Volvo Car Sverige

Det ekonomiska alternativet till en ny bil

 En några år gammal Volvo är en bekväm och inte minst mycket säker bil. Aktiv säkerhet med autobroms är standard och oftast finns här fler andra smarta förarstöd. Utmaningen med att välja begagnat är att veta vilket skick bilen är i, samt att den inte har nya bilens garantier. Volvo Selekt är speciellt utvalda och kontrollerade Volvobilar som dessutom säljs med 24 månaders garanti, helt motsvarande det som gäller för en ny Volvo. Köpet blir extra tryggt genom att Selekt säljs av Volvohandeln.

– För många privatbilister är en nyare begagnad det smarta valet. Du har råd att välja en bil med all komfort- och säkerhetsutrustning, så att du får den bilupplevelse du vill ha, utan att behöva kompromissa, säger Johan Carlsson, begagnatansvarig på Volvo Car Sverige.

Kontrollerad och uppdaterad

Bilar inom Volvo Selekt är max fem år gamla med högst 10 000 mil på mätaren och har fått originalservice enligt schema. Innan försäljning kontrolleras de på 100 punkter och mjukvaran uppdateras till senaste versionen.

”Känns som ny”

Malin Carnor från Höör valde en Volvo Selekt som sin nya bil.

– Att du får en bil som känns ny, men till ett begagnatpris. Det känns tryggt att bilen har kontrollerats och har garantier, jag fick en kvalitetsstämpel på min investering.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Volvo Car Sverige Partner

Toppnyheter

TT
Kobe Bryant 1978–2020

Vittne till dödskraschen: ”Det var ett stort eldklot”

Dåliga väderförhållanden kan ha varit en orsak till olyckan på söndagen där basketspelaren Kobe Bryant och åtta andra människor dog, skriver amerikanska medier. Polisen berättar för CNN att man på grund av dimman valde att låta sina helikoptrar stå under morgonen.

Los Angeles-bon Jerry Kocharian som blev vittne till olyckan berättar för Los Angeles Times att helikoptern flög lågt och att den inte lät som den skulle. Han såg helikoptern falla i den tjocka dimman – och sedan hörde han en smäll.

– Det var ett stort eldklot. Ingen skulle kunna överleva det, säger han till tidningen.

2 tim
TT
undefined

Presidenterna hyllar Kobe: ”Livet hade just börjat”

Den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama hyllade basketspelaren Kobe Bryant efter att han dött i en tragisk helikopterolycka tillsammans med åtta andra människor på söndagen.

”Kobe var en legend på planen och hade precis kommit i gång med vad som skulle ha blivit en lika meningsfull andra akt”, skriver han på Twitter.

Några timmar senare kommenterade även den nuvarande presidenten Donald Trump dödsfallet.

”Trots att Kobe Bryant var en av historiens största basketspelare så hade livet precis börjat. Han älskade sin familj så mycket och hade en så stark passion för framtiden”, skriver han.

40 min
Uppträdande från nattens Grammisgala Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Los Angeles, USA och världen har förlorat hjälte”

Sångaren Alicia Keys och den legendariska r’n’b-gruppen Boyz II Men hyllade basketspelaren Kobe Bryant med sången ”It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday” under nattens Grammygala i USA, bara timmar efter att Bryant dött i en helikopterolycka. Det rapporterar flera amerikanska medier.

– Tidigare i dag förlorade Los Angeles, USA och hela världen en hjälte. Och vi står bokstavligt talat med brustna hjärtan i det hus som Kobe Bryant byggde, sa Alicia Keys i samband med uppträdandet som skedde i Bryants hemstad Los Angeles.

Även många andra amerikanska kändisar hyllade basketspelaren under söndagen, bland annat rapparen Lil Nas X, sångaren Jennifer Lopez och skådespelaren Jack Nicholson som i en sällsynt telefonintervju beskrev Bryants död som ”en fruktansvärd händelse”.

4 tim
Läs mer om Kobe Bryant 1978–2020
Flygbild över ett sjukhusbygge i Wuhan förra veckan. TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning

Kina ska bygga sjukhus för över 400 miljoner kronor

Kina planerar att bygga sjukhus i den coronavirusdrabbade mångmiljonstaden Wuhan till ett värde av 300 miljoner yuan, motsvarande 414 miljoner kronor. Det rapporterar Reuters med hänvisning till kinesiska medier.

Myndigheterna har också meddelat att ledigheten kring det kinesiska nyåret förlängs med tre dagar. Många behöver därför inte återvända till sina arbeten förrän 3 februari. I industristaden Sushou i östra Kina kommer fabrikerna att stå stilla fram till 8 februari.

Förlängd ledighet är en av flera åtgärder som har vidtagits för att minska spridningen av viruset. Flera städer har satts i karantän och många busslinjer har stoppats. Trots det varnade Kina i går för att viruset har blivit bättre på att sprida sig.

2 tim
Mark Schiefelbein / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Resandet i Kina har fallit med nästan 30 procent

De ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset börjar bli kännbara i Kina, skriver CNBC. På söndagen höll myndigheterna en presskonferens som klargjorde att virusutbrottet kommer att vara i fortsatt fokus under överskådlig tid, skriver sajten.

En av de första konsekvenserna för den kinesiska ekonomin är en tydlig nedgång i resandet som föll 28,8 procent jämfört med motsvarande dag förra året, den första lördagen på det kinesiska nyåret.

Det kinesiska nyåret är normalt sett en stor reshelg, men nu har myndigheterna uppmanat människor att stanna hemma och har även ställt in allmänna firanden och begränsat rörligheten för miljontals människor.

Den civila flygtrafiken backade med 41,6 procent och järnvägstrafiken med 41,5 procent.

3 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning
Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Damberg besviken över få polisstudenter: ”Inte bra”

Inrikesminister Mikael Damberg (S) är inte nöjd med att polisutbildningen inte lyckas fylla sina platser, skriver TT. Endast 651 av de sökande klarade kraven för att kvalificera sig till de 1 021 utbildningsplatserna som finns – vilket innebär hundratals tomma platser.

– Det är inte bra, säger Damberg till nyhetsbyrån.

I likhet med Polisförbundet vill han att utbildningen ska bli mer attraktiv genom att kunna leda till akademisk examen, men han konstaterar samtidigt att något förslag om det inte är på gång då det ”historiskt sett inte funnits en politisk majoritet för det”.

3 tim
Illustrationsbild FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trendbrott: Färre poliser väljer att säga upp sig

Statistik från Polismyndigheten visar att antalet poliser som väljer att sluta av andra skäl än pension minskar, skriver Ekot. Förra året var det 403 poliser som slutade, vilket kan jämföras med 458 poliser året innan. Samtidigt har antalet anställda i myndigheten ökat med 3 464 personer sedan 2015.

Men det är ändå en bit kvar till regeringens löfte om totalt 10 000 fler poliser mellan 2015 och 2024. Inrikesminister Mikael Damberg (S) är ändå hoppfull.

– Rikspolischefen säger till mig att det är ett utmanande jobb, men att att han gör bedömningen att det ska gå, säger han till radion.

2 tim
Explosionen i Sofielund i Malmö i november beskrivs av The Guardian. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Guardian: Blodiga strider och bomber skakar Sverige

Brittiska tidningen The Guardian skriver i helgen om explosionerna som har skakat Sverige. Guardian har träffat Malmöbor som berättar om explosionen i Sofielund i november. En kraftig sprängladdning blåste då ut flera fönsterrutor i området.

Tidningen skriver att gängskjutningarna ökat chockartat med 41 dödliga skottlossningar under 2019 och att 257 brott som har koppling till sprängningar skedde under förra året.

– Det är inte normalt men den här typen av sprängningar för ett land i fredstid, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på Nationella operativa avdelningen, till The Guardian.

Igår 21:48
Läs mer om Svenska brottsbekämpningen
Lega-kandidaten Lucia Borgonzoni röstar i regionvalet. Stefano Cavicchi / TT NYHETSBYRÅN
Italiens nya regering

Valdeltagande sköt i höjden i det viktiga italienska valet

Valdeltagandet blev högt i det viktiga regionvalet i Emilia Romagna i Italien, något som verkar ha gynnat den sittande vänstermittenkoalitionen. Cirka 67 procent röstade i valet, att jämföra med bara 37 procent i valet 2014.

Regionen ses som ett vänsterfäste och tillströmningen av väljare tros därför ha gynnat partierna till vänster. Om främlingsfientliga Lega hade vunnit regionvalet hade partiet haft mandat nog för att kräva nyval, men man ser ut att misslyckas att ta segern med sin högerkoalition.

16 min
Italienare röstar i Emilia Romagna. FLAVIO LO SCALZO / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Salvinis Lega ser ut att förlora i viktiga lokalvalet

De första siffrorna från regionvalet i Emilia Romagna i Italien visar på ett nederlag för Matteo Salivinis främlingsfientliga parti Lega, skriver flera medier.

Regionen ses som ett starkt vänsterfäste och enligt statliga tv-kanalen Rai ser vänsterkoalitionen i regionen ut att gå mot seger, med siffror på mellan 47 och 51 procent. Högerblocket får enligt Rai mellan 44 och 48 procent. Slutligt valresultat väntas under måndagen, skriver TT.

Hade Lega tagit hem segern i regionen hade partiet kunnat kräva ett nyval eftersom man då hade tagit makten i en majoritet av Italiens regioner.

