Tech

Googles Play Music förvald musiktjänst på Galaxy S8

Google Play Music är en streamingtjänst som fått se sig leva i skuggan av jättar som Spotify och Apple Music. Men möjligen kan tjänsten nu komma att få en rejäl skjuts framåt av Samsung. Detta då den koreanska elektronikjätten valt att ha Google Play Music som förvald musiktjänst på sina nya Galaxy S8-enheter. Telefonerna – som slagit alla tidigare rekord gällande förhandsbeställningar – kommer dessutom att komma med en specialanpassad version för just Samsungs användare, som bland annat innebär att man kan ladda upp hela 100 000 låtar till Play Musics molntjänst. För andra användare ligger den gränsen på 50 000 låtar, skriver The Verge.

Toppnyheter

Franska valet Valresultatet
Franska valet Valresultatet

Strategin: Le Pen ska locka EU-kritiska vänsterväljare

Högerpoplistiska Nationella fronten, vars partiledare Marine Le Pen är vidare till andra omgången i franska presidentvalet, hoppas kunna locka väljare från den besegrade kandidaten längst ut till vänster, Jean-Luc Mélenchon, skriver AP.
Le Pen erbjuder ett alternativ för alla de som är skeptiska till EU och Frankrikes roll i unionen, säger Nationella frontens vice ordförande Louis Aliot i en radiointervju.
Om två veckor ställs Le Pen mot mittenkandidaten Emmanuel Macron, den mest EU-positiva av alla franska kandidater.

38 min

Macron väntas segra stort mot Le Pen i andra omgång

Mittenkandidaten Emmanuel Macron kommer med största sannolikhet vinna stort i nästa omgång av det franska presidentvalet, visar en färsk undersökning från opinionsinstitutet Ipsos.
Enligt undersökningen, som genomfördes efter att prognoserna från den första omgången av valet blivit klara, väntas 62 procent rösta på Macron i den andra omgången. 38 procent säger att de kommer rösta för högerpopulistiska Marine Le Pen.
Ett sådant resultat kan få stor betydelse för Europa och samarbetet i EU, säger Mats Karlsson, direktör för Utrikespolitiska institutet, till TT.
– Europa kommer att stabiliseras och det ger också en resonansbotten i förhållandet till Storbritannien. Det är möjligt att Europa nu är tillbaka på spelplanen som en stark kraft, säger han.

2 tim
Emmanuel Macron kysser sin fru Birgitte inför sitt segertal i Paris på söndagskvällen.  Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN

Macron: ”Ett stort ansvar har lagts på mina axlar”

I sitt segertal i Paris på söndagskvällen manade Emmanuel Macron till nationell gemenskap.
– Engagemanget i landet, det gemensamma intresset, har vunnit över splittring i kväll, sa han.
– I era namn för jag vidare optimismen till andra omgången, för vårt land och för Europa.
Macron, som möter högerpopulistiska Marine Le Pen i andra omgången av valet, sa att han har en stor uppgift framför sig, men att han är redo för utmaningen.
– Jag är ödmjuk, det är ett otroligt stort ansvar som lagts på mina axlar, sa han.
– På ett år har vi förändrat den franska politikens ansikte, tillade han.
Den sittande presidenten François Hollande ringde på söndagskvällen Macron och gratulerade honom till att ha gått vidare till den andra omgången, skriver AFP.

Igår 20:25
Läs mer om Franska valet
Franska valet Röster om valet
Marie Demker. TT
Franska valet Röster om valet

”Marine Le Pens chanser är närmast mikroskopiska”

Mittenkandidaten Emmanuel Macron och högerpopulistiska Marine Le Pen har gått vidare till den andra omgången i det franska presidentvalet och både bedömare och mätningar pekar på ett stort övertag för Macron.
– Jag bedömer att sannolikheten att Marine Le Pen ska bli Frankrikes president är närmast mikroskopisk, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, till TT.
Hon säger att Nationella fronten är ett illa omtyckt parti av en majoritet av fransmännen.
– Marine Le Pen är en person som väldigt många känner antipati emot. Macron kommer att göra allt för att samla alla nu mot Le Pens nationalistiska och isolationistiska politik, säger Demker.
Enligt en opinionsundersökning från Ipsos kommer Emmanuel Macron att vinna presidentvalets andra omgång den sjunde maj med 62 procent av rösterna mot Le Pens 38 procent.

3 min
Macron BENOIT TESSIER / TT NYHETSBYRÅN

”Macron har knappast en enkel resa framåt”

Opinion Det franska presidentvalet tar plats på dagens ledarsidor i dag. Aftonbalet skriver att det är ett ödesval som står mellan ett öppet eller slutet Frankrike. ”Det är bara att hoppas att fransmännen väljer att stå upp för frihet, jämlikhet och broderskap också den sjunde maj och inte låter Marine Le Pen slå igen dörren åt Europa”, skriver tidningen.
Expressen hoppas att Macron blir president och även att han lyckas i uppdraget. ”Även om Emmanuel Macron står som segrare den 7 maj återstår många frågetecken att räta ut. Med vem kommer han exempelvis att regera? Macron representerar inte ett parti, snarare en enmansrörelse”, skriver tidningen.
Även Borås Tidning hoppas att den ”rekordunga” presidentkandidaten Macron ska vara redo att anta utmaningen. ”Vinner Macron, vilket mycket tack och lov talar för, kommer han knappast att få en enkel resa framåt. Utöver att landet alltså är splittrat har han som partilös kandidat en mycket klen egen maktbas”.

