Nu kan du sova i bokantikvariatet på Rue Caffarelli 12 i Paris. Messynessychic.com
Paris
Resa

Här sover du i ett bokantikvariat mitt i Paris

Ett bokantikvariat där du kan somna utan att bli utslängd – låter det för bra för att vara sant? Bakom hyllor fyllda med 1700-talsromaner, biografier och fotoböcker på Rue Caffarelli 12 i Paris gömmer sig en dörr till ett hemligt hotellrum, skriver resebloggen Messynessychic.com.
Det pyttelilla hotellet heter Paris Boutik La Librairie och ligger i stadsdelen Marais. Gäster som checkar in i den 45 kvadratmeter stora sviten har 4 500 böcker till sitt förfogande och upplevelsen beskrivs som en dröm för den som älskar att läsa.
Paris Boutik är ett nytt hotellkoncept i Paris, som erbjuder boenden med olika teman, bland annat en svit i en matbutik. Snart kan gäster även checka in i en vinaffär, en ostaffär och en modestudio, enligt bloggen.

Mer läsning:

Toppnyheter

CARLO ALLEGRI / TT NYHETSBYRÅN
Påkörningen i Toronto

Nio döda och 16 skadade i Toronto – skåpbil körde på fotgängare på trottoaren

Nio personer har dödats och 16 skadats efter att en skåpbil kört upp på en trottoar i centrala Toronto på måndagen. Det bekräftar en polischef på en presskonferens. Fem personer uppges vara i kritiskt tillstånd, skriver Sky News.
– Torontopolisen har mobiliserat alla tillgängliga resurser, säger Peter Yuen, biträdande polischef, på en presskonferens.
Motivet är i nuläget okänt och polisen har inte gått ut med den misstänkte gärningsmannens identitet. Enligt poliskällor till Reuters utreds i första hand terror som motiv till händelsen och enligt samma källa finns det inte någon anledning att tro att det handlar om ”en olycka”.
Enligt kanadensiska CBS lämnade skåpbilen platsen efter händelsen, men påträffades kort därefter och föraren greps omkring en kilometer från platsen.

Igår 20:49
Påkörningen i Toronto

Pekar med pistoler mot varandra – se gripandet här

Den man som misstänks ha kört ihjäl nio personer och skadat sexton i Toronto försökte fly platsen efter att han kört på flera fotgängare på en trottoar. En film från platsen visar hur mannen riktar någonting som liknar en pistol mot en polisman – som inte avlossar sitt vapen, skriver Toronto Star.
– Lägg dig ner! skriver polismannen varpå gärningsmannen svarar att han har en pistol i fickan.
Polisen och den misstänkte gärningsmannen står därefter med vapnen riktade mot varandra.
– Lägg dig ner eller så skjuter jag dig! ropar polisen.
Inga skott avlossades och sekunder senare kunde mannen gripas av polis.

Igår 21:44
Arkivbild: Justin Trudeau. Francois Mori / TT / NTB Scanpix
Påkörningen i Toronto

Justin Trudeau: ”Tankar finns hos de drabbade”

Kanadas premiärminister Justin Trudeau har informerats om påkörningen i Toronto där nio personer dödats och 16 skadats. I ett kort Twitterinlägg skriver han: ”Våra tankar finns hos de drabbade”.
Landets säkerhets- och beredskapsminister Ralph Goodale beskriver händelsen som ”väldigt allvarlig” och uppger att det i första hand är Torontopolisen som kommer att hantera fallet.
I nuläget finns ingen information som skulle kunna föranleda en höjd säkerhetsnivå i Kanada, enligt Goodale.

Igår 20:59
Läs mer om Påkörningen i Toronto
Björn Lindgren/TT / TT Nyhetsbyrån
Tim ”Avicii” Bergling 1989-2018

Familjen: ”Tack till alla som älskade Tims musik”

Sverige skakades av nyheten om musikern Tim ”Avicii” Berglings död i fredags. Nu gör hans familj ett första uttalande:
”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”, skriver de enligt flera medier.
Familjen tackar även för de initiativ som gjorts för att hylla Avicii i Sverige och runt om i världen.

Igår 19:52
ATTILA KISBENEDEK / AFP
Tim ”Avicii” Bergling 1989-2018

Avicii dominerar på Spotify – nio av tio låtar i toppen

Tim ”Avicii” Berglings musik dominerar på Spotify efter beskedet om hans död i fredags. På måndagen stod artisten för nio av de tio mest spelade låtarna i Sverige, skriver Expressen. Allra mest spelad är superhiten ”Wake Me Up”, följd av ”Without You” med Sandro Cavazza och med genombrottet ”Levels” på tredje plats.
Avicii är den svenska artist som spelats mest på Spotify genom alla tider, uppger streamingtjänsten för Aftonbladet.

Igår 15:46
TT
Tim ”Avicii” Bergling 1989-2018

Tre Kronors hyllning: Bara Avicii hela turneringen

Aviciis musik kommer spelas under alla uppvärmningar i den stundande turneringen Sweden Hockey Games. Det meddelar Tre Kronor, som passar på att hylla artisten Tim Bergling, som dog i fredags, i ett inlägg på Twitter.
”Hur många omklädningsrum har inte förgyllts av hans musik?” skriver Tre Kronor.
Sweden Hockey Games är en förturnering inför VM i Danmark och spelas i Stockholm och Södertälje den 26 till 29 april.

