Ibrahimovic, Forssblad TT
Zlatans framtid

Specialist: ”Zlatan kommer tillbaka – om han vill”

Många befarar det värsta efter Zlatan Ibrahimovics knäskada. Under eftermiddagen väntas han bli undersökt med magnetkamera. Enligt den italienska journalisten Gianluca Di Marzio är det ”sannolikt” att korsbandet är av. Flera bedömare befarar att hans karriär i så fall är över.
Tidigare landslagsläkaren Magnus Forssblad är mer positiv:
– Vill han så kommer han tillbaka. Det tror jag absolut, säger han till Sportbladet.
Forssblad säger också att han inte vill spekulera om vilken skada Ibrahimovic fått innan resultatet från magnetröntgen har kommit.

Tidigare:

Toppnyheter

TT NEWS AGENCY / TT NYHETSBYRÅN
Turbulensen inom M

Katastrofsiffror i ny mätning – få vill se Kinberg Batra som ny statsminister

Endast sex procent av väljarna vill se Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra som statsminister efter valet 2018, enligt DN/Ipsos siffror. Och partiets egna väljare ger hennes dåligt betyg, endast 30 procent vill ha henne som statsminister.
– Det ser inte bra ut när knappt en tredjedel av de egna väljarna helst vill se sin egen partiledare som nästa statsminister, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos, till DN.

32 min
Susanna Persson Öste/TT / TT NYHETSBYRÅN

Majoritet av M-toppar i Stockholm saknar förtroende för AKB

En stor majoritet av de moderata kommunalråden i Stockholms län saknar förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra, rapporterar flera medier.
– Jag kan bekräfta att en tydlig majoritet i förbundsstyrelsen och bland de moderata kommunalråden i Stockholms län uttryckt att de saknar förtroende för Anna Kinberg Batra som partiledare, skriver chefombudsmannen Oskar Öholm, i ett sms till TT.
Beskedet kommer efter att tre M-toppar i partiet krävt hennes avgång. 25 moderata kommunalråd i Stockholms län hade ett telefonmöte om partiets framtid under onsdagsförmiddagen.

1 tim
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra (M) håller pressträff efter sitt tal under Moderaternas dag i Almedalen. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Analyser: ”I dag är det Groundhog Day för AKB”

Läget för Moderaternas partiledare är allvarligt efter tre M-toppars avgångskrav, skriver DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg i en analys. Trots turbulensen inom regeringen efter it-skandalen, och Alliansens misstroendeförklaringar mot tre ministrar, växer ett nytt och starkare revoltförsök mot M-ledaren fram, skriver hon. Kinberg Batra har sagt att hon inte tänker avgå och försöker visa att hon står rak, vilket är hennes bästa chans i striden, menar Stenberg. Samtidigt verkar de moderater som kräver hennes avgång inte ha klart för sig vem som ska ersätta henne, fortsätter hon och tillägger: ”men de tänker att saken kommer att ge sig när det står klart att partiet måste ha en ny ledare.”
SvD:s Göran Eriksson skriver i en analys att Anna Kinberg Batra inte har lyckats tysta upproret. Det här är tredje gången i år som hon tvingas slåss för sin roll i partiet offentligt, skriver han. ”Så i dag är Groundhog Day för AKB, alltså.” Hon har överlevt hittills men denna gång kan hon falla, tror han. Det är nu några av dem som vill fälla M-ledaren kan göra en offensiv, påpekar Eriksson och tillägger: ”Ett träd faller när man har sågat tillräckligt länge.”

2 tim
Läs mer om Turbulensen inom M
Jerzy Sarnecki tycker att Peter Madsen verkar ”väldigt desperat”. TT
Försvunna Kim Wall

Sarnecki: Madsen har till varje pris velat dölja något

Ubåtsägaren och uppfinnaren Peter Madsen kan ha handlat i panik. Det menar Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.
– Mitt intryck är att han är väldigt desperat, säger Sarnecki till SVT Nyheter.
Han tycker att det utifrån ser ut som att Madsen har ett ”panikartat beteende” och att någonting som Madsen inte kunnat förutse har hänt, och att han på ett ”mycket klantigt sätt” försökt utradera spåren.
– Han måste ha varit panikslagen och till varje pris velat dölja något som han gjort, säger Sarnecki.

