Sport

Italien och Tyskland bråkar om bollen efter Italiens 1–0-mål. JANEK SKARZYNSKI / AFP
U21-EM i Polen 2017

Italien och Tyskland vidare efter ”pinsam” match

Semifinalisterna i U21-EM i fotboll är klara. Detta efter att grupp C spelats klart på lördagskvällen. I den ena matchen slog Italien Tyskland med 1–0 efter mål av Fiorentinaspelaren Federico Bernardeschi. Eftersom Danmark slog Tjeckien med 4–2 i den andra matchen kunde italienarna och tyskarna spela på resultatet och gå vidare båda två – Italien som gruppsegrare och Tyskland som bästa tvåa.
Ackompanjerade av busvisslingar och burop stod lagen för en pinsam uppvisning i gå-fotboll där inget av lagen gjorde några ansatser att försöka gå till anfall, skriver TT.

Igår 21:07
Filip Dagerstål orsakar en straff mot Polen. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Kritiken är överdriven – spelarna är ju ungdomar”

Kritiken mot det svenska U21-landslaget har stundtals varit hård i Kanal 5:s studio under EM. DN:s Johan Croneman anser att tonläget stundtals varit överdrivet hårt och i vissa fall obehagligt. Ett exempel på orimlig kritik är den mittbacken Filip Dagerstål fick efter att ha orsakat en straff i slutminuterna mot Polen. Kritiken gick ut på att han begått ett oförlåtligt misstag, men enligt Croneman var det en liten miss som kan skyllas på orutin.
”Det beror på att han blott är 20 år och spelar fotboll i ett U21-lag. Och är det någon gång i karriären man kan få göra misstag (vad det nu är) så är det väl under utbildningen, under läroperioden. Som U21-spelare.”

Igår 17:02
Läs mer om U21-EM i Polen 2017