BMW

Här surfar han i snöstorm – mitt i natten

Advertisement

Surfing är inte alltid kritvita stränder och turkosblått hav. Åtminstone inte för den svenske surfaren Freddie Meadows.
– I Sverige handlar surfing ännu mer om tajming. De perfekta vågorna uppstår ofta precis innan solen går upp, speciellt vintertid. Men att surfa när det är becksvart ute går helt enkelt inte så det är inte sällan som jag ser solen sjunka i samma takt som jag hör vågor och vind tillta, säger Freddie Meadows.

”Coolare än vad jag drömt om”

För fler surfbilder finns @freddiemeadows 

En ruskig torsdagsnatt i februari tog han med sitt team till en hemlig surfspot någonstans vid Östersjön, väntade på att mörkret skulle falla och gav sig ut i vågorna. Med hjälp av BMWs adaptiva LED-strålkastare, som har en räckvidd på en halv kilometer, kunde Freddie fånga nattens vågor på Östersjön. 
– Det var mycket coolare än vad jag drömt om och något jag definitivt vill göra om. Tack vare bilarna som lyste upp havet åt mig kunde jag surfa i tre timmar – trots att det var natt och snöstorm, säger Freddie Meadows, som finns på Instagram under namnet @freddiemeadows.

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Toppnyheter

François Hollande, Angela Merkel och Rex Tillerson.  TT
Attacken i London

Världsledare visar sitt stöd: ”Vet vad britterna känner”

Världsledarna visar sitt stöd för Storbritannien efter attacken i London. ”Även om bakgrunden till dessa handlingar ännu inte är klar så kan jag bekräfta att Tyskland och dess medborgare står stadigt och beslutsamt tillsammans britter i kampen mot alla former av terrorism”, säger Angela Merkel i ett uttalande.
Frankrikes president François Hollande säger: ”Frankrike, som har blivit hårt utsatt på senare tid, vet vad britterna känner i dag”.
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker säger att attacken gjorde honom ”djupt känslosam”. Han var i Bryssel under onsdagen för att uppmärksamma att det gått ett år sedan terrorattackerna i staden.
Även Kanadas premiärminister Justin Trudeau och USA:s utrikesminister Rex Tillerson visade stöd för Storbritannien.
– Vi fördömer dessa fruktansvärda våldsdåd, vare sig de utförts av problemtyngda individer eller terrorister. Offren känner ingen skillnad, sa Tillerson.

2 tim

May: Terrorhotsnivån ska inte ändras efter attacken

Terrorhotsnivån höjs inte i Storbritannien. Det säger premiärminister Theresa May i ett tal efter att regeringen hållit krismöte. May fördömde i talet onsdagens ”sjuka och depraverade terrorattack” som dödade tre personer och skadade ett tjugotal.
– Våra tankar går till alla som har blivit drabbade, till offren samt deras familjer och vänner som kärleksfullt sa farväl men inte får möjlighet att välkomna dem tillbaka, sa May.
Terrorhotsnivån ligger sedan tidigare på en fyra på en fem-gradig skala i Storbritannien.

34 min
DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Tre döda i Londonattacken – misstänkt sköts av polis

Tre personer har dödats och minst 20 personer har skadats i den misstänkta terrorattacken i London, uppger brittisk polis. Även den misstänkte gärningsmannen är död. Han sköts av polis vid parlamentet.
De skadade blev påkörda av en bil på Westminsterbron. Föraren rammade sedan grindarna till det brittiska parlamentet innan han tog sig i på området och knivhögg en polisman, som avled av sina skador.
Polisen utreder händelsen som en terrorattack.

4 tim
Läs mer om Attacken i London
Bilder från London, Nice och Berlin. TT
Gärningsmannen i London

London – senaste attacken med fordon som vapen

Onsdagens attack i London, där tre människor dödats och ett tjugotal skadats, är den senaste i raden där ett fordon använts som vapen mot allmänheten, skriver AP. I London körde en misstänkt gärningsman över fotgängare på Westminsterbron innan han gick till attack med kniv mot poliser utanför parlamentet.
I fjol dödades tolv personer när en lastbil körde in i en julmarknad i Berlin. Tunisiern Anis Amri dödades några dagar senare i Milano efter en internationell jakt på gärningsmannen. Under det franska nationaldagsfirandet i juli körde en man en lastbil in i en folksamling i Nice. 86 människor dödades.

2 tim
Läs mer om Gärningsmannen i London
Peter Springare. Petter Koubek / TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Springares FB-inlägg

Springare ber om ursäkt: ”Uttryckte mig klumpigt”

Örebropolisen Peter Springare ber nu om ursäkt för sitt uttalande om att ”förinta vänsterextrema journalister”. I en intervju med Nyheter Idag – en sajt med kopplingar till Sverigedemokraterna – säger han att han ångrar sitt ordval.
– Jag ber om ursäkt. Jag uttryckte mig klumpigt. Som jag har förklarat menade inte jag att förinta i bemärkelsen skada, men jag förstår att många tagit illa vid sig och att det var ett olämpligt ord att använda.
I en granskning nyligen i Dagens Nyheter av extremistiska och högerpopulistiska sajter anses Nyheter Idag vara mer svår att placera än många andra "alternativa" nättidningar. Kristoffer Hult, docent i medie- och kommunikationsvetenskap säger till DN att Nyheter Idag är ”något mer nyanserad” än många andra liknande sajter.

