg
Trumps USA Nordkoreakrisen
Ivanka Trump. Arkivbild. MICHAEL SOHN / POOL
Trumps USA Nordkoreakrisen

Ivanka Trump ska träffa Moon på OS-avslutningen

Ivanka Trump kommer att leda den amerikanska delegationen vid OS-avslutningen i Pyeongchang på söndag, rapporterar flera medier. Presidentdottern, som arbetar som rådgivare till sin far, kommer bland annat träffa Sydkoreas president Moon Jae-In.
Vita huset påpekar att Ivanka Trump inte kommer att ha några kontakter med nordkoreanska representanter under resan. Hon kommer i stället att fokusera på att heja fram de amerikanska idrottarna och stärka USA:s band till Sydkorea, skriver Washington Post.

Igår 21:30
USA:s vicepresident Mike Pence i förgrunden. I bakgrunden Kim Yong-Nam, som fungerar som Nordkoreas statschef, och Kim Yo-Jong syster till diktatorn Kim Jong-Un. Stringer . / TT NYHETSBYRÅN
Vinter-OS Nordkoreakrisen

USA: Nordkorea ställde in planerat möte med Pence

USA:s vicepresident Mike Pence skulle ha träffat den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Uns lillasyster Kim Yo-Jong och den politiske veteranen Kim Yong-Nam under vinter-OS i Sydkorea. Men Nordkorea ställde in mötet i sista minuten. Det uppger det amerikanska utrikesdepartementet.
”Nordkorea lockade med ett möte i hopp om att vicepresidenten skulle mildra sitt budskap, vilket skulle ha gett dem tillgång till världsscenen för att sprida sin propaganda under OS”, säger Pences stabschef Nick Ayers i ett uttalande.
Nordkorea ställde in mötet två timmar innan det skulle äga rum. Enligt en talesperson för USA:s utrikesdepartement togs beslutet efter att Pence sagt att han fördömer övergreppen från den "mordiska regimen" och talat om planer på nya hårda ekonomiska sanktioner.

Igår 04:21
Illustrationsbild. Sydkoreanska it-säkerhetsexperter granskar möjliga cyberhot från Nordkorea.  Yun Dong-jin / TT / NTB Scanpix
Nordkoreakrisen

Experter varnar för ny grupp hackare från Nordkorea

En ny grupp nordkoreanska hackare utgör ett allt större hot mot företag och regeringar världen över, varnar säkerhetssajten FireEye.
Gruppen, som kallas Reaper, har tidigare endast fokuserat på Sydkorea men använder nu alltmer sofistikerade metoder och har börjat attackera globala storföretag inom flyg-, elektronik-, bil- och tillverkningsindustrin.
– Vi förväntar oss väldigt aggressiv aktivitet inom en snar framtid, säger FireEyes chefsanalytiker John Hultquist enligt CNN.
Tidigare har Reaper verkat i skuggan av den mer kända nordkoreanska hackergruppen Lazarus, som sägs ligga bakom stora hackerattacker som fjolårets Wannacry och en attack mot Sony 2014.

Igår 08:24
Läs mer om Nordkoreakrisen
Vinter-OS Längdskidor
Stina Nilsson byter några ord med kungen efter onsdagens sprintstafett. Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vinter-OS Längdskidor

Svenska medaljregnet kom av sig – när kungen anlände

Den första OS-veckan blev lyckad för svensk del och medaljerna haglade. Men sedan kung Carl XVI Gustaf anlände har det gått tyngre, noterar Sportbladet som undrar om hans majestät bär på en förbannelse.
Kungen fick visserligen se damerna ta silver i längdstafetten. Men därefter blev det ett besök i curlingarenan där både Sveriges herrar och damer förlorade sina första matcher. Han närvarade när de svenska skicrossherrarna misslyckades på onsdagen. Och såg Stina Nilsson och Charlotte Kalla förlora en spurtduell mot USA innan han hastade till Tre Kronors kvartsfinal mot Tyskland – där det blev förlust.
– Stopp! Vi diskuterar inte det mer, tycker jag, säger han med ett skratt när Sportbladet frågar.

