Kia

Lämna hamsterhjulet med nya modellen från Kia

Det var med Kia Soul som varumärket Kia lyfte i USA. Modellen har sålt över en miljon bilar sedan 2009 och har blivit så pass populär i USA att antalet mäts i ”Soul per mile”.

En faktor som har bidragit till bilmärkets succé i staterna är en lyckad reklamkampanj med tre animerade hamstrar. Temat anspelar på det välkända ”hamsterhjulet” – en vanlig metafor för människans strävan genom livet.

I reklamfilmerna kan man se hur hamstrarna väljer bort hamsterhjulet och istället susar fram på gatorna i en Kia Soul.

Hamstrarna har blivit så populära i USA att de faktiskt driver köpare till bilhallarna och när det gått en stund sedan den senaste hamsterreklamen efterfrågas nya filmer av kunderna. Både hos bilhandlarna och på sociala medier.

En elektrifierad framtid

Precis som hamstrarna lämnade sitt hamsterhjul erbjuder nu Kia sina bilkunder att göra detsamma. Med nya Kia e-Soul kan du lägga fossilt bränsle bakom dig och istället köra helt utsläppsfritt upp till 452 kilometer på en laddning.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Kia Partner

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Ungdomar i Japan / Shinzo Abe TT
Coronaviruset Globala spridningen

Abe beordrar stängning av alla skolor i Japan

Japans premiärminister Shinzo Abe beordrar att alla skolor i landet tillfälligt ska stängas på grund av coronavirusets utbrott, rapporterar AFP.

– Regeringen prioriterar barns hälsa och säkerhet över allt annat, säger Abe.

Skolorna kommer att vara stängda från den 2 mars till vårlovet, vilket brukar infalla i slutet av mars, skriver Reuters.

Hittills har 164 coronafall konstaterats i Japan.

1 tim
Scott Morrison. TT
undefined

Australien: Vi har fått rådet att förbereda för pandemi

Allt tyder på att utbrottet av det nya coronaviruset är på väg att bli en pandemi, säger Australiens premiärminister Scott Morrison enligt flera medier.

Morrison meddelade tidigt på morgonen att Australien har inlett en krisplan för att hantera virusutbrottet, trots att WHO inte klassar utbrottet som en pandemi än.

– Råden vi har fått i dag är att allt tyder på att vi snart kommer att träda in i en pandemisk fas, säger premiärministern.

5 tim
Sydkoreanska myndigheter sanerar sektens kyrka i Daegu den 19 februari. HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nästan hälften av testade