Prisjakt

Håll liv i mobilen med rätt portabelt batteri

Resor och sommaraktiviteter brukar tömma mobiltelefonens batteri snabbt. Med ett portabelt batteri kan du ladda var du vill.
Det här bör du tänka på innan köpet:

1. Batterikapacitet (mäts i milliamperetimmar, mAh)

Ta reda på hur mycket ström som får plats i batteriet på din mobiltelefon. Informationen finns oftast tryckt på batteriet, men du också du googla efter siffran.

2. Antal laddningar

Bestäm hur många gånger du vill kunna ladda din mobiltelefon. För att ladda en iPhone 6 vars batteri rymmer 1 810 milliamperetimmar behöver du ett portabelt batteri på 2 000 milliamperetimmar.

3. Utgående strömstyrka (Mäts i ampere, A)

Tänk över hur snabbt du vill att strömmen ska överföras från det portabla batteriet. Om du vill att laddningen ska gå så snabbt som möjligt ska det portabla batteriet kunna ge åtminstone lika många ampere som din mobiltelefon kan ta emot.

4. Ingående strömstyrka (mäts i ampere, A)

Titta på hur snabbt det portabla batteriet kan ladda sig självt. Ett portabelt batteri med en ingående strömstyrka på 1 ampere tar dubbelt så lång tid att ladda som ett på 2 ampere.

5. Laddindikator

Lägg extra tankemöda vid indikatorn som visar hur mycket ström som finns kvar. Finns ingen indikator är det svårt att uppskatta när batteriet är slut.

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Toppnyheter

Khin Maung Win / TT / NTB Scanpix
Muslimförtrycket i Burma

Vittnesmål: Vi skulle ha det bättre i fängelse

I en ny rapport beskriver Amnesty hur den muslimska minoritetsbefolkningen rohingya i Burma utsätts för ett systematiskt förryck av landets myndigheter.
Rapporten har granskat situationen i delstaten Rakhine under två år. Bland annat visar Amnesty hur befolkningen behöver specialtillstånd för att röra sig mellan städer. Något som gör det svårt att klara försörjningen när man inte kan ta sig till marknader eller jobb i andra städer.
– Det är svårt för vi har inte tillräckligt att äta. Vi skulle ha det bättre i fängelse, då skulle vi åtminstone få mat regelbundet, säger en 25-årig man i Amestys rapport.

1 tim
Flyktingläger i Bangladesh dit rohingier från Burma flytt.  MUNIR UZ ZAMAN / AFP

Amnesty larmar om burmesisk apartheid

Situationen för den muslimska minoritetsgruppen rohingya i Burma kan liknas vid apartheid, anser Amnesty International.
– Burmas myndigheter håller kvinnor, män och barn som är rohingyer segregerade och kuvade i ett inhumant apartheidsystem, säger Amnestys researchchef Anna Neistat i ett uttalande, enligt AFP.
Människorättsorganisationen har granskat situationen för minoritetsbefolkningen under två år och kommit fram till att de burmesiska myndigheternas diskriminering stöds av både nationella och regionala lagar, skriver TT. Till exempel får rohingyer i delstaten Rakhine inte resa mellan städer utan specialtillstånd och få sjukhus ger folkgruppen hjälp, enligt rapporten.

3 tim
Läs mer om Muslimförtrycket i Burma

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.