21 min
Arkivbilder: Peter Springare och Morgan Johansson. TT

Morgan Johansson kräver ursäkt av Peter Springare

Polismannen Peter Springares uttalande om att ”förinta alla vänsterextrema journalister” är oacceptabelt. Det säger justitieminister Morgan Johansson (S) i Expressen TV:s ”Bara politik”.
– Jag tycker att Peter Springare ska förklara sig och jag tycker också att han ska be om ursäkt för detta. Man kan inte uttrycka sig på ett sådant sätt i en offentlig debatt, att journalister ska förintas.
Även Liberalernas partiledare Jan Björklund och Centerledaren Annie Lööf fördömer Springares uttalande i programmet.

3 tim
Löfven (S). Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Löfven om Springare: Inte en acceptabel åsikt

Polisen Peter Springare har väckt stor uppmärksamhet med sitt uttalande på Facebook om att ”förinta” journalister med ”vänsteragendor”. Det är oacceptabelt enigt statsminister Stefan Löfven (S). Men det är polismyndighetens sak att avgöra om det är lämpligt att en polisman uttrycker sig så eller inte, fortsätter han.
– Man får uttrycka sig som man vill men inom myndighetens ram måste myndigheten avgöra vad som är korrekt eller inte.

Idag 15:54
Läs mer om Peter Springares FB-inlägg
Andreas Borgman avgör matchen för HV71. Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
SHL 16/17

HV71 nära semifinal – avgjorde i förlängningen

HV71 har ena foten i semifinal efter att ha vunnit den tredje kvartsfinalmatchen mot Färjestad med 4–3. HV såg ut att ta hem segern redan under ordinarie matchtid men med 51 sekunder kvar kvitterade Jonas Holøs för värmlänningarna och tog matchen till förlängning. Bara en minut in i sudden avgjorde Andreas Borgman för HV71 och smålänningarna har nu chansen att spela till sig en semifinalplats på fredag.
I kvällens andra kvartsfinalmatch studsade Linköping tillbaka och vann med 2–1 mot Brynäs. Brynäs leder den serien med 2–1 i matcher.

1 tim
Moras Pierre Engvall glad efter 0–2-målet. Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mora tog greppet om ”slaget om Siljan”

Det är fördel Mora i daladerbyt mot Leksand som avgör vilket av lagen som spelar i SHL nästa säsong. Trots att Leksand hade hemmaplan dominerade Mora stora delar av den första matchen och vann till slut med 2–0 efter mål av Matias Lassen och Pierre Engvall.
– Jag tycker vi äger den andra perioden och stänger igen ganska bra i tredje. Men herregud, det här är bara en match. Det är långt kvar, säger Mora-målvakten Christian Engstrand till C More.
Serien avgörs i bäst av sju matcher. Den andra matchen spelas på fredag kväll.

1 tim
Växjö Lakers Dennis Everberg under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers HC på Malmö Arena. Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN

Växjöstjärnan Everberg frias av disciplinnämnden

Växjöstjärnan Dennis Everberg kan andas ut. Hockeyforwarden slipper avstängning för den tackling mot huvudet som i tisdags gav honom matchstraff i den tredje kvartsfinalen mot Malmö.
Det var tidigt i den andra perioden som Everberg delade ut en crosschecking som träffade Malmö-backen Nils Andersson på halsen. Everberg fick matchstraff för tacklingen.
Malmö vann med 4–3 och efter matchen anmälde situationsrummet Växjöspelaren till disciplinnämnden som nu väljer att fria Everberg.

Idag 13:55
Läs mer om SHL 16/17
LUCAS JACKSON / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Wall Street upp inför Trumps ödesomröstning

USA-börserna steg svagt på torsdagen. Investerarna följer med spänning president Donald Trumps försök att få igenom en ny sjukförsäkringsreform i representanthuset som ska ersätta Obamacare. Stor osäkerhet råder inför torsdagens omröstning om han ska lyckas, och marknaden hyser nu tvivel om Trump förmår att driva igenom de skattesänkningar han har utlovat.
Dow Jones industriindex var oförändrat, Nasdaqs kompositindex lyfte 0,5 procent och S&P 500 ökade 0,2 procent.

1 tim
Fredrik Persson / TT NYHETSBYRÅN

Fingerprint fortsatte ner på deppig Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen sjönk i dag på bred front, vilket var i linje med en global marknadstrend. När börsen stängde hade OMXS-index sjunkit 0,6 procent till 553,0. Mest nedåt i kraft av indextyngd drog storbanken Nordea och telekombolaget Ericsson, ned 1,4 respektive 1,0 procent.
Aktien i Fingerprint Cards fortsatte nedåt och tappade ytterligare 2,5 procent. I tisdags rasade aktien med 32 procent efter en vinstvarning, vilket innebär att fem miljarder av bolagets värde gick upp i rök på en handelsdag.

5 tim
Läs mer om Dagens börs

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.