Inrikes

Huset i Långshyttan där en person hittades död ULF PALM / TT / TT Nyhetsbyrån
Försvinnandet i Långshyttan

Likhund hittade döda kvinnan – obduktion i dag

Polisen tror att den person som hittades död i en villa i Långshyttan är den 30-åriga kvinna, Therese Palmkvist, som äger villan. Kvinnans anhöriga är underrättade. Obduktionen ska genomföras i dag.
– Vi tror att det är hon, men vi måste avvakta vetenskapligt besked, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisen i region Bergslagen till TT.
Kvinnan anmäldes försvunnen den 13 mars. Polisen sökte igenom huset utan att hitta kroppen. Eftersom det inte finns någon likhund i Dalarna lånades en hund i från Örebro två veckor senare. Det var då kroppen hittades i huset.
En man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mord.

5 tim
Leif GW Persson kritiserar polisen i Dalarna efter att en kropp hittats långt efter Thereses försvinnande. TT

GW Persson kritiserar polisen: ”Åt helvete”

Polisen misstänker att den döda personen som hittats i en villa i Långshyttan kan vara försvunna Therese Palmkvist som äger huset. Kriminologen och polisprofessorn Leif GW Persson kritiserar polisens arbete och tycker det tog för lång tid att hitta kroppen.
– Det är naturligtvis helt åt helvete att det tog så lång tid, säger han till Aftonbladet.
En förundersökning om mord har nu inletts och en misstänkt man i 30-årsåldern har efterlysts av polisen. Han är sedan tidigare dömd för hot mot tjänsteman efter att ha hotat poliser med yxor. Att man hittade kroppen så sent kan gynna gärningsmannen, tror Leif GW Persson.

Igår 19:21
Läs mer om Försvinnandet i Långshyttan