Igår 15:22
Läs mer om Tim ”Avicii” Bergling 1989-2018
Trumps USA Trumps team
JOSHUA ROBERTS / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Trumps team

Rand Paul har vänt – röstar ja till Mike Pompeo i natt

Den republikanske senatorn Rand Paul har ändrat sig och tänker ge grönt ljus till Mike Pompeo som utrikesminister under en omröstning i utrikesutskottet i natt, svensk tid.
Beslutet kommer efter samtal med Donald Trump, som försäkrat att Mike Pompeo ändrat sin inställning om USA:s militära närvaro i Irak och Afghanistan, skriver Paul på Twitter.
Tillsammans med utskottets tio demokrater väntades Rand Pauls röst ge majoritet till nej-sidan. Nu ser det i stället ut som att ja-sidan i 21-mannautskottet går segrande.
Även om Pompeo skulle få nej kan han skickas vidare till senaten för en omröstning bland kammarens alla 100 ledamöter. Om så sker – och Pompeo godkänns – skulle han dock bli den förste sedan handelsminister Harry Wallace 1945 att bli minister utan ha rekommenderats av rätt utskott.

Igår 21:36
KEVIN LAMARQUE / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Trumps team

NBC: Bolton ledde anti-muslimsk tankesmedja

Donald Trumps nya nationella säkerhetsrådgivare John Bolton var fram tills nyligen ordförande för tankesmedjan Gatestone Institute, som gjort sig känd för att sprida ”falska, anti-muslimska nyheter”. Det skriver NBC News.
På tankesmedjans hemsida finns texter som varnar för ett ”jihadistiskt övertagande” av Europa och som beskriver Sverige som ”Västvärldens våldtäktshuvudstad”. Den senare formuleringen kommer från den svenska journalisten Ingrid Carlqvist, som samarbetade med Gatestone Institute fram till år 2016.
Den civilrättsliga amerikansk-muslimska organisationen Council on American-Islamic Relations (CAIR) säger till NBC att tankesmedjan spelar en nyckelroll i islamofobin på nätet som beskriver det som ”mycket oroväckande” att en person med koppling till dem nu har en sån maktposition som John Bolton.

Igår 19:08
Läs mer om Trumps team
Steve Marcus / TT NYHETSBYRÅN
Rapportfloden

Alphabets rapport bättre än väntat i första kvartalet

Googles moderbolag Alphabet rapporterar ett betydligt bättre resultat per aktie i första kvartalet än vad analytikerna väntat sig. Även omsättningen kom in bättre än väntat. Det framgår av delårsrapporten som släpptes på måndagen efter att New York-börserna stängt.
Bakom den ökade vinsten ligger framför allt en kraftig ökning av annonsförsäljningen på nätet.
Aktien handlades ostadigt i efterhandeln på Wall Street.

Igår 21:02
Ruth Porat. Arkivbild. TT
Rapportfloden

”Tillväxten ger oss möjligheter att investera”

Googles moderbolag Alphabet slår förväntningarna i det första kvartalet med bland annat en omsättningstillväxt på 26 procent jämfört med samma kvartal förra året. Det visar på att företaget har ett ”globalt momentum”, säger finanschefen Ruth Porat i en kommentar.
– Vi ser tydliga och spännande möjligheter framöver och vår starka tillväxt gör det möjligt för oss att investera i dem med självförtroende, säger hon.

Igår 21:03
Läs mer om Rapportfloden
Petros Giannakouris / TT NYHETSBYRÅN
Protesterna i Armenien

Armenier firar: ”Blir definitivt bättre än förr”

Demonstrationstågen blev till folkfest på Jerevans gator efter att Armeniens premiärminister Serzj Sargsian meddelat sin avgång på måndagen.
– Ingen vet vad som händer nu. Men det blir definitivt bättre än förr, säger den 34-åriga pianisten Inessa Hatjatrian till Dagens Nyheters utsända.
Beskedet kom efter dagar av protester mot att Sargsian, som varit landets president i tio år, bytt ämbete för att kunna vara kvar vid makten.
– Folk känner sig förödmjukande av den fräckhet och laglöshet som karaktäriserar ett oligarkstyre, säger den politiske analytikern Vigen Hakobyan till AFP.

Igår 20:16
TT
Protesterna i Armenien

Armeniens premiärminister avgår efter massprotester

Armeniens nyligen tillträdde premiärminister Serzj Sargsian uppger att han kommer att avgå efter protesterna mot honom, rapporterar Reuters.
– Jag hade fel, säger han i ett uttalande, enligt AFP.
Protesterna har pågått i tio dagar och blossade upp efter att Sargsian, som tidigare var president, blev utnämnd till premiärminister. Oppositionen anklagar den 63-årige politikern för korruption och allmänt vanstyre.

Igår 12:33
Oppositionsledaren Nikol Pashinyan/Kravallpolis i Yerevan.  TT
Protesterna i Armenien

Oppositionsledare bortförd av polis under protester

Polis i Armenien har gripit oppositionsledaren Nikol Pashinyan under en demonstration i huvudstaden Yerevan, säger åklagarmyndigheten i ett uttalande enligt AFP. Detta efter att samtal mellan Pashinyan och premiärminister Serzj Sargsian brutit samman.
I ett uttalande skriver polisen att Pashinyan ”förts bort med våld från platsen” eftersom han fortsatt att leda ”illegala protester” trots att han uppmanats att sluta.
Protesterna i Armenien blossade upp efter att Sargsian, som tidigare var president, blev utnämnd till premiärminister. Efter att försöket till dialog misslyckades på söndagsmorgonen kom rapporter om att demonstranter drabbat samman med polis i huvudstaden Yerevan.

22 apr
Läs mer om Protesterna i Armenien

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.