42 min
Den svenska journalisten Kim Wall har hittats död. TT

Mamman: ”Gränslös sorg och bestörtning”

Den svenska journalisten Kim Walls mamma skriver nu om beskedet om dotterns död på Facebook.
”Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats. Vidden av katastrofen kan vi ännu inte överblicka, och mängder av frågetecken återstår att rätas ut”, skriver hon.
Hon skriver om de fasansfulla dagar de haft sedan dottern försvann och om hur tragedin drabbat inte bara deras familj, utan också Walls vänner och kollegor över hela världen.
”Från världens alla hörn kommer bevis på Kims förmåga att vara en person som gör skillnad”, skriver Kim Walls mamma.

6 tim
Polisen höll presskonferens om nya uppgifter i ubåtsfallet. TT

Danska polisen: Metallbitar var fästa på kroppen

Danska polisen säger på en presskonferens att de har hittat blod i ubåten som matchar med Kim Wall. De säger också att de hittat skador på Kim Walls torso som hittades i vattnet i måndags.
– Vi letar fortfarande efter resten av delarna av kroppen, säger polisen.
Dna-resultatet offentliggjordes på onsdagsmorgonen och på presskonferensen säger polisen att de tagit dna från en hårborste tillhörande Kim Wall och jämfört det med dna:t på torson. Polisen säger att kroppen har styckats och att man hittat metallbitar fästa vid kroppen, som man misstänker använts för att sänka den.
Kim Wall försvann den 10 augusti efter en ubåtstur med uppfinnaren och ubåtsägaren Peter Madsen. Madsen har i polisförhör sagt att Wall dog i en olycka ombord och att han ”begravt” henne till sjöss.
Madsen är misstänkt för att ha orsakat Kim Walls död, och polisen säger under presskonferensen att det kan bli en annan brottsrubricering, men kommenterar det inte ytterligare.

5 tim
Läs mer om Försvunna Kim Wall
De fyra amerikanska fartyg som råkat ut för olyckor i Stilla havet. TT NYHETSBYRÅN
Fartygskrocken i Singapore

Ny teori: Cyberattack slog ut navigering

Amerikanska flottans senaste teori om de många olyckorna med amerikanska krigsfartyg är att hackare kan ligga bakom.
Sedan i januari har det inträffat fyra olyckor med amerikanska krigsfartyg i Stilla havet, den senaste i måndags då USS John S McCain kolliderade med tankerfartyget Alic MC.
Att cyberattacker skulle ligga bakom är fullt möjligt, menar flera experter på it-säkerhet som nyhetsbyrån AP talat med. Andra teorier är att det är den mänskliga faktorn som felat.
Tio sjömän saknas fortfarande efter den senaste olyckan, och fem människor skadades. I går påträffade dykare mänskliga kvarlevor i delar av fartyget som översvämmats.

43 min
Joseph Aucoin. Eugene Hoshiko / TT NYHETSBYRÅN

Efter fartygsolyckorna – USA sparkar befälhavare

Befälhavaren vid USA:s sjunde flotta, viceamiralen Joseph Aucoin, har blivit avskedad, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Beslutet har fattats efter att det sedan i januari inträffat fyra olyckor med amerikanska krigsfartyg i Stilla havet, den senaste i måndags då USS John S McCain kolliderade med tankerfartyget Alic MC. Tio sjömän saknas fortfarande efter olyckan, och fem människor skadades.
En teori som utreds är om hackare kan ligga bakom olyckorna och att cyberattacker påverkat fartygens navigeringssystem.

1 tim
Läs mer om Fartygskrocken i Singapore

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.