Hem
Volvo Car SverigeANNONS

Därför är XC60 Sveriges populäraste laddhybrid

År efter år är Volvo XC60 Sveriges mest sålda SUV. Nu är den även Sveriges populäraste laddhybrid.

– Volvo XC60 är helt enkelt en bil som passar för många olika saker och som väldigt många vill ha. Kupén är luftig vilket känns skönt på långresan, äldre ägare gillar att den är lite högre vilket gör det enklare att komma i och ur bilen och hög dragvikt och stabila vägegenskaper gör den perfekt för den som drar släp, säger Patric Holm, försäljningschef på Volvo Car Sverige.

Enbart elektrifierade motorer

Den senaste versionen av Volvo XC60 lanserades 2017 och fick samma år utmärkelsen ”Best in class” av Euro NCAP, det ledande testinstitutet för bilsäkerhet. Som standard har bilen bland annat ett system som kan upptäcka andra bilar, cyklister, gående och stora djur och bromsa/väja för att undvika en kollision.

Volvo erbjuder nu bara motoralternativ med elektrifiering: mildhybrid eller laddhybrid. Laddhybriden har ett större batteri som laddas med kabel eller laddbox. Med en räckvidd på dryga 40 km kan många göra det mesta av sin dagliga körning på el och med hjälp av bensinmotorn är långresan inga problem.

Sveriges poliser kör Volvo sedan många år. Idag är det V90 och V90 Cross Country som levereras, men inom kort kommer även XC60 att användas av svenska polisen.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons