Flera lastbilar och en personbil var inblandade i en trafikolycka på E6 utanför Helsinborg på morgonen. En person har förts till sjukhus. Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vintervädret

Trafikverket: Ha respekt för vintervädret

Det svåra väglaget har ställt till problem på flera håll i landet under lördagsmorgonen och flera medier rapporterar om hala vägar. Eva Nordén på Trafikverkets pressjour uppmanade i morse trafikanter att ta det försiktigt. Hon säger att man måste ha respekt för vintervädret.
– Det är ett besvärligt väglag.
Att temperaturerna nu har klättrat upp kring nollan på flera håll efter de senaste dagarnas kyla kan ställa till det. På flera håll i Västra Götaland regnar det på kalla vägbanor och det kan ge svår halka, skriver TT. Även i Stockholmsområdet kan temperaturen stiga över fryspunkten i dag.

Olyckor på flera håll

• E6 utanför Helsingborg har stängts av i norrgående riktning efter en olycka med flera fordon. Larmet kom strax före klockan nio. En person har fått allvarliga skador, enligt HD.
– Det är rörigt på platsen och extremt halt, säger polisens presstalesperson Kim Hild till TT.
• Utanför Tierp i Uppland kolliderade två bilar, rapporterar GD. Nio personer ska ha varit inblandade i olyckan, varav flera barn. Enligt räddningspersonal var det extremt halt på platsen, rapporterar P4 Uppland. Tidiga uppgifter talar om att ingen av de inblandade ska ha behövt söka vård.
• Tidigt i morse fördes två personer till sjukhus efter att ha voltat med bilen mellan Varnhem och Skövde i Västergötland. Orsaken till olyckan är inte fastställd, men även där var det halt på platsen, rapporterar Skövde Nyheter.
• Enligt Trafikverket är väglaget särskilt besvärligt i Västsverige, skriver GP i sin livebevakning. Flera olyckor och avåkningar har inträffat.

Mer om olyckan utanför Helsingborg

Mer om olyckan utanför Tierp

Fler nyheter

Dela

Öppna i ny flik

Toppnyheter

Presidentvalet i USA USA:s framtid
Donald Trump talar vid en tillställning med diplomater i Washington på tisdagen. JONATHAN ERNST / TT NYHETSBYRÅN
Presidentvalet i USA USA:s framtid

Donald Trump: Jag gillar inte att twittra

Donald Trump säger i en intervju med tv-bolaget Fox att han egentligen inte tycker om att twittra.
– Jag har andra saker jag kan göra, men media är väldigt orättvisa mot mig, väldigt orättvisa. Det är enda sättet som jag kan motverka det.
Han fortsätter sitt resonemang, och säger att om media vore ärliga mot honom – ”vilket de inte är” – så skulle han inte använda Twitter.
– Jag skulle inte behöva det.

31 min
Polis på plats utanför Trump Tower. Bebeto Matthews / TT / NTB Scanpix

”Insatserna vid Trump Tower saknar motstycke”

På fredag svärs Donald Trump in som president i USA och då väntas han flytta till Vita huset i Washington. Men planerna är att frun Melania och sonen Barron kommer att bo kvar i New York, åtminstone fram till slutet av läsåret.
Att presidentfamiljen bor mitt på Manhattan ställer till en del problem för staden New York, rapporterar TT:s utsände. Trump Tower är omringat av poliser, med avspärrningar och arga trafikanter som följd. Enligt borgmästaren Bill De Blasio saknar insatserna motstycke i New York.
Att Donald Trump nu väntas flytta till Washington har mer än bara symbolisk betydelse, skriver Washington Posts Elise Viebeck. Donald Trump är den tillträdande president som hållit sig mest fysiskt isolerad i mannaminne, skriver hon. Det är bara en hisstur mellan hans hem och hans kontor i skyskrapan på Manhattan, och han har ibland inte lämnat byggnaden på flera dagar. Trump har behållit sin gamla livsstil, och att flytta till Vita huset kommer innebära ett markant brott mot hans tidigare vanor, resonerar hon.

5 tim
Borg. Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Borg: Ingen tvekan om att Trump ger bättre tillväxt

Med Donald Trump i Vita huset kommer världsekonomin att gå bättre, säger Sveriges förre moderate finansminister Anders Borg i en intervju med Expressen. Orsaken är att reformer som fastighetsmiljardären väntas genomdriva – bland annat investeringar i infrastruktur och skattelättnader för företag – kommer att förstärka den globala återhämtningen.
– Det är paradoxalt. Men det är ingen tvekan om att vi får en bättre tillväxt i USA under Donald Trump.

Igår 23:09
Läs mer om Presidentvalet i USA

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Alla mediers nyheter i en app. Helt gratis.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.