”Ju fler anställda vi blir, desto mer tänker vi på att rekrytera väldigt bra, hungriga individer. Då blir tjänstepensionen en väldigt viktig del i hela vårt erbjudande,” säger David Nord.
Skandia

Expansiva företagets knep för att locka talanger

Det var i sin pappas garage som David Nord tillsammans med sin vän Jonas Hallenborg startade företaget Work System 2009. Nu har bolaget – som inreder och utrustar bilar – växt ur garaget med god marginal. I dag finns företaget på 13 olika orter i Skandinavien och på ytterligare ungefär tio internationella e-handelsmarknader. 

Men med den kraftiga expansionen har det dykt upp nya utmaningar. Hur hittar man de bästa anställda och hur behåller man dem?

– Ju fler anställda vi blir, desto mer tänker vi på att rekrytera väldigt bra, hungriga individer. Då blir tjänstepensionen en väldigt viktig del i hela vårt erbjudande, säger David Nord.

Kan fånga upp anställda som mår dåligt

För att lösa utmaningen har Work System valt att samarbeta med Skandia och ge alla anställda tjänstepension

– Jag kände att Skandia är det pensionsbolag som är bäst inom det området och mest fokuserad på det man gör, säger David Nord.

I pensionspaketet ingår Hälsokedjan, ett heltäckande koncept som inte bara tar hand om redan konstaterad sjukdom, utan även hjälper arbetsgivaren att fånga upp medarbetaren innan sjukskrivningen är ett faktum.

– Har vi en hälsosam och stimulerande arbetsplats som utvecklar människor, då skapar vi en bra arbetsmiljö. Att ta hand om personalen är ju a och o om du ska kunna rekrytera i framtiden också, säger David Nord.

Tänk på

Eftersom den här artikeln handlar om sparande till din pension, vill vi påminna om att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i finansiella instrument kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vid en placering i en traditionellt förvaltad pensionsförsäkring, en produkt som har en garanti i botten, får du dock aldrig en lägre utbetalning än det garanterade beloppet. Informationen i artikeln är inte avsedd som rådgivning. Behöver du rådgivning utifrån dina personliga förutsättningar, kontakta gärna en rådgivare på Skandia.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Skandia Partner

Toppnyheter

Viktor Adolphsons konto stängdes ned efter svaret till Trump. Wikimedia Commons/AFP
Gripandet av Asap Rocky

Polisens Twitter stängdes efter svaret till Trump

Den svenska polisen Viktor Adolphson som har många följare på Twitter och driver kontot YB Södermalm tycker att den amerikanska presidenten inte ska lägga sig i rättsprocessen mot rapparen Asap Rocky. Efter inlägget som var ett svar på Trumps inlägg om att presidenten skulle ringa Stefan Löfven för att lösa situationen med Asap Rocky har polisens konto stängts av, skriver Aftonbladet. Twitter varnade också för inlägget.

– Jag har inte fått någon förklaring till varför, det har aldrig hänt tidigare. Men Trump har ju många fans, så min teori är att vissa av dem har anmält mitt konto, säger polismannen till tidningen.

1 tim
Asap Rocky. Arkivbild. DAVID MCNEW / AFP
undefined

UD har en färdig strategi efter Trumps ord om Rocky

Utrikesdepartementets strategi för att hantera USA:s president Donald Trumps press på Sverige om att släppa Asap Rocky är redan klar, skriver Expressen.

UD förbereder sig nu, enligt tidningen, för att tre olika skräckscenarion kan bli verklighet: Att Sverige retar upp USA, att det ska framstå som att regeringen och UD lägger sig i ett rättsfall, eller att det blir en ny ”Julian Assange-situation”.

Planen för att inte hamna där är att inte ”befatta sig med Trumps utspel”, skriver tidningen.

Trump har sagt att han kommer att ringa Stefan Löfven (S) för att prata om rapartisten. Enligt statsministerns pressekreterare har inte det ägt rum än.

I fredags anlände även USA:s toppdiplomat Carl Risch till Sverige och träffade UD och justitiedepartementet för att prata om rapstjärnans framtid.

