Bevaka
Arbogafallet

Johanna Möller (till höger) med sin försvarare Amanda Hikes. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbogafallet

Arbogakvinnan i tårar: ”Han kunde vara underbar”

Den mordmisstänkta Arbogakvinnan, Johanna Möller, berättar under den tredje rättegångsdagen att hennes förhållande med den döde maken var en ”bergochdalbana” och att ”man aldrig visste vad som väntade en när man kom hem”. Hon säger också att han hotat henne till livet och att hon trodde att han var psykiskt sjuk. Vid ett tillfälle gick han bärsärkargång i bostaden, säger Möller.
Kvinnan frågas ut om det hot som anhöriga uppger att hon ska ha riktat mot tidigare maken, att hon ska hänga honom i ett träd.
– Jag stod och diskade och helt plötsligt säger maken ”ska jag komma och sparka dig”. Då svarade jag "ha ha och dig kan vi ju hänga upp till kråkorna i skogen". Det här var enbart ironi för att jag skulle överleva den psykiska pressen som jag levde under, säger kvinnan.
42-åringen brister i tårar när åklagaren ställer frågor om den tidigare makens påstådda drogproblem.
– Han kunde vara helt underbar. Fast efter varje sådan period kunde han gå in i en bubbla och svarade inte på tilltal. Han kunde vara borta utan att säga var han varit, säger hon.
Åklagarna har tidigare hävdat att det var jakten på pengar som skulle drivit henne att döda. I rätten säger kvinnan att mannen var skyldig henne tiotusentals kronor. Den mordmisstänkta 42-åringen nekar till anklagelserna. Kvinnan är också åtalad för stämpling till mord. Hon ska enligt åklagarna försökt förmå personer ur sin nära familj att döda den nu avlidne maken.
– Jag har inte försökt stämpla någon, säger hon.

11 maj