2 tim
Läs mer om Franska valet
Franska valet Reaktioner
Ann Linde (S) Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Franska valet Reaktioner

EU-ministern: Le Pens framgång en varningssignal

Sveriges EU-minister Ann Linde (S) är lättad över att mittenkandidaten Emmanuel Macron gått vidare till den andra omgången i det franska presidentvalet, där han ställs mot högerpopulistiska Marine Le Pen.
– Han vill fortsätta med EU-samarbetet och vill inte att Frankrike ska sluta sig inåt som Le Pen, säger Linde i Gomorron Sverige i SVT.
Ministern säger att det vore illa om Le Pen skulle stå som den slutgiltiga segraren 7 maj. Le Pen har lovat en folkomröstning om franskt utträde ur EU och sagt att hon kommer att ändra medlemskapet i unionen oavsett ”frexit” eller ej. Linde säger att framgången för Nationella Frontens partiledare bör betraktas som en varningssignal.
– Vi måste göra någonting i EU och vi måste ha folken med oss, säger Linde och berättar att det just nu pågår en framtidsdebatt i alla EU:s medlemsländer.
– De som drabbas av globaliseringen ska inte betala priset ensamma. Det är lätt att säga att det är EU:s fel eller invandrarnas fel och det är det de här högerpopulistiska partierna gör, fortsätter hon.

1 tim
Michael Sohn / TT / NTB Scanpix

Tyskland välkomnar vinst för EU-vänlig Macron

Tyska ledare välkomnar mittenkandidaten Emmanuel Macrons vinst i den första omgången i det franska presidentvalet. Utrikesministern Sigmar Gabriel säger sig vara övertygad om att EU-förespråkaren Macron blir grannlandets näste president.
– Det gläder mig särskilt att den enda pro-europeiske kandidaten gick vidare till nästa valomgång, sa ministern enligt Ekot.
Tyska socialdemokraternas nya partiledare, Martin Schulz, gratulerade också den socialliberala kandidaten. Han uppmanade alla demokrater i Frankrike att förena sig mot Nationella frontens ledare Marine Le Pen när valet avgörs 7 maj.

4 tim
Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kinberg Batra: ”En Le Pen-seger skulle skada Europa”

Opionsmätningar gör gällande att Emmanuel Macron är storfavorit mot Marine Le Pen i presidentvalets andra omgång. Men den tidigare stats- och utrikesministern Carl Bildt varnar för att Macrons seger inte får tas ut i förskott.
– Ett val är ett val, två veckor är lång tid och det gäller att fortsätta kampen, säger han i Agenda i SVT.
Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att en Macron-seger skulle vara ett positivt besked för EU.
”Jag gratulerar Emmanuel Macron till att ha gått vidare till andra omgången. Regeringen tror på samarbete grundat på demokratiska värderingar, ett starkt EU, frihandel och öppna, toleranta samhällen”, skriver hon i en kommentar till DN.
Moderatledaren Anna Kinberg Batra säger i SVT:s valvaka att en Le Pen-seger skulle vara ödesdigert för EU-samarbetet.
– Det skulle skada Europa. Nu är det på allvar.

Igår 21:38
Läs mer om Franska valet
Attacken i Stockholm Reaktioner på attacken
Annie Lööf och Anders Ygeman.  Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Attacken i Stockholm Reaktioner på attacken

Partierna träffas för samtal om terrorism i dag

I dag, drygt två veckor efter dådet på Drottninggatan i Stockholm, träffas regeringen och Alliansen för att försöka komma överens om hur Sverige ska bli bättre på att förebygga terrorism.
Att kampen måste skärpas är alla eniga om. Bland åtgärder som diskuterats väntas det bli stor enighet kring förslag om bättre samarbete mellan myndigheter samt kriminalisering av samröre med terrororganisationer.
Inrikesminister Anders Ygeman (S) ska lägga fram förslag på minst tre nya åtgärder.

1 tim
Inrikesministern Anders Ygeman (S), Alliansens partiledare. TT

”Terrorister stoppas inte med symbolpolitik”

Opinion I morgon ska regeringen och delar av oppositionen diskutera hur terrorism ska bekämpas. Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson är orolig för att det kommer bli en tävling i symbolpolitik: ”Det vore riktigt dåligt, inte minst därför att symboler inte kommer att stoppa terroristerna eller öka säkerheten”.
Persson tar bland annat upp förslaget om elektroniska fotbojor för personer som väntar på att utvisas, en åtgärd flera partier lyft fram. Alla begriper att det inte hindrar någon från att försvinna, menar Persson.

Igår 19:04
Drottninggatan efter attacken,  Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bred politisk enighet för skärpt terroristkamp

Regeringen och de borgerliga är överens om att kampen mot terrorism måste skärpas. Under samtalen i veckan väntas bred enighet om bland annat bättre samarbeten mellan myndigheter och kriminalisering av samröre med terrororganisationer. Regeringen och företrädare för de borgerliga partierna träffas nu för att diskutera terrorismbekämpningen efter terrorattacken i Stockholm. Inrikesminister Anders Ygeman (S) ska lägga fram förslag på minst tre nya åtgärder, som sett dagens ljus under de senaste veckorna.
Det handlar bland annat om att lätta på sekretessen mellan myndigheter och att sätta fotboja på personer som bedöms vara en säkerhetsrisk.

Igår 12:52
Läs mer om Attacken i Stockholm

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.