HP

Har du koll på hackarnas nya metoder?

Det pågår ständigt en kapprustning mellan säkerhetsavdelningen och hackarna runt om i världen. 2018 är inget undantag. Här är tre metoder som snabbt blivit allt vanligare för cyberkriminella att använda.

Bäddar in skadlig kod

Genom att bädda in den skadliga koden i filer som ser ofarliga ut har hackare en större chans att lyckas. Det kan då vara allt från Wordfiler till Visual basic-script. Enligt  säkerhetsföretaget SafeBreach lyckas hackarna i 50-60 procent av fallen om de lägger in den skadliga koden i exempelvis javascript och html-filer.

Tar över mailtrådar

Har personen du mailar med en infekterad dator kan en hackare hoppa in i pågående mailväxlingar, skicka med en bifogad fil med budskapet ”läs det här”.

Angriper ”sakernas internet”

Smarta och uppkopplade prylar tar sig bit för bit in i kontorsmiljön. Det kan vara allt från uppkopplade projektorer, whiteboards och högtalare. Om inte IT tar ett helhetsgrepp kan dessa nya och användbara prylar öppna upp företagets nätverket för angrepp.

Så skyddar du dig

Vad kan man då göra för att skydda sig och sitt företag? Ett bra första steg är att se över företagets säkerhetspolicy och se till att den faktiskt följs. I samband med det – se över hur skrivaren hanteras. En oskyddad skrivare är nämligen ett av de mest förbisedda säkerhetshoten på arbetsplatsen. Dagens avancerade skrivarlösningar kan erbjuda företag skrivare som kan försvara nätverket i stället för att lämna det vidöppet.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

HP Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Budgetstriden
Moderaternas energipolitiske talesperson Lars Hjälmered TT
Valet 2018 Budgetstriden

Minskat stöd till solenergin nästa år i M+KD-budget

Som en effekt av den nya M+KD-budgeten kommer det statliga investeringsstödet för solceller att nästan halveras under nästa år, skriver Ekot.

Om en villaägare sätter upp solceller på taket i dag kan staten stå för 30 procent av kostnaden, men från och med nästa år halveras detta till omkring 15 procent.

Moderaternas energipolitiske talesperson Lars Hjälmered säger till Ekot att det är roligt att enskilda och företag har investerat mer än någonsin i solceller - men att alla energislag måste klara sig på sina egna meriter.

32 min
Arkivbild.  Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Budgetstriden

Oro på Naturvårdsverket – lägre anslag i nya budgeten

I den M/KD-budget som röstades igenom i riksdagen i veckan minskar anslagen till Naturvårdsverket med 40 procent, skriver TT.

– Jag kan bara konstatera att det är väldigt stora nedskärningar, säger generaldirektören Björn Risinger.

Enligt honom kan konsekvenserna bli att det så kallade Klimatklivet och elfordonspremien stängs ner och att anslagen för skydd och skötsel av naturområden som myndigheten hanterar halveras.

Igår 19:23
Bild från manifestationen. Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Budgetstriden

Protest mot M/KD-budget: ”Den gynnar bara de rika”

Politiker, organisationer och väljare samlades på söndagen på Medborgarplatsen i Stockholm för att manifestera mot M:s och KD:s budget, skriver TT.

Bland talarna fanns bland andra Jonas Sjöstedt (V), Alice Bah Kuhnke (MP) och företrädare för organisationer som Fältbiologerna och Jordens vänner.

– Jag är här för att visa mitt missnöje mot budgeten. Det är en tillbakagång på olika plan vad gäller klimatet och välfärden och den gynnar bara de rika, säger demonstranten Agnes Lansrot.

Liknande demonstrationer hålls under dagen även i Lund och Visby – och på onsdag i Göteborg, Umeå och Örebro.

Igår 15:03
Läs mer om Valet 2018

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund