Inrikes

JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jomshofs utspel mot M-politikern

Jomshof om M-politiker: Tycker inte han är svensk

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof delade under fredagen en debattartikel som M-politikern Kahin Ahmed skrivit på Nyheter 24 med rubriken ”Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson”. Jomshof twittrade vidare artikeln med kommentaren ”Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!”.
Jomshof säger till DN att han står för att han inte tycker Ahmed är svensk, trots att M-politikern är svensk medborgare och har bott i Sverige sedan 1992. Skälet till det är att Ahmed med sin debattartikel visar att han inte förstår ”hur svensk demokrati fungerar”, säger Jomshof.
– Det är provocerande när någon som inte är svensk kommer till Sverige och försöker inskränka svensk yttrandefrihet, säger Jomshof.

Igår 17:40
Richard Jomshof, Kent Persson och Morgan Johansson. TT

Hård kritik mot Jomshof: ”SD är ett vidrigt parti”

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof får hård kritik efter sitt angrepp på moderatpolitikern Kahin Ahmed. Jomshof sa i en intervju med DN i dag att Ahmed – som skrev en kritisk debattartikel om Jimmie Åkesson – ”inte är svensk”.
”Som sagt. En anständig borgerlighet kan och ska inte samarbeta med SD”, skriver Moderaternas tidigare partisekreterare Kent Persson på Twitter.
Justitieminister Morgan Johansson (S) twittrar:
”Är det inte dags nu för moderaterna att definitivt ta tillbaka beskedet att de vill samarbeta med SD?”
Den liberale debattören Mattias Svensson:
”Så fort man skrapar lite på fernissan är det här vad som kommer fram. Sverigedemokraterna är ett vidrigt parti.”

Igår 20:04
BJÖRN LINDGREN /TT Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN

Ahmed: Jomshofs kommentar är en skandal

Kahin Ahmed (M), som sitter i stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista, anser att Richard Jomshofs kommentar om honom är rasistisk, säger han till DN. Jomshof säger bland annat att Ahmed ”inte är svensk” och att det är ”fritt fram för honom att flytta tillbaka till landet han kommer ifrån”.
– Det är en skandal att en riksdagsman och partisekreterare skriver såhär. Han är inte värd att representera våra medborgare i Sverige, säger Ahmed till tidningen.

Igår 17:58
Läs mer om Jomshofs utspel mot M-politikern