Nöje & kultur

Meryl Streep. Evan Agostini / TT / NTB Scanpix
Oscarsgalan 2017

Streep slår sitt eget rekord – nominerad 20 gånger

Skådespelerskan Meryl Streep är ingen novis i Oscarssammanhang. Tvärtom. I dag offentliggjordes nomineringarna till den prestigefyllda filmgalan och Streep var på nytt nominerad i kategorin bästa skådespelerska för sin roll i ”Florence Foster Jenkins”.
Nomineringen är Streeps tjugonde i ordningen. Det innebär att 67-åringen slår sitt eget rekord som den mest nominerade artisten i prisets historia, skriver AFP. Jack Nicholson och den framlidne Hollywoodlegendaren Kathrine Hepburn ligger båda på 12 nomineringar var.

Igår 17:39
Danny Moloshok / TT NYHETSBYRÅN

”En man som heter Ove” ett av Sveriges Oscarshopp

På tisdagseftermiddagen avslöjar den amerikanska filmakademin vilka som kan tilldelas filmvärldens mest prestigefyllda filmpris. Och bland namnen syntes flera svenskar. ”En man som heter Ove” av Hannes Holm nomineras till bästa icke engelskspråkiga film och fotografen Linus Sandgren tävlar i klassen för bästa filmfotografi för filmen ”La la land”.
För andra året i rad är maskörerna Eva von Bahr och Love Larson nominerade till en Oscar. De har chans att vinna för sitt arbete med ”En man som heter Ove”. Max Martin och Johan ”Shellback” Schuster kan vinna för bästa originallåt i filmen ”Trolls”.

Igår 13:36
Läs mer om Oscarsgalan 2017