”Jordens affärsplan” ger våg av nya företagsidéer
I slutet av 2015 fastställdes Sustainable Development Goals av FN, vilket kan ses som jordens affärsplan till 2030. Många företag arbetar intensivt med att baka in dem i sina affärsmodeller.
– En stark hållbarhetstrend under 2016 har kretsat kring mat. Matsvinnet i världen är enormt. FN beräknar att en tredjedel av världens producerade mat slängs. Samtidigt handlar mål nummer 1 bland de nya världsmålen om att utrota svält, skriver Anette Andersson på SEB:s sajt Make it.
Entreprenörers påhittighet, i form av nya produkter och affärsmodeller kring matsvinn, har definitivt synts under året som gått. Genom en smart app kan kunder till exempel köpa restaurangers finmat istället för att den slängs, efter arbetsdagens slut. Andra entreprenörer ser till att övermogen frukt blir till sylt eller juice istället för att kasseras.
Detta är en annons. Den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion.