San Fruttuoso ligger precis vid en lagun och nås enklast med båt från Portofino. Wikicommons
Drömstränder
Resa

San Fruttuoso – italienska rivierans sista hemlighet

Cinque Terre och Portofino i all ära – men den härligaste pärlan på italienska rivieran stavas San Fruttuoso, skriver brittiska The Standard.
Den gamla badorten i Ligurien beskrivs som en riktig pärla i en kristallklar lagun vid foten av en bergssluttning. Att den inte kan nås med tåg eller buss har gjort den betydligt mindre exploaterad än andra orter längs kusten. Enda sättet att ta sig hit är med båt eller genom att vandra två timmar från Camogli eller Portofino, enligt tidningen.
På stranden tronar ett ståtligt 1300-talskloster och en bit ut i havet, 17 meter under ytan, gömmer sig en Jesusstaty med öppna armar och blicken riktad mot himlen – perfekt för snorkling.
Enligt The Standard är det bästa att du inte riskerar att få friden störd av varken jetskiåkare, partyprissar eller turisthorder.

Toppnyheter

Stockholms central på torsdagen. Gustav Sjöholm/TT / TT NYHETSBYRÅN
Midsommartrafiken

SJ: Tåg kommer avgå sent – oklart på vilka sträckor

Tusentals människor fastnade på Stockholm central efter en kabelbrand i går. Sent på kvällen öppnades spåren igen.
– Om man tittar på hur läget ser ut nu för pendeltågen är det bara minuter i förseningar, säger Lisa Nordmark på Trafikverkets presstjänst till TT, strax före klockan sex.
Bara ett fjärrtåg från Stockholm till Arboga är inställt under dagen, enligt Nordmark. Övriga tåg ser ut att gå i tid, säger hon.
Det kommer samtidigt något motstridiga uppgifter från SJ. Carina Andersson vid tågoperatörens pressjour säger till Aftonbladet att vissa tåg kommer att gå i tid och att andra kommer vara försenade, skriver Aftonbladet.
– Vilka sträckor det gäller och i vilken utsträckning kan jag i nuläget inte svara på, säger hon till tidningen.
Fler tåg kan ställas in men de flesta väntas avgå som de ska, enligt Andersson.

4 tim
Läs mer om Midsommartrafiken
Brexit Storbritanniens framtid
Arkivbild: Storbritanniens premiärminister Theresa May.  Virginia Mayo / TT / NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

Ett år med brexit: ”Politisk oro kan sänka marknaden”

Den 23 juni 2016 röstade Storbritanniens medborgare för att gå ur EU-samarbetet. Resultatet av folkomröstningen kom oväntat, eftersom både opinionsinstitut och experter väntat sig ett fortsatt unionsmedlemskap för landet. Marknaden reagerade omedelbart och pundet rasade till sin lägsta nivå på 30 år.
Sedan dess har ganska lite hänt, skriver Financial Times i en genomgång av det gångna året. Pundet är fortfarande svagt gentemot flera stora världsvalutor och ligger nu 16 procent lägre gentemot dollarn jämfört med perioden kring omröstningen. Samtidigt har den brittiska börsen stigit.
Nu väntar marknaden främst på utfallet av den politiska turbulensen i Storbritannien, skriver FT. Enligt Yael Selfin vid revisionsfirman KPMG kan osäkerheten väga tungt på aktiemarknaden.

22 min
Gunnar Hökmark FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Hökmark: Behöver så vänlig brexit som möjligt

Opinion Ett år efter brexitomröstningen har britterna börjat betala slutenhetens pris: Tillväxten är lägst i hela EU och det råder osäkerhet om investeringar och konkurrenskraft, skriver EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) på SvD Debatt.
För att kunna möta de många utmaningar som finns framför EU behövs en så vänlig brexit som möjligt, anser han. ”Det finns ingen­ mening med ett avtal som straffar britterna, och oss själva, mer än de i sig allvarliga konsekvenser som själva utträdet innebär. Ju vänligare avtalet blir desto bättre blir Europa och desto närmare kommer britterna vara oss.”

