I Sverige säljs sju Toyota-modeller med hybriddrift.
Toyota

Guide: Hitta hybridbilen som passar dig

Vad är egentligen skillnaden mellan olika elektrifierade bilar?

Här guidar Toyota dig i djungeln av olika tekniker.

– Mildhybrid eller lätthybrid

En mildhybrid har en kombinerad startmotor/generator som kan ge en extra skjuts när det behövs, vilket ger lägre utsläpp. Däremot kan den inte köras på ren eldrift med förbränningsmotorn avstängd.

– Elhybrid eller fullhybrid

Hybridtekniken gör bilen supersmidig att köra, särskilt i stadstrafik då den till stor del kan rulla på el. Bilen självladdas vid körning. Räckvidden på el är dock inte lika lång som för en laddhybrid.

– Laddhybrid

En laddhybrid är en bra lösning för dig som kan ladda bilen hemma eller på jobbet eftersom du kan pendla utsläppsfritt. Förbrukningen blir dock bara låg så länge du laddar bilen och kör på el så ofta du kan.

Hur är det egentligen med batterierna?

De flesta batterier tappar en del kapacitet med åren, men inte alls så mycket som många tror. Toyotas hybridbatterier är särskilt utvecklade för att ge så mycket energi som möjligt i alla situationer, även efter flera års användning. Toyota erbjuder dessutom tio års garanti på hybridbatterier. 

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Toyota Partner

Toppnyheter

Mohammed Buya Turay. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2019

Matchhjälten jublande glad: ”Let’s go, Djurgården!”

Mohammed Buya Turay gjorde matchens enda mål när Djurgården besegrade IFK Göteborg och såg till att sätta sig i förarsätet i jakten på SM-guldet. Efter matchen sparade han inte på känslorna.

– Vi tog tre poäng och det är det viktigaste. Det var därför vi kom hit. Let’s go, Djurgården! skrek matchhjälten när han intervjuades av C Mores Olof Lundh.

Han passade också på att rikta en hälsning till klubbens sportchef Bosse Johansson.

– Jag vill stanna, Bosse ge mig ett kontrakt! sa Buya Turay.

26 min
Mohammed Buya Turay blev matchhjälte. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
undefined

Flera tveksamma domslut när Dif kopplade guldgrepp

Djurgården har skaffat sig guldläge i allsvenskan efter seger 1–0 borta mot IFK Göteborg på måndagen. Men det var Göteborg som inledde bäst och många trodde att laget också tog ledningen när Lasse Vibe rullade in bollen tidigt i matchen. Men domaren valde att blåsa för offside, ett tveksamt domslut.

– Det är inte offside, sa experten Hasse Backe i C Mores studio.

I andra halvlek höjde sig Djurgården – men laget hade också på nytt domaren med sig när Göteborg inte fick straff i en situation mitt i halvleken.

Det dröjde till minut 70 innan matchens första mål kom. Marcus Danielson slog en fin hörna till Mohammed Buya Turay, som nickade in 1–0. Men även den situationen föregicks av en tveksamhet, då det borde ha blåsts för offside i momentet som gav upphov till hörnan.

Segern innebär att Djurgården nu är tre poäng före Hammarby, AIK och MFF när bara två omgångar återstår att spela.

1 tim
Alexander Axén. KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
undefined

Experten kräver VAR i allsvenskan efter missarna

Flera tveksamma domslut kom att påverka utgången av den viktiga allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården. Bland annat vinkades ett tidigt Göteborgsmål av för offside, tillsynes felaktigt, och senare borde Göteborg också fått en straff.

Missarna får C Mores expert Alexander Axén att ryta ifrån, skriver Aftonbladet.

– Vi måste införa VAR i allsvenskan. Vi kan inte sitta här och diskutera sådana här saker hela tiden. Jag antar att de som är motståndare mot VAR är nöjda med de här situationerna, sa han i sändningen.

Även expertkollegan Hasse Backe höll med.

– När allt ska avgöras vill man inte ha de här felen, sa han.

9 min
Läs mer om Herrallsvenskan 2019