Årets thaisnackis: En bar i en evighetspool på ett tak. Baba Nest
Phuket
Resa

Årets Thailandssnackis: En bar i en pool på ett tak

Resa Det första du säger när du kliver in – om du kan säga något alls – är ”wow”. Baba Nest, på toppen av lyxhotellet Sri Panwa i Phuket, är en plats du inte vill missa i vinter, tipsar resemagasinet Travel & Leisure.

Utomhusbaren har blivit en snackis för sin 360-gradiga panoramautsikt över Andamansjön och solnedgången. Ta hissen upp till taket så möts du av en stor evighetspool och mitt i poolen ligger ett vackert trädäck med kuddar och bord. Som gjort för att dricka paraplydrinkar, lyssna på DJ:s och ta bilder som gör vännerna därhemma gröna av avund, enligt Travel & Leisure.

Den drömlika oasen har utsetts till en av världens vackraste utomhusbarer flera gånger, bland annat av CNN och brittiska Express. Även The Telegraph har kallat den för ”en av de läckraste takbarerna i Asien”.

Toppnyheter

Två personer sköts ihjäl i danska Herlev. Mathias Øgendal / TT NYHETSBYRÅN
Dödsskjutningen i Herlev

Uppgifter: Gängledare sköts till döds i Köpenhamn

En av de två personerna som sköts ihjäl i Herlev utanför Köpenhamn var en svensk gängledare, enligt uppgifter till Expressen.

Sedan tidigare har dansk polis gått ut med att inledande uppgifter pekar på att offren var två unga svenska män. Den svenskregisterade bil de satt i sköts ett tiotal gånger med pistol och automatvapen.

Mycket talar för att det är kopplingar till Stockholm och Rinkeby men identiteter är inte 100 procent fastställda och därför väljer vi att inte kommentera. Det är dessutom en pågående utredning i Danmark, säger Stephan Kiernan, chef för polisens insatsgrupp ”Team 2022”, till Expressen.

Ett anonymt vittne till händelsen som Ekstrabladet talat med säger att det fanns en tredje man som klarade sig undan oskadd.

3 tim
Stora avspärrningar på platsen. Mathias Øgendal / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Två döda efter skjutning mot svensk bil i Danmark

Två personer har dött efter en skottlossning i Herlev utanför den danska huvudstaden Köpenhamn, skriver TT. På bilder från brottsplatsen syns en bil med skotthål i motorhuven och svenska registreringsskyltar.

Den danska polisen säger till Aftonbladet att offren ännu inte är identifierade.

Enligt polisen har en person gripits efter händelsen.

Aftonbladet skriver att bilen hör hemma Malmö. Polisen där säger att man känner till ärendet men inte vill kommentera det ytterligare.

Idag 03:14
Läs mer om Dödsskjutningen i Herlev
Trumps USA Rysslandsutredningen
Donald Trump/Robert Mueller. TT
Trumps USA Rysslandsutredningen

Trump till hård attack: ”Mueller har begått brott”

USA:s president Donald Trump går till hårt angrepp mot den särskilde utredaren i Rysslandsutredningen, Robert Mueller, och anklagar honom för att ha begått brott.

I en intervju med Fox Business Network säger presidenten, utan att lägga fram bevis, att Mueller på ett illegalt sätt förstört FBI-kommunikation såsom textmeddelanden och mejl.

– De är borta. Och det är illegalt. Det är ett brott, säger Trump.

Attacken kommer efter att Mueller gått med på att frågas ut inför representanthusets underrättelseutskott, där Demokraterna är i majoritet.

1 tim
Robert Mueller  MANDEL NGAN / AFP
undefined

Tystlåtna Robert Mueller ska nu vittna i kongressen

Den särskilda utredaren i Rysslandsutredningen om USA:s president Donald Trumps kampanj ska vittna offentligt i kongressen 17 juli, rapporterar flera medier.

Demokraterna i representanthuset har i två månaders tid förhandlat med utredaren Robert Mueller för att han ska vittna. Mueller har varit tystlåten både under sitt arbete och efter att rapporten presenterades. Nu ska han svara på frågor i öppna utfrågningar i både justitieutskottet och i underrättelseutskottet.

– Vi här glada att amerikanska folket ska få höra direkt från Mueller. Vår nationella säkerhet är hotad och det amerikanska folket förtjänar svar, sa Demokraternas ledare i representanthuset Nancy Pelosi.

Idag 03:38
Läs mer om Trumps USA
Nationella bombskyddet vid platsen där sprängningen skedde. Pontus Stenberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Explosionen i Örebro

Misstänkt man hittades livlös vid strippklubben

Den man i 50-årsåldern som anhållits misstänkt för sprängningen på en strippklubb i Örebro ska ha hittats skadad och livlös i närheten av klubben, skriver Aftonbladet. Bredvid mannen ska det också ha legat två väskor med en pistolattrapp.

Mannen är skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, vilket är den lägre misstankegraden. Polisen tror att sprängattentatet handlar om en uppgörelse i den kriminella världen.

24 min
Nationella bombskyddet på platsen Pontus Stenberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ytterligare sprängladdning eftersöks i Örebro

Polisen i Örebro undersöker om det finns någon ytterligare sprängladdning kvar efter nattens explosion och efterföljande brand på en nattklubb i ett industriområde, rapporterar NA. Enligt polisens presstalesperson Tommy Lindh undersöker nationella bombskyddet vilken sprängladdning det kan ha varit fråga om och var den var placerad.

– Sedan har de givetvis en uppgift att undersöka att ingen ytterligare sprängladdning finns på plats som kanske inte detonerat än, säger han till tidningen.

Ett stort område spärrades av efter nattens explosion. Polisen har inte fått in några rapporter om skadade.

Idag 06:48
Läs mer om Explosionen i Örebro
Familjen Hagens advokat Svein Holden. Arkivbild. Terje Pedersen/NTB scanpix / TT / TT NYHETSBYRÅN
Försvunna miljardärsfrun i Norge

Familjens advokat om nya teorin: ”Håller inte med”

Familjen Hagens advokat, Svein Holden säger att familjen informerats om polisens nya huvudspår: att den norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen mest troligt har dödats, rapporterar norska Dagbladet. Man arbetar också efter teorin att kidnappningen kan ha varit iscensatt.

– Den uppfattningen delar inte jag. Jag menar att det är en kidnappning som utvecklat sig till att bli ett mord, säger Holden enligt tidningen.

1 tim
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen/Familjens hem.  TT
undefined

Polisens nya teori: Miljardärsfrun dödades

Polisen tror inte längre att den norska miljardärfrun Anne-Elisabeth Hagen har kidnappats utan att hon har dödats, rapporterar norska medier. Det framgår av en presskonferens som polisen höll på onsdagseftermiddagen.

– Vi tror fortsatt att hon har utsatts för ett allvarligt brott, men vi anser att det är mindre troligt att hon förts bort på grund av ett ekonomiskt motiv, säger Tommy Brøske vid polisen under presskonferensen.

Polisen arbetar bland annat utifrån teorin att kidnappningen är iscensatt. Man utesluter dock ännu inte att hon kan ha blivit bortförd.

5 tim
Hagens bostad Poppe, Cornelius / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Polisen utlovar nyheter om försvunna miljardärsfrun

Polisen i Norge har kallat till en presskonferens under torsdagen med anledning av fallet med Anne-Elisabeth Falkevik Hagen som varit försvunnen i snart åtta månader, skriver Dagbladet.

I ett pressmeddelande skriver polisen att man kommer att ge senaste nytt kring några centrala frågor i utredningen.

”Vi ska ge en statusuppdatering och prata om saker vi tidigare inte har pratat om”, skriver polisen.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med en av Norges rikaste män. Hon försvann från sitt hem i oktober och misstänks ha blivit kidnappad.

Igår 14:26
Läs mer om Försvunna miljardärsfrun i Norge
Illustrationsbild Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Grundvattennivåerna låga – upplagt för restriktioner

Grundvattennivåerna är ovanligt låga på flera håll i landet, rapporterar TT. Bland annat är vattennivåerna låga i de stora magasinen på Gotland, i östra Svealand och i nordöstra Götaland. Det råder redan bevattningsförbud på flera håll i landet – och det kan bli fler.

– Får man sitt kommunala vatten från grundvattnet i de stora rullstensåsarna finns det all anledning att vara försiktig och att vara beredd på att införa restriktioner, säger Bo Thunholm, grundvattenexpert på Sveriges geologiska undersökning, till Nyhetsbyrån.

3 tim
TT
undefined

Extrema regn på ingång – risk för översvämningar

SMHI varnar för extremväder, rapporterar SVT. Det gäller främst Västra Götaland som kan få stora mängder regn i värmen.

– På sina håll kan det komma skyfallsliknande regn och då finns det risk för översvämningar när det kommer så mycket regn på så kort tid, säger SVT:s meteorolog Mikael Sjöstrand och menar att det är Europas extremhetta som påverkar nederbörden.

De kraftiga skurarna väntas dra in under morgonen och förmiddagen men senare på eftermiddagen och kvällen kan även Gotland, Öland och Kalmar län få mycket regn.

