Electrolux

Kockens 3 smarta tips som tar maten till nästa nivå

Advertisement

Sous vide är så mycket mer än bara perfekt tillagade biffar. Edin Dzemat, som varit kapten i kocklandslaget, delar här med sig av tre smarta tips som både underlättar och tar din matlagning till nästa nivå.

Ta tillvara smaken:

När du tillagar sous vide bevaras smaker och aromer inne i påsen – inget kokar bort. Vätska från råvaran tillsammans med smör och olja som du haft i påsen under tillagning är därför oerhört smakrik – vilket innebär att du har en bra grund till sås eller soppa. 

Gröna nyttigheter

Grönsaker ska kokas med försiktighet – inte bara för att smaken påverkas negativt av stormkokning. Grönsakernas näringsämnen och vitaminer är nämligen vattenlösliga. När du lagar med sous vide tillagar du på lägre temperatur, vilket innebär att inget kokar bort – varken smak eller näringsämnen.

Förläng hållbarheten

En vakuummaskin är nästan ett måste då det gäller sous vide – i Electrolux ugnar kan den integreras. Men det är inte bara under själva tillagningen som det är användbart. Vakuumförpacka mat som du köpt in och du förlänger hållbarheten med upp till fem gånger i både frys och kyl. 

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Toppnyheter

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.