2 tim
Läs mer om Gripandet av Asap Rocky
TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Spänningarna i Hormuzsundet

Stena Bulk: Vi har följt alla de regler som finns

Svenska Stena Bulk har ännu inte haft någon kontakt med besättningen på rederiets fartyg Stena Imperio, som beslagtogs av iranska myndigheter i går. Det säger vd Erik Hånell till DI.

Hånell konstaterar att händelsen har blivit en internationell storpolitisk fråga. Han tillbakavisar samtidigt Irans påstående om att Stena Imperio varit inblandad i en incident och ignorerat nödsignaler från en iransk fiskebåt.

– Det finns inga indikationer som vi har i det här läget på att så skulle vara fallet. Vi har följt alla de sjöräddningsregler som finns, och vi har varit på internationellt vatten, säger Hånell.

4 min
Amerikanska trupper vid Hormuzsundet. TT
undefined

”En historisk devalvering av USA:s globala status”

Iran varnade redan i början av juli för att man skulle komma att beslagta ett brittiskt oljefartyg, som svar på att Storbritannien beslagtagit en oljetanker vid Gibraltar – och höll sitt löfte på fredagen, skriver The Economist.

”Iran är angeläget om att bevisa att man också kan åsamka USA och dess allierade kostnader”, skriver tidningen och menar att den senaste tidens spänningar i Hormuzsundet är en direkt konsekvens av Donald Trumps beslut att lämna kärnenergiavtalet från 2015 och införa hårda sanktioner mot landet.

Enligt Nathan Shachar på Dagens Nyheter handlar konflikten inte längre om några enskilda fartyg, utan om herraväldet över det strategiska sundet. De senaste veckorna har uppmuntrat Iran till allt mer provokativa handlingar, eftersom man vet att alla aktioner mot iranska mål riskerar att äventyra oljetrafiken i sundet.

”Om inte de amerikanska flottstyrkorna i området, och USA:s baser i Qatar, Bahrain, Dubai, Abu Dhabi och Kuwait kan garantera fri sjöfart för dessa allierade så rör det sig om en historisk devalvering av USA:s globala status”, skriver han.

2 tim
Stena Bulk. Stena Bulk / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Iran: Fartyget struntade i fiskebåts nödsignaler

Det beslagtagna brittiska fartyget, som tillhör svenska bolaget Stena Bulk, ska ha varit med om en olycka med en iransk fiskebåt – och sedan ignorerat nödsignalerna, uppger Irans nyhetsbyrå Fars enligt Reuters.

Oljetankern är nu vid Bandar Abbas hamn och alla 23 besättningsmedlemmar kommer förbli där tills utredningen är färdig.

Fartyget beslagtogs på fredagen och enligt Irans revolutionsgarde hade fartyget brutit mot ”internationella sjöfartsregler”.

5 tim
Läs mer om Spänningarna i Hormuzsundet
Helg Intervjuer
En besökare vid Wikipedias monter på Frankfurts bokmässa 2017. Illustrationsbild. JOHN MACDOUGALL / AFP
Helg Intervjuer

Vill förändra Wiki: ”Mesta skrivs av vita män i USA”

Mindre än 20 procent av biografierna på engelskspråkiga Wikipedia handlar om kvinnor, skriver New York Times som intervjuat brittiska forskaren Jessica Wade. Hon skriver dagligen artiklar på onlineencyklopedin om forskare som är kvinnor eller tillhör minoritetsgrupper.

– Engelskspråkiga Wikipedia har 32 miljoner sidvisningar per dag och majoriteten av innehållet, 90 procent, är skrivet av vita män i Nordamerika. Det påverkar verkligen kvaliteten och kvantiteten av hur många artiklar det skrivs om kvinnor och ”people of color”, säger Wade.

Hittills har hon skrivit 670 artiklar om kvinnor. Av biografierna hon lagt till är favoriterna matematikern Gladys West, fysikern June Lindsey och nanoteknikforskaren Ijeoma Uchegbu.