Igår 22:57
Legas kandidat  Lucia Borgonzoni lägger sin röst. Stefano Cavicchi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Lokalval i Italien kan tvinga fram hela regeringens fall

I den italienska regionen Emilia Romagna har det under söndagen hållits lokalval. Men hela Italien följer valet noga eftersom det har potential att slutligen spräcka den allt bräckligare regeringskoalitionen, skriver AFP.

Högerkonservativa Lega ser ut att växa rejält i den traditionellt vänsterstyrda regionen och har i opinionsmätningarna varit jämnstora med center-vänsterpartiet PD. Skulle Lega ta hem segern lär partiet kräva ett nyval eftersom det då är med och styr i en stor majoritet av landets regioner, skriver Ekot.

PD styr Italien i koalition med Femstjärnerörelsen, som vägrat att samarbeta för att stoppa Legas framfart i Emilia Romagna, vilket tärt på det redan tidigare spända samarbetet. Koalitionen hålls i nuläget främst ihop av en gemensam rädsla för ett nyval, eftersom Lega ligger klart före i opinionsmätningarna nationellt.

Igår 18:04
Läs mer om Italiens nya regering
Moderatledaren Ulf Kristersson.  Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Minnet av förintelsen

M-ledaren: Krävs krafttag mot judehatet i Sverige

Opinion Det krävs kraftfulla insatser mot alla former av antisemitism i Sverige, skriver M-ledaren Ulf Kristersson i en debattartikel i Expressen.

Moderaterna vill se nolltolerans mot antisemitism i svenska skolor och att fler brott med antisemitiska motiv ska leda till utvisning. Kristersson lyfter även fram förbud mot att delta i våldsbejakande organisationer samt att stoppa utbetalningar av skattepengar till organisationer som inte delar grundläggande demokratiska värderingar.

”Sveriges förmåga att framgångsrikt bekämpa antisemitismen är ett lackmusttest på hela vårt samhälles anständighet. I dag klarar inte Sverige det tillräckligt bra. Nu krävs omedelbara krafttag”, skriver han i debattartikeln.

32 min
Löfven skriver i minnesboken på Yad Vashem  Owe Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ledare: Förintelsemuseum i Malmö ett viktigt steg

Opinion Flera ledarsidor uppmärksammar i dag att det är 75 år sedan koncentrationslägret Auschwitz befriades.

Förintelsens minnesdag borde inbjuda till försoning, eftertanke och dialog, men har istället blivit föremål för politiska storgräl och historieförfalskning, menar DN:s ledarsida och skriver: ”Vladimir Putins Ryssland har inför minnesdagen trappat upp sitt förvrängande av sanningen för att skapa en krigsberättelse som förskönar Sovjetunionen.”

Sverige måste visa omvärlden att vi tar kampen mot antisemitismen på största allvar, skriver Expressen i en osignerad ledare. Regeringens planer på ett Förintelsemuseum är ett lovvärt initiativ, menar ledarsidan och skriver: ”Löfven måste använda sin offensiv för att skicka ett glasklart budskap – inte minst till det egna partiet – om nolltolerans mot judehat. Att placera Förintelsemuseet i Malmö vore ett steg på vägen.”

Sydsvenskans ledarsida skriver att det är passande att regeringen anordnar en internationell konferens mot antisemitism i Malmö i höst med tanke på att staden blivit något av en symbol för Socialdemokraternas egna problem med detta.

1 tim
Ulf Bjereld och Thomas Hammarberg från S-förbundet Socialdemokrater för tro och solidaritet TT
undefined

”Sverige bör införa fler antisemitism-definitioner”

Opinion Sverige bör introducera ytterligare definitioner av vad antisemitism är. Det skriver Ulf Bjereld och Thomas Hammarberg från Socialdemokrater för tro och frihet på DN Debatt.

Detta med anledning av att regeringen ställer sig bakom International Holocaust Remembrance Alliances definitioner av antisemitism. Vissa av dessa definitioner väcker frågor menar Bjereld och Hammarberg.

”En sådan handlar om kritik mot israeliska myndigheter, till exempel i fråga om ockupationspolitiken. Sådan kritik kan förstås inte i sig betecknas som antisemitisk.”

De menar att Sverige på eget bevåg bör introducera definitioner och listar fem viktiga punkter.

Igår 21:13
Läs mer om Minnet av förintelsen
TT
Dagens börs

Virusoro sänker börsen – Ericsson mot strömmen

Stockholmsbörsen faller tungt i öppningen på måndagen. Vid 09.15 står samtliga storbolag utom Ericsson på minus.
• OMXSPI: –1,4 %
• OMXS30: –1,4 %
De globala börserna fortsätter att tyngas av oro för coronaviruset. Dödssiffran passerade 80 i helgen och totalt beräknas minst 2 700 personer ha smittats. Tokyobörsen backade 2 procent i morse medan övriga Asienbörser var helgstängda. Oron pressar även oljepriserna som faller till de lägsta nivåerna sedan årsskiftet.

På bolagsfronten släppte Astra Zeneca en rad nyheter under morgonen. Läkemedelsjätten säljer de globala rättigheterna för ett antal preparat för sammanlagt 3,4 miljarder kronor. Astra Zeneca köper samtidigt rättigheterna för brazikumab från Allergan. Aktien backar 1 procent.

Ljudboksbolaget Storytel fick en säljrekommendation i helgens DI och rasar 8 procent. Börsveckan satte i sin tur köpstämpel på Dignitana, Novotek och Amhult 2. Dignitana lyfter 7 procent, Novotek 4 procent och Amhult 2 procent.

Carnegie höjer Ericsson till köp efter fredagens rapport medan Credit Suisse upprepar rådet outperform. Aktien stiger 1 procent och toppar OMXS30 framför den defensiva trion Telia, Tele2 och Swedish Match.

I motsatt ände av indexet syns konjunkturkänsliga bolag som Volvo, Sandvik, Boliden och SKF med nedgångar på 2–3 procent.

Oncopeptides kommer under dagen att hålla en telefonkonferens efter negativa spekulationer om bolagets läkemedelskandidat melflufens.

40 min
TT NYHETSBYRÅN
undefined

Japanska börsen pressades – övriga höll helgstängt

Japanska Nikkei-indexet pressades över 2 procent i den tidiga handeln efter breda nedgångar på Wall Street i fredags. I övrigt har börserna helgstängt i Asien med anledning av det kinesiska nyåret.

Vid stängning visade ledande index:
• Nikkei: −2,1%
• Shanghai: stängt
• Shenzhen: stängt
• Hongkong: stängt
• Kospi: stängt
De asiatiska börserna har mestadels stängt på måndagen eftersom det kinesiska nyåret firas – ett firande som överskuggas av det pågående virusutbrottet som dödat minst 80 människor och fått marknaderna på fall den senaste veckan.

3 tim
Läs mer om Dagens börs
Alicia Keys och Dua Lipa delar ut priset för årets nykomling till Billie Eilish. Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN
Grammygalan

Billie Eilish tog hem allt: ”Wow, wow, wow – förlåt”

Grammygalan 2020 tillhörde Billie Eilish. Den 18-åriga storstjärnan plockade hem priserna i de fyra prestigefulla kategorierna årets album, årets skiva, årets låt och årets nykomling.

Få kan ha blivit förvånade när succélåten ”Bad Guy” utsågs till årets låt. Förutom möjligtvis Eilish själv.

– Wow, wow, wow, wow. Herregud, så många andra sånger förtjänade det här. Förlåt, sa Billie Eilish i början av sitt tal, enligt LA Times.

– Det här är mina första Grammys. Jag trodde aldrig att det skulle hända i hela mitt liv, fortsatte hon.

Hon är den yngsta artisten någonsin som vinner de fyra stora kategorierna.

3 tim
Tova Lo uppträder i Texas 2017. Jack Plunkett / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Inga svenskar prisades på galan trots nomineringarna

Trots flera nomineringar resulterade årets Grammygala inte i några svenska vinnare, skriver SVT Kulturnyheterna.

Låtskrivaren Ilya Salmanzadeh hade två vinstchanser. Han var nominerad för Beyoncés låt ”Spirit”. Dessutom hade Ariana Grandes album ”Thank u next” chans att prisas som årets bästa album, och Salmanzadeh skrev flera av låtarna tillsammans med sin svenske kollega Max Martin.

Även hårdrocksbandet Candlemass och artisten Tove Lo hade chans på en Grammy. Candlemass låt ”Astorolus – the great octopus” och Tove Los video till ”Glad he’s gone” var båda nominerade.

Galans stora vinnare blev stjärnskottet Billie Eilish.

3 tim
Fans hedrar Kobe Bryant i Los Angeles. Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Tyst minut för Kobe Bryant på Grammygalan

När Grammygalan under söndagen går av stapeln i Los Angeles sker det samtidigt som världen nåtts av beskedet att basketlegendaren Kobe Bryant dött i en helikopterolycka i Calabasas. Prisutdelningen som sker innan själva huvudgalan inleddes med en tyst minut för att hedra NBA-hjälten, skriver Washington Post.

– Vila i frid Kobe, vi älskar dig, sa regissören Steve Pamon.

Han tog emot priset för bästa filmmusik som gick till Beyoncé för musiken till filmen ”Homecoming”.

Igår 22:20
Läs mer om Grammygalan

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund