Chefskocken: ”Det är hur trendigt som helst”
Att äta mindre kött eller sluta äta det helt blir allt vanligare. Men det är ingen fluga, anser Max chefskock Jonas Mårtensson.
– Vegetariskt är hur trendigt som helst. Eller man kanske inte ska kalla det trend, det är mer som ett livsstilsbyte. Allt fler lär sig att ta ett större ansvar för en hållbar framtid.
På hamburgerkedjan Max märks intresset bland gästerna. För ett år sedan lanserade man flera nya vegetariska måltider, något som blivit mycket populärt även bland köttätare. Det är viktigt för Max.
– Vi vill inte göra vegetarisk mat för vegetarianer. Vi vill göra god mat för alla.
Mycket nytt i vegovärlden
Det händer otroligt mycket inom den vegetariska kokkonsten. Jonas Mårtensson tror på både nya koncept och nya typer av proteiner.
– Det kommer enormt mycket nytt med fokus på att det ska vara gott. Inom några år tror jag att det kommer komma produkter på svenska bönor i stället för på importerad soja.
– Vår försäljning kommer fortsatt ha en stor inriktning på vego. Det finns mycket nytt och spännande att se fram emot även på Max nästa år.
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.