Sport

Jim Gottfridsson DENIS CHARLET / AFP
Handbolls-VM 2017

”Jag är fruktansvärt stolt”

Sverige föll mot handbollsnationen Frankrike vilket blir slutpunkten för VM, men det är inte utan stolthet som man åker hem.
– Jag är fruktansvärt stolt. Jag tycker vi kunde ha bjudit svenska folket på en semifinal i alla fall. Det tycker jag att vi är värda, säger mittnian Jim Gottfridsson till Sportbladet.
Albin Lagergren åkte på en lårskada i första halvleken vilket påverkade det svenska spelet i den andra.
– Vi får inte igång något kontringsspel men det beror mycket på att Albin inte kunde spela sitt försvarsspel, säger Gottfridsson till TT.

Igår 22:32
Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rysaren: Frankrike slår ut Sverige ur handbolls-VM

Sverige är ute ur handbolls-VM efter kvartsfinalen mot Frankrike. Ett frenetiskt kämpande landslag förlorade med 30–33 mot stornationen.
Frankrike har de senaste 20 åren naglat sig fast i den absoluta världstoppen och har sedan mitten av 1990-talet plockat hem 17 mästerskapsmedaljer, varav den senaste kom i form av ett silver vid OS i Rio de Janeiro.
Nästa stora uppgift för Sveriges handbollsherrar kommer i maj, då kvalspelet till EM i Kroatien om ett år tar vid igen.

Igår 19:32
Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Svensk VM-succé som ger handbollen framtidstro”

”Sveriges VM är över trots en heroisk insats mot Frankrike”, skriver Sportbladets Johan Flink. Sveriges nya, unga landslag har charmat en hel handbollsvärld. Men mot stornationen Frankrike räckte Kristján Andréssons lagbygge inte till.
Flinck skriver att landslagets prestation är en svensk VM-succé. ”För sättet man spelat på. För attityden man visat. För identiteten man byggt upp. För den framtidstro man gett svensk handboll.”

Igår 19:53
Läs mer om Handbolls-VM 2017
Arkivbild: Victor Nilsson Lindelöf. Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fotbollens silly season

Uppgift: Chelsea ger sig in i kamp om Nilsson Lindelöf

Benficas succésvensk Victor Nilsson Lindelöf har en längre tid ryktats vara på väg till Zlatan Ibrahimovics Manchester United. Men nu uppges Premier League-konkurrenten Chelsea ha gett sig in i matchen om den svenske landslagsförsvararen, skriver Sportbladet och hänvisar till brittiska tabloiden Mirror.
Enligt uppgifterna ska Londonklubbens tränare Antonio Conte se Nilsson Lindelöf som sitt förstaval på sommarens transfermarknad.

23 jan
Alexander Isak. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Supertalangen Alexander Isak klar för Dortmund

AIK-spelaren Alexander Isak är klar för Borussia Dortmund, det bekräftar båda klubbarna.
– Alexander Isak är en mycket talangfull anfallare som många toppklubbar i Europa ville värva, säger sportchefen Michael Zorc till den tyska klubbens hemsida.
Enligt tidningen Kicker betalar Dortmund runt 9 miljoner euro för 17-åringen, motsvarande drygt 85 miljoner kronor. Sportexpressen uppgav i går att AIK får omkring 90 miljoner kronor för Isak, vilket i så fall skulle innebära att det blir den största spelaraffären i allsvenskans historia.
Zlatan Ibrahimovic kostade omkring 82 miljoner kronor när han såldes från Malmö till Ajax 2001.

23 jan
Läs mer om Fotbollens silly season