Bevaka
Utbildningspolitik

Arkivbild.  Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Liberalernas landsmöte

Debattsvep: ”Kalla barn till förskola från tre års ålder”

Opinion Inför Liberalernas landsmöte, som inleds i Västerås i dag, har flera politiker tagit tillfället i akt att på opinionsplats lyfta frågor som de vill driva.
• ”Vi behöver förbud mot alla religiösa friskolor”, skriver L-politikerna Gulan Avci och Frida Svensson på Aftonbladet Debatt. Deras motion om frågan ska behandlas i helgen. Partistyrelsen är splittrad om saken. ”Vi hoppas att landsmötet tar ställning för en skola där alla barn får den undervisning och det stöd de behöver för att växa upp till självständiga individer”, skriver Avci och Svensson.
• På Expressen debatt skriver L:s ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson och Louise Eklund, ordförande för Gröna Liberaler Syd, om klimatpolitiken. De lyfter tre förslag som de lagt fram inför landsmötet: Grön skatteväxling, investeringar i infrastruktur och fossilfria transporter. ”Ovanstående förslag anser vi är de mest effektiva för att nå klimatmålen (...) Inte minst skickar de en viktig signal att en grön omställning lönar sig.”
• I en debattartikel på Dagens samhälle skriver Sofia Remnert, gruppledare i Nyköping, att barn borde gå i förskola från tre års ålder. Hon har lagt en motion om saken. Det gynnar social träning och tidig läsförståelse, och det senare kan hjälpa barn med föräldrar från utlandet.
”Förslaget kommer ge många möjligheter för familjer och framför allt en bra chans för alla barn att starta på samma ställe i förskoleklass och få samma språngbräda i livet som alla andra barn”

17 nov