Sport

Carl Hagelin.  Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix
NHL 16/17

Hagelin: Taggade att vinna för andra året i rad

Pittsburgh är efter en övertidsrysare mot Ottawa (3–2) vidare till Stanley Cup-final för andra året i rad. Där väntar Nashville.
– Alla säger att det är omöjligt att vinna två år i rad, så det är en enorm möjlighet för oss, säger Carl Hagelin till Sportbladet.
Den jämna semifinalserien slutade 4–3 till Pittsburgh, med svenskarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin. Laget, som förra året besegrade San Jose i Stanley Cup finalen, möter Nashville i den första finalmatchen natten till tisdag, svensk tid, på hemmaplan. Pittsburgh har chans att bli första lag att försvara en titel sedan Detroit lyckades säsongen 1997/1998.
– Vi är väldigt motiverade att bli första laget på 20 år att vinna två år i rad, säger Hagelin.

Igår 09:43
Pittsburghs Ian Cole, Chris kunitz och Sidney Crosby jublar efter det avgörande målet. Charles LeClaire / TT NYHETSBYRÅN

Pittsburgh till NHL-final – avgjorde på övertid

Det krävdes övertid i den sjunde och avgörande matchen för att avgöra vilket lag av Pittsburgh och Ottawa som skulle ta sig till NHL-finalen.
Vid full tid var ställningen 2–2. Det avgörande målet kom fem minuter in i den andra övertidsperioden, när Pittsburghs Chris Kunitz blev segerhjälte.
– Jag var redo att skjuta när jag såg att Crosby gav mig passningen och försökte bara få pucken på mål, sa Kunitz efteråt till NBC Sports, rapporterar Expressen.
Pittsburgh är regerande mästare, och har nu alltså chansen att försvara sin titel. I finalen väntar Nashville.

Igår 04:38
Läs mer om NHL 16/17