Sport

Simon Önerud och de övriga spelarna i HV71 samlas utanför Harrys i Jönköping för att fira SM-guldet i ishockey. Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN
SHL 16/17

Finaldomare festade med HV: ”Är inte acceptabelt”

Delar av domarteamet som dömde SM-finalserien mellan HV71 och Brynäs var med på HV:s guldfest i natt, skriver Sportbladet. Huvuddomaren Mikael Nord och linjedomaren Tobias Haster anlände till festen strax före midnatt tillsammans med domarbasen Peter Andersson.
Andersson säger till tidningen att de hade tackat Brynäs efter matchen och sedan haft en privat tillställning. När de gick vidare ut i Jönköpingsnatten råkade de gå förbi HV-festen och bestämde sig för att gå in och gratulera.
SHL:s vd Jörgen Lindgren är kritisk till agerandet.
– De skulle möjligen sagt hej och gått därifrån, men nu blev det mer än så. Det är absolut inte acceptabelt, säger han till Sportbladet.

5 tim
HV:s Ted Brithén sprutar champagne i omklädningsrummet efter segern i lördagens final mot Brynäs. Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN

Finalserien hyllas: ”Svensk hockey stora vinnaren”

SM-finalserien mellan HV71 och Brynäs blev historisk. Aldrig tidigare har en finalserie gått till förlängning i en sjunde och avgörande match. Dessutom bjöd båda lagen på hockey av absolut världsklass, skriver Expressens krönikör Magnus Nyström.
”Det är svårt att inte känna något annat än stor tacksamhet över att få uppleva en sådan här sanslös hockeyfinal”, skriver han, och tillägger att publiktrycket likt det i Kinnarps Arena sällan har skådats i Sverige.
Det håller Sportbladets Mats Wennerholm med om.
”Jag har sällan upplevt en sådan stämning på läktarna”, skriver han i sin finalkrönika.

Igår 20:33
Läs mer om SHL 16/17
Charlotte Kalla. TT
Vinter-OS 2026

Reaktioner: Rimligt och visionslöst OS-beslut

Att Stockholm inte söker vinter-OS 2026 är tråkigt men inte ”fullständigt oväntat”, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till TT. Han tycker att politikernas beslut att avbryta ansökan är rimligt.
– Det är ändå de som för skattebetalarnas räkning tar risken att genomföra det här.
Olof Stenhammar, ordförande för den svenska kandidaturen till sommar-OS 2004, är förvånad över beskedet.
– Jag tycker inte att politikerna tagit sitt ansvar att verkligen lära sig hur det här projektet är uppbyggt.
Socialdemokraterna i Stockholm meddelade tidigare under dagen att staden inte kommer att söka OS, orsaken är bland annat att det saknas tillräckligt politiskt stöd.

26 apr
Peter Reinebo. ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN

SOK blev ”tagna på sängen” av dagens besked

Sveriges olympiska kommitté blev ”tagna på sängen” av beslutet att Stockholm inte kommer att söka vinter-OS 2026. Det säger verksamhetschefen Peter Reinebo. Han vill träffa Socialdemokraterna för att höra mer om orsakerna bakom beskedet.
– Vi tror ju precis som deras egen utredning att OS är en bra möjlighet för Stockholm och Sverige, säger han till TT.
S i Stockholm uppger att det saknas tillräckligt politiskt stöd för en ansökan.

26 apr
Läs mer om Vinter-OS 2026