Inrikes

Gustav Fridolin. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
MP-kongressen 2017

Fridolin: Tuffa siffror – men det kommer att vända

Tuffa siffror – men när väljarna ser vilken skillnad Miljöpartiet gör kommer förtroendet för partiet att öka. Så kommenterar Gustav Fridolin de vikande opinionssiffrorna i en intervju med Aktuellt. MP hamnar under spärren i Svensk väljaropinion, den sammanvägning av mätningar Sifo gör för Ekot.
– Jag vet att det finns väldigt många människor i Sverige som inser att det behövs ett parti som sätter miljön först och det gör vi konsekvent, säger han till SVT.
Språkrören Fridolin och Isabella Lövin blev omvalda under partiets kongress i Linköping tidigare i dag.

Igår 21:07
Gustav Fridolin, Isabella Lövin och Stefan Löfven på MP-kongressen. Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Som att be någon i krisrelation hålla käft”

Språkröret Isabella Lövin uppmanade i dag partimedlemmarna att sluta bråka internt. ”Det är som att säga till ena parten i ett krisande äktenskap att hålla käften och baka bullar”, skriver DN:s Ewa Stenberg i en analys.
Många inom MP har tröttnat på sina högljudda interna kritiker – nu ska partiledningen sätta ner foten och leverera pragmatiska, gröna beslut, menar Stenberg. Framgångar i klimatpolitiken ska kablas ut, inte bakslag.
Det alternativa MP har blivit allt mer likt de andra partierna men en fundamentalistisk fraktion påminner om rötterna, skriver hon: ”Frågan är om dessa kritiska miljöpartister kommer att nomineras för en ny mandatperiod”.

Igår 16:32
Läs mer om MP-kongressen 2017