Bevaka
Nordiska motståndsrörelsen, NMR

Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
SD:s vårdsatsning

Ledare: ”SD ett rasistparti – inte ett vårdparti”

Opinion Ledarsidorna i dagens tidningar berör olika ämnen i dag. Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell skriver om att SD:s partiledare Jimmie Åkesson vill att de ska bli det nya vårdpartiet. Men hon menar att det aldrig kommer att gå, då de inte har finansierat sin sjukvårdssatsning. ”För Sverigedemokraterna handlar det alltid om invandringen. Jimmie Åkesson leder ett rasistparti och inte ett vårdparti”, avslutar hon.
Samtidigt riktar DI:s Tobias Wikström hård kritik mot Stefan Löfvens (S) nyhet på 1 maj om en ”patientmiljard” som ska korta köerna till sjukvården. ”S-topparnas försök att undanta vården från vinststoppet visar att de förstår vilken skada som kan uppstå. Att de inte argumenterar för sin sak utan bara viker sig visar hur lätt partiledningen tar på allvarliga samhällsutmaningar och hur allvarligt de tar på varje risk för splittring i det egna partiet”, skriver han.
Maria Haldesten på Hallands Nyheter skriver om att det är pressfrihetens dag i dag och menar att läget är värre än på länge. Hoten och trakasserierna tystar journalister och hotar demokratin, skriver hon. Haldesten skriver även om nazister som får närvara i Almedalen och Bokmässan. ”Bjuder man in dem som trakasserar och hotar journalister, som anser att liberala ledarskribenter är ’satans landsförrädare som bör få smaka varmt bly’, kan det kan faktiskt lika gärna gå käpprätt åt skogen”, framhåller hon. Haldesten tillägger att det borde finnas gränser för vilka som bjuds in – för pressfrihetens skull.

3 maj