Sport

Viktor Claesson under matchen mot Portugal. DUARTE SA / TT NYHETSBYRÅN
VM-kvalet

Krönikor: Landslaget bygger något spännande

Portugal hade en EM-buckla, ett lag fullt av stjärnor och en hemvändande Cristiano Ronaldo. Sverige hade Viktor Claesson, ”ett stort stycke spelklokhet från Småland”. Det skriver Sportbladets Erik Niva efter att Sverige vänt och vunnit träningslandskampen borta mot Portugal på tisdagskvällen. När Portugal och Sverige, två länder med omkring tio miljoner invånare, möts brukar snacket handla om varför Portugal kan producera så mycket fler fotbollstalanger än Sverige. Men, konstaterar Niva, den svenska fotbollsmyllan fostrar alltjämt begåvningar som kan mäta sig med precis vilka motståndare som helst.
Fotbollskanalens Olof Lundh skriver att även om det var en träningslandskamp mellan två B-landslag så sänder sättet som Janne Anderssons landslag vann matchen på en signal att man bygger upp något nytt och spännande. ”Modet. Drivet. Viljan att spela fotboll även i trängda lägen. Att aldrig ge upp. Landslaget är ett lag på ett annat sätt än tidigare, det går inte att missta sig på det.”

Idag 06:02
Victor Claesson kramas om efter sin kvittering. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige vände mot Portugal tack vare Victor Claesson

Sverige vände 0–2 till seger med 3–2 på bortaplan i träningsmatchen mot EM-mästarna Portugal. Victor Claesson inledde upphämtningen med att reducera i 57:e minuten. Med en dryg kvart kvar sköt han även in kvitteringen på en hörna.
Matchen var nästan slut när den portugisiske försvararen Joao Cancelo stötte in bollen i eget mål på övertid.
– Vår inställning knäckte dem. När man gör mål kan man springa hur mycket som helst, säger Claesson till TV4 efter matchen.
Christiano Ronaldo inledde målskyttet i den första halvleken. Portugals andra mål gjordes av svenske Andreas Granqvist som försökte styra undan ett inspel.

Igår 20:42
Läs mer om VM-kvalet