Igår 21:55
Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson. TT
Vinter-OS Längdskidor

Falla bitter efter sprinten: ”Nilsson körde på mig”

Norges Maiken Caspersen Falla var irriterad på Stina Nilsson efter sprintstafetten. Till Sportbladet säger hon att Nilsson ”tog för mycket plats” under sista sträckan, vilket ledde till att det bara blev brons för norskorna.
– Hon kör på mig, det var synd att hon förstörde min fart, säger Falla till tidningen.
Stina Nilsson tar Fallas kritik med ro.
– Jag gjorde det bästa av situationen, svarar Nilsson.

Igår 15:38
Jessica Diggins slår Stina Nilsson i spurten. Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vinter-OS Längdskidor

OS-silver till Sverige efter spurtrysare mot USA

Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver i skiddamernas sprintstafett i OS i Pyeongchang. USA tog guldet efter en spurtrysare där Jessica Diggins drog längsta strået mot Nilsson.
USA inledde starkt redan från start och låg i ledning inför fjärde och näst sista växlingen. Sverige och Norge låg strax efter.
Ställningen höll i sig in mot målgång och på upploppet slogs Nilsson mot Diggins om guldmedaljen. Och det var de sista meterna som avgjorde. Diggins kom in i mål två tiondelar före Nilsson.
Nilssons och Kallas silver är Sveriges åttonde medalj.

Igår 10:16
Läs mer om Längdskidor
David de Gea gör en jätteräddning på Muriels nick. JON NAZCA / TT NYHETSBYRÅN
Champions League 17/18

Man United höll nollan – tack vare David de Gea

Den första Champions League-åttondelen mellan Sevilla och Manchester United slutade 0–0, efter en chansfattig match.
Spanjorerna började matchen bäst och dominerade bollinnehavet utan att skapa några farliga lägen förrän i slutet av första halvlek. Först fick mittfältaren Steven N'Zonzi ett bra nickläge som David de Gea i Unitedmålet räddade. Några minuter senare fick Muriel ett ännu bättre nickläge – och de Gea stod för en ännu bättre räddning.
United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, fick bättre kontroll i andra halvlek och spelade av matchen. Sevilla skapade några halvlägen men det är fördel engelsmännen inför returen på Old Trafford om två veckor.
Uniteds kritiserade superstjärna Paul Pogba bänkades men byttes in sedan Ander Herrera skadats efter dryga kvarten.

Igår 21:41
Freds frispark. SERGEI SUPINSKY / AFP
Champions League 17/18

Fördel Sjachtar – slog Roma efter drömfrispark

Ukrainska Sjachtar Donetsk vann hemmamötet med Roma i Champions Leagues åttondelsfinal med 2–1 efter att brassen Fred avgjort med en drömfrispark.
Italienarna tog ledningen i den första halvleken genom den formstarke turken Cengiz Under. I andra halvlek utjämnade Sjachtar genom Facundo Ferreyra innan Fred slog till med frisparken som gick via ribban och in.
Sjachtar var nära att göra 3–1 i slutminuterna men Ferreyra brände ett bra läge.

Igår 22:12
Victor Nilsson Lindelöf (höger) i matchen mot Sevilla. JUAN MEDINA / TT NYHETSBYRÅN
Champions League 17/18

Lindelöf: Känns bra – vi har allt i egna händer

Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start i Manchester Uniteds Champions League-möte med Sevilla. Svensken gjorde ett par darriga ingripanden men stod på det hela taget för en stabil insats.
– Det känns bra att vi har hållit nollan, vi har en match kvar och den kommer bli tuff. Klart att vi gärna hade gjort mål men vi har allt i egna händer på hemmaplan, säger han till Viasat Sport.
Det var svenskens andra raka start för United efter en period med lite speltid.
– Klart det är roligt att spela matcher, det är det jag vill göra, säger han.

Igår 22:19
Läs mer om Champions League 17/18

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.