På den lilla paradisön Anguilla finns det 33 stränder att välja mellan. Får du inte nog av vattnet går det bland annat att simma med delfiner. Wikicommons
Paradisöar
Resa

Här är Karibiens bästa – och billigaste – öluff

Två veckors båtluff mellan Saint Martin, Anguilla och Saint Barts tar dig till ett pärlband av öar som knappt syns på kartan – men som har alllt, skriver Aftonbladet Resa.
Med charterparadiset Saint Martin som utgångspunkt är det lätt att hoppa på färjan i staden Marigot 25 minuter norrut, till Anguilla, en liten korallö med 33 stränder att älska. De långa skärvorna av vit sand har lockat några av Västindiens bästa strandbarer och stämningen är så avslappnad att du undrar om tiden faktiskt står stilla.
Enligt Aftonbladet Resa är det bästa att biljetten bara kostar 180 kronor.
Sydost om Saint Martin ligger nästa anhalt på båtluffen, den före detta svenskkolonin Saint Barts, där gatorna har namn som Högalidsgatan och Rue de Piteå. I dag kommer världens jetsetare hit för att mäta sina inkomster i båtlängder och en färjebiljett tur och retur kostar bara 660 kronor från Marigot.

St Martin är en utmärkt utgångspunkt för en båtluff i östra Karibien

St Martin är en utmärkt utgångspunkt för en båtluff i östra Karibien. stmartinisland.org

Mer läsning:

Toppnyheter

Khin Maung Win / TT / NTB Scanpix
Muslimförtrycket i Burma

Vittnesmål: Vi skulle ha det bättre i fängelse

I en ny rapport beskriver Amnesty hur den muslimska minoritetsbefolkningen rohingya i Burma utsätts för ett systematiskt förryck av landets myndigheter.
Rapporten har granskat situationen i delstaten Rakhine under två år. Bland annat visar Amnesty hur befolkningen behöver specialtillstånd för att röra sig mellan städer. Något som gör det svårt att klara försörjningen när man inte kan ta sig till marknader eller jobb i andra städer.
– Det är svårt för vi har inte tillräckligt att äta. Vi skulle ha det bättre i fängelse, då skulle vi åtminstone få mat regelbundet, säger en 25-årig man i Amestys rapport.

1 tim
Flyktingläger i Bangladesh dit rohingier från Burma flytt.  MUNIR UZ ZAMAN / AFP

Amnesty larmar om burmesisk apartheid

Situationen för den muslimska minoritetsgruppen rohingya i Burma kan liknas vid apartheid, anser Amnesty International.
– Burmas myndigheter håller kvinnor, män och barn som är rohingyer segregerade och kuvade i ett inhumant apartheidsystem, säger Amnestys researchchef Anna Neistat i ett uttalande, enligt AFP.
Människorättsorganisationen har granskat situationen för minoritetsbefolkningen under två år och kommit fram till att de burmesiska myndigheternas diskriminering stöds av både nationella och regionala lagar, skriver TT. Till exempel får rohingyer i delstaten Rakhine inte resa mellan städer utan specialtillstånd och få sjukhus ger folkgruppen hjälp, enligt rapporten.

3 tim
Läs mer om Muslimförtrycket i Burma

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.