Nöje & kultur

Matt Slocum / TT NYHETSBYRÅN
Sexbrottsanklagelserna mot Cosby

”I klarspråk: Så kommer du undan med våldtäkt”

Den sexbrottsanklagade komikern Bill Cosby, 79, ska hålla föreläsningar i hur unga män, fram för allt idrottsutövare, kan undvika att bli anklagade för sexbrott, rapporterar amerikanska medier.
– De behöver veta vad de kan ställas inför när de är ute och festar och gör saker de inte borde göra, förklarar Cosbys talesperson Andrew Wyatt, enligt TT.
Nyheten möttes inte oväntat av kritik. Det har knappt gått en vecka sedan rättegången mot komikern om sexuella övergrepp ogiltigförklarades efter att juryn inte kunde enas.
Nita Chaudhary är en av grundarna till kvinnorrättsorganisationen UltraViolet i USA. Hon säger att hon först trodde att föreläsningarna var ett skämt.
– Det visar sig att det inte var så. Men låt oss kalla den här turnén vad den är: Bill Cosbys så kommer man undan med våldtäkt och övergrepp, säger hon.

23 jun
Bill Cosby. Matt Rourke / TT / NTB Scanpix

Cosby ska lära unga undvika sexanklagelser

Den sexbrottsanklagade komikern Bill Cosby, 79, ska lära unga hur man undviker att bli anklagad för sexbrott, rapporterar amerikanska medier. Det knappt en vecka efter att rättegången mot Cosby, som stod åtalad för sexbrott, ogiltigförklarades efter att juryn inte kunde enas.
Föreläsningarna ska främst rikta sig till unga idrottsutövare.
– De behöver veta vad de kan ställas inför när de är ute och festar och gör saker de inte borde göra, säger Bill Cosbys talesperson Andrew Wyatt till nyhetskanalen WBRC, enligt TT.

22 jun
Läs mer om Sexbrottsanklagelserna mot Cosby