1 tim
Arkivbild.  Frank Augstein / TT / NTB Scanpix

BOE-ledamot: Svagt pund ger grund för höjd ränta

Bank of England-ledamoten Kristin Forbes har under en längre tid förespråkat att centralbanken ska höja sin rekordlåga styrränta, men inte fått gehör för sin sak. Nu, lagom tills att hennes treåriga mandatperiod löper ut, verkar däremot även övriga ledamöter luta mer åt att en räntehöjning möjligen är på sin plats ändå, skriver CNBC.
Tidigare har Forbes varit den enda som röstat för en höjning, men vid det senaste räntemötet fick hon sällskap av två ledamöter till. I sitt sista tal som ledamot i centralbankens penningpolitiska kommitté säger hon att det svaga pundet troligen kommer att omvända ännu fler ledamöter.
– Pundets värdeminskning har i grunden förändrat dynamiken i den underliggande inflationen på ett sätt som gör det mer angeläget att inleda den här resan snart, säger hon enligt kanalen.

1 tim
Läs mer om Brexit
Maktskiftet i USA Rysskontakterna
USA:s president Donald Trump och hans fru Melania Trump.  Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
Maktskiftet i USA Rysskontakterna

Trump förnekar att han förhindrat FBI:s utredning

USA:s president Donald Trump säger att han inte hindrat FBI:s utredning om den misstänkta ryska inblandningen i USA:s presidentvalskampanj 2016 och en eventuell samverkan med Trumpkampanjen.
– Hör här, utredningen har inte förhindrats, det har inte varit någon samverkan, säger han i en intervju med Fox News, som flera amerikanska medier tagit del av i förväg.
Trump går också till attack mot den särskilde åklagaren Robert Mueller, som utreder rysskontakterna.
– Mueller är väldigt, väldigt nära vän med Comey, vilket är väldigt besvärande, säger Trump.
I maj avskedade Trump FBI-chefen James Comey. I en intervju senare sade Trump att det hade med ”Rysslandsgrejen” att göra. Comey har offentliggjort minnesanteckningar från sina möten med Trump, enligt vilka presidenten bad honom ”släppa” utredningen av Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn.

4 tim
Charlie Neibergall / TT / NTB Scanpix

Analys: Trump vilseledde in på donquijotisk skattjakt

”Det här är mästaren av insinuation i sitt esse”. Det skriver CNN:s Z Byron Wolf i en analys efter att Donald Trump på Twitter förnekat att det finns några inspelningar från hans samtal med den nu sparkade FBI-chefen James Comey.
Visserligen hade presidenten aldrig påstått att inspelningarna fanns men 12 maj skrev han att Comey ”borde hoppas” att något av det dem sa till varandra inte fastnade på band.
”Det var en bluff och Comey synade den under hans utfrågning inför senatens underrättelsekommitté när han sa ’Herre, jag hoppas det finns inspelningar’”, skriver Byron Wolf och tillägger att det faktiskt fortfarande inte går att utesluta det ena eller det andra med tanke på Trumps vaga ordval.
Han konstaterar:
”Vad som dock inte går att förneka är det faktum att USA:s president missledde det amerikanska folket och ledde dem in på en donquijotiskt skattjakt från 12 maj till 22 juni. Och på sätt och vis pågår den ännu.”

Igår 21:29
Donald Trump. Andrew Harnik / TT NYHETSBYRÅN

Trump tvärvänder: ”Jag har inga ljudinspelningar”

USA:s president Donald Trump förnekar att han har några inspelningar från samtalen mellan honom och den sparkade FBI-chefen James Comey, skriver presidenten på Twitter.
”Jag har ingen aning om huruvida det finns ’band’ eller inspelningar av mina konversationer med James Comey, men jag gjorde inga, och jag har inga sådana inspelningar”, skriver han.
Detta efter veckor av spekulationer sedan Trump antytt att det ska finnas ljudfiler över samtalen kopplade till rysslandsutredningen. Inspelningarna skulle, enligt presidenten, motbevisa Comeys vittnesmål att Trump bad honom släppa utredningen mot den tidigare säkerhetsrådgivaren Michael Flynn.

Igår 17:02
Läs mer om Maktskiftet i USA

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.