Idag 04:02
Läs mer om Sommarvädret
Dagens börs

Klädjättarna föll på rapport – storbankerna i topp

Stockholmsbörsen backade på onsdagen för tredje dagen i rad även om fallet dämpades något efter att USA:s finansminister sagt att handelsavtalet med Kina är ”till 90 procent klart”.

Vid stängning var dock huvudindexen ner:
• OMXSPI: –0,3%
• OMXS30: –0,2%
De ledande Asienbörserna handlades mestadels nedåt under morgonen och gårdagens handel på Wall Street blev en deppig historia efter att Federal Reserve-chefen Jerome Powell dämpat förväntningarna på en kommande räntesänkning.

På hemmaplan släppte Kappahl delårsrapport under onsdagsmorgonen. Butikskedjans försäljning sjönk med 3,3 procent och nya vd:n Elisabeth Peregi kallade kvartalet för en ”försäljningsmässig besvikelse”. Aktien rasade 12,7 procent.

Även RNB, som bland annat äger Polarn o Pyret och Brothers, släppte rapport. Försäljningen minskade visserligen mindre än väntat men readriven försäljning pressar bolagets marginaler och omstruktureringskostnader fortsätter att belasta resultatet. Aktien tappade hela 12,8 procent.

Under morgonen stod det också klart att budet på Oriflame gått igenom och att kosmetikajätten nu kommer att avnoteras. Aktien handlades upp 1 procent till knappt under budnivån på 227 kronor per aktie.

Investor-ägda EQT siktar på en börsnotering i september och hoppas på en värdering om 7 miljarder euro, skrev danska tidningen Børsen på tisdagskvällen. Investor handlades dock ner 0,2 procent.

Analyshuset Jefferies har höjt Billerud Korsnäs riktkurs efter jätteaffären med AMF till 134 från 110 kronor, samtidigt upprepas rekommendationen behåll. I går drog Billerud med sig flera skogsbolag på börsen och SCA steg hela 9 procent. Under onsdagen rekylerade sektorn först ner men i slutändan var det bara gårdagens vinnare SCA som gick klart minus och backade 1,4 procent. Billerud Korsnäs backade 0,1 procent och Holmen 0,3 procent, medan Stora Enso steg 0,7 procent.

Storbankerna var ett av få glädjeämnen på börsen och alla hamnade i det övre skiktet av OMXS30. Bäst gick Nordea som steg 2,3 procent. Swedbank lyfte 1,9 procent, SEB steg 1,4 procent och Handelsbanken handlades upp 0,2 procent.

Även industribolagen SSAB, SKF och Sandvik klarade sig hyggligt och stängde med gröna siffror.

Autoliv klämde sig också in i toppen bland storbolagen och steg 1,6 procent trots en sänkt rekommendation från DNB.

23 min
Andy Wong / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

New York-börsen lyfter efter hopp om handelsavtal

Wall Street öppnar positivt och vänder gårdagens fall. Strax efter öppning såg indexen ut som följande:
• S&P 500: +0,5%
• Nasdaq: +1,1%
• Dow Jones: +0,4%

Handelssamtalen mellan Kina och USA närmar sig och ett avtal är inom räckhåll menar USA:s finansminister Steven Mnuchin, rapporterar CNBC. Men om inget avtal nås blir det ytterligare tullar på kinesiska varor, lovar Donald Trump i en intervju i Fox Business under onsdagen. I intervjun uppgav han även att USA borde ta hårdare tag mot teknikjättar som Twitter och Google.

– Twitter är fruktansvärt [...] de borde bli stämda för att vara partiska [...] de är totalt partiska till Demokraternas fördel, sa han i intervjun.

San Francisco har röstat igenom ett förbud mot e-cigarretter. E-cigarettjätten Juul menar att det kommer leda till en ”blomstrande svart marknad”.

2 tim
Eugene Hoshiko / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Små nedgångar i Asien – Powell gjorde ingen klokare

De asiatiska börserna handlas mestadels ner på onsdagen efter gårdagens uttalande i USA av centralbankschef Jerome Powell som enligt CNBC dämpade förväntningarna om en räntesänkning.

Vid stängning stod ledande index som följer:
• Nikkei: −0,5%
• Shanghai: −0,2%
• Shenzhen: +/-0,0%
• Hongkong: –0,1%
• Kospi: +/-0,0%
Feds ordförande Jerome Powell sa på tisdagen att centralbanken kommer ha en vänta och se-inställning i fråga om eventuella räntesänkningar för att matcha en eventuellt vikande ekonomisk konjunktur.

Marknaden är knappast klokare efter Fed-chefens uttalande i går, säger en analytiker enligt CNBC. TT skriver att marknadens hållning är fortsatt avvaktande inför helgens G20-möte.

Idag 03:32
Läs mer om Dagens börs