40 min
Sharon Stone på röda mattan under ett event i Rom i december förra året. Massimo Percossi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Sharon Stone om sin stroke: ”Jag glömdes bort”

Det tog sju år för Basic Instinct-skådespelaren Sharon Stone att återhämta sig efter att hon drabbats av en stor stroke, berättar hon för Variety. Vägen tillbaka till Hollywood har inte varit lätt.

– Folk behandlade mig på ett sätt som var brutalt ovänligt, säger 61-åringen som engagerar sig för att göra folk medvetna om hjärnskador.

Samtidigt genomgick hon en vårdnadskonflikt och hade ekonomiska bekymmer. Från att ha varit en hyllad skådespelare hamnde hon på botten, säger Stone till Variety och jämför sin situation med prinsessan Dianas.

– Vi var så berömda – hon dog och jag fick en stroke. Vi glömdes bort.

6 tim
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild. Ringo H.W. Chiu / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Zlatan: ”Jag behöver inte drömma – jag är drömmen”

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic säger i en lång intervju med ESPN att han inte åkte till USA för att sparka in en massa mål – utan av en större anledning.

– Jag kom för att jag vill visa vad fotboll handlar om, säger han.

Ibrahimovic berättar vidare att han sa till Los Angeles Galaxy inför värvningen att om de inte var nöjda efter en månad så kunde kontraktet rivas.

Och på frågan om han fortfarande har framtidsdrömmar svarar han:

– Jag behöver inte drömma. Jag är drömmen.

Hela intervju med fotbollsstjärnan finns längre ner.

6 tim
Läs mer om Helg
Stina Hägglöf dog i flygolyckan i Umeå.  Privat
Flygplansolyckan i Umeå

Stina Hägglöf dog i olyckan: ”En obeskrivlig sorg”

40-åriga Umeåbon Stina Hägglöfs nya passion var fallskärmshoppning. I söndags dog hon i olyckan i Umeå tillsammans med vännerna från klubben.

– Hon gick en kurs och gjorde sitt första solohopp för någon vecka sedan. Totalt hann hon göra fyra hopp. Men det femte blev det ingenting med, säger Stinas mamma Margareta Hägglöf till Aftonbladet.

Vännen Terese Lindbäck beskriver henne som en tjej som tackade ja till livet. De var bästa vänner och fanns alltid där för varandra.

– Det är så typiskt av Stina att lämna jordelivet med buller och bång så att alla får veta det, säger hon till Expressen.

2 tim
Blommor utanför grindarna till fallskärmsklubben i Umeå, där samtliga omkomna var medlemmar. Erik Abel/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Polisen: Dödsoffren i flygolyckan identifierade

Den officiella identifieringen av de nio personer som omkom på flygplanet som kraschade i Umeå är nu klar, skriver polisen på sin hemsida.

Totalt var det två kvinnor, 26 respektive 40, och sju män mellan 20 och 55 år, som klev ombord på planet för att hoppa fallskärm. En av männen var pilot.

Samtliga ombord på planet bodde i Umeå, en av dem hade dock ursprung från ett annat län. En av personerna ombord hade också dubbelt medborgarskap.

De anhöriga till offren är underrättade. Inga ytterligare uppgifter kommer att lämnas om offren.

Igår 11:35
Bärgning av flygplanet. Patrick Trägårdh/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Flygplansmodellen stoppas inom EU efter kraschen

Flygplansmodellen som var inblandad i kraschen i Umeå stoppas från att flyga inom EU, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

”Tidiga rapporter visar att en vinge kan ha lossnat från flygplanet innan det störtade, men roten till olyckan är inte fastslagen”, meddelar den europeiska luftfartsmyndigheten Easa.

Myndigheten skriver att man fått information om att flygplanstypen Gipps Aero GA8 Airvan kommer att stoppas i Australien från den 20 juli och två veckor framåt och att man från europeiskt håll därför också stoppar den. Nio personer dog i kraschen förra helgen.

Igår 18:27
Läs mer om Flygplansolyckan i Umeå