Volvo Car Sverige

3 tips för bilsemestern i sommar

Det har aldrig varit enklare att åka på bilsemester än det är nu. Du kan köra vart som helst i Sverige och alltid hitta något spännande att upptäcka. Dessutom finns det fler mysiga hotell, värdshus och B&B än någonsin tidigare att checka in på.

Halland har lite av allt

Ett mångsidigt landskap med stora, öppna ängsmarker och slätter, men också täta barrskogar, djupa bokskogar – och inte minst det dånande havet med kilometerlånga sandstränder. Och du hinner med att utforska mycket på bara några dagar.

TV-kockens gourmetpizza

I Skrea bor kokboksförfattaren och tv-kocken Lisa Lemke tillsammans med sin man Marcus Nordgren. Tillsammans driver paret Prostens pizza, som bjuder på ett ständigt varierande utbud av pizzor, alla gudomligt goda.

Besök en riktig butik

Livsstilsvarumärket FGL Store är välkända i sociala medier och för sin välsorterade webbshop. Men om du tar bilen kan du besöka deras butik vid Brukstorget i Varberg. Träffa ägarna Kristin och Miranda, prata mode, få lite personliga tips och göra ett fynd eller två.

Planera mycket, lite eller inte alls

Självklart kan du planera din bilresa in i minsta detalj och boka allt i förväg. Men du kan lika gärna göra tvärt om. Har du bara med dig mobilen kan du enkelt söka fram det du behöver och med GPS är du aldrig vilse. Så sätt dig i bilen och upptäck Sverige i sommar.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Volvo Car Sverige Partner

Toppnyheter

Hanif Bali/Gunnar Strömmer. TT.
Debatten om Hanif Bali

Interna kritiken växer – krav på att Bali stoppas

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har upprepade gånger hamnat i blåsväder efter kontroversiella Twitter-inlägg. Nu ökar pressen på ledningen att agera, skriver Expressen som har intervjuat flera såväl anonyma som namngivna partiföreträdare.

Partisekreterare Gunnar Strömmer skriver i en kommentar till tidningen att Hanif Bali är begåvad och driver många viktiga frågor men att han ibland har ”ett destruktivt tonläge”.

”Det är ett problem för både honom och partiet”, skriver Strömmer och berättar att partiet därför har startat ett arbete som ska tydliggöra var gränserna går och vilka konsekvenserna blir om de överträds.

2 tim
Hanif Bali. Arkivbild.  Emma-Sofia Olsson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Hanif Bali om kritiken: Tänker inte ändra något

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) svarar i ett mejl till Expressen på kritiken om hans höga tonläge i debatten.

”Jag har svårt att ta ställning till kritik jag inte fått ta del av men hade jag trott på alla halvsanningar och medvetna fultolkningar som jag läser om mig själv i media hade jag också varit kritisk”, skriver han.

Han skriver också att han inte planerar att ändra något bara för att hans meningsmotståndare säljer in en felaktig bild av honom till partikamraterna. Expressen har intervjuat flera moderata företrädare som menar att partiet måste agera mot Hanif Bali efter flera uppmärksammade Twitter-inlägg.

2 tim
Läs mer om Debatten om Hanif Bali
Arkivbild från polisens sökinsats.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Misstänkta mordet på Gert-Inge

Polisens farhåga: Mördarna kan ha flytt hem till Ukraina

De två ukrainska medborgare som misstänks ha mördat Gert-Inge Bertinsson kan ha lämnat landet och åkt till sitt hemland, befarar polisen, enligt Expressen.

Om så är fallet kan en utlämning bli svår, eftersom Sverige inte har något utlämningsavtal med Ukraina. Men eftersom brottsrubriceringen är så pass allvarlig är chansen större att en utlämning trots allt kan komma till stånd, menar Mark Klamberg, docent i straffrätt.

Gert-Inge Bertinsson försvann i slutet av juli. Det som tros vara hans kvarlevor hittades utanför Markaryd den 11 augusti.

2 tim
Polis söker med hund i området kring den plats utanför Markaryd där den 70-åriga man som varit anmäld försvunnen på lördagskvällen hittades död. Arkivbild. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Åldring saknas – samma bil som i Gert-Ingefallet söks

De två männen som misstänks ha mördat 70-åriga Gert-Inge Bertinsson i Markaryd i Småland, försvann sedan med hans Volvo XC 90.

Nu efterlyser polisen en exakt likadan bil i samband med att en 80-årig man försvunnit i Malå i Västerbotten, skriver Aftonbladet. Mannen anmäldes försvunnen den 3 augusti.

Polisen vill ha in iakttagelser om Volvon som är champagne- eller guldfärgad. Den sågs senast den 1 och 2 augusti.

– Vi har kännedom om att region Nord är intresserade av ett fordon och det är självklart att polisregionerna utbyter information. Vi konstaterar att bilen som vi har efterlyst inte har anträffats ännu, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i region Syd, till TT.

Igår 19:32
Polisen söker i området kring den plats utanför Markaryd där Gert-Inge Bertinsson hittades död. Arkivbild. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Åklagaren: Behöver få tag på dem så fort som möjligt

De två män som är misstänkta för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson har efterlysts internationellt, uppger åklagaren Yvonne Rudinsson för Smålandsposten.

– Jag begärde dem häktade för att man ska kunna leta efter dem så effektivt som möjligt, vi behöver få tag på dem som fort som möjligt, säger hon.

Männen, som inte är svenska medborgare, har häktats i sin frånvaro. Det är oklart hur de har identifierats men användningen av Bertinssons bankkort i Stockholm ska ha hjälpt till.

Åklagaren tror inte männen befunnit sig i Sverige mer än någon dag innan det misstänkta mordet. Det är i nuläget oklart vad motivet till mordet kan vara.

14 aug
Läs mer om Misstänkta mordet på Gert-Inge
Stefan Löfven/flygbild över Djursholm.  TT.
undefined

”Talet om Djursholmsknark är gammal klassretorik”

Opinion En rad olika ämnen tas upp på ledarsidorna på lördagen, alltifrån Estoniakatastrofen till knarkbrottslighet.

Svenska Dagbladets Susanna Popova skriver att det är en pågående katastrof att inget ansvar ännu har utkrävts efter Estonias förlisning: ”Den visar en sverigebild som borde oroa oss bra mycket mer än Asap Rocky”.

Blekinge Läns Tidnings Petter Birgersson skriver om statsministerns uttalande om knarket på Djursholm tidigare i veckan och tycker att Löfven gör det för enkelt för sig när han använder ”gammal klassretorik” i frågan om den grova brottsligheten: ”Det är en medial taktik men också ett undvikandebeteende av rang”.

Dagens ETC lyfter Parisavtalet i sin ledare. Världen lyssnar inte på Greta Thunbergs klimatvarningar, anser Beatrice Rindevall. Men tusentals kommer att fortsätta ”kämpa för att vända trenden, vilket är det största hoppet och den största potentiella game changern vi har nu”.

4 tim
Läs mer om Svenska brottsbekämpningen