Nöje & kultur

Harald Tittel / TT / NTB Scanpix
Marilyn Mansons nya skiva

Manson: Columbine förstörde min karriär

Efter skolskjutningen på Columbine High school i Colorado 1999 hamnade artisten Marilyn Manson i en kritikstorm. De två eleverna som genomförde skjutningen uppgavs ha varit fans till bandet, och Manson anklagades för att ha motiverat gärningsmännen.
– Columbinetiden förstörde min karriär då, säger Manson nu i en intervju med The Guardian.
Mansons kommande album släpps första veckan i oktober. Han turnerar i Europa i höst, och besöker Stockholm i november.
13 personer mördades vid massakern i skolan.

22 sep
Chris Pizzello / TT / NTB Scanpix

”Manson snärtade mig på pungen under intervjun”

I en lång intervju i The Guardian berättar Marilyn Manson om sin kommande skiva och om den turbulenta tiden efter Columbinemassakern 1999, när han anklagades för att ha inspirerat skyttarna som sköt ihjäl 13 personer.
Reportern Alexis Petridis beskriver hur han på förhand varnats för att Manson kan vara speciell att intervjua. Men han var inte beredd på att Manson skulle snärta till honom på pungen under intervjun. Och ingen hade varnat för att mötet skulle inledas med att Manson stod gömd bakom hotelldörren, svartklädd, för att plötsligt hoppa fram och rikta en, vad det visade sig, pistolattrapp mot Petridis huvud, skriver han.
”Intervjun inleds med ett vettskrämt ’vad i helvete gör du?’ i stället för det mer traditionella ’hej’. Manson skrattar, skakar min hand och frågar om jag vill ha en öl.”

22 sep
Läs mer om Marilyn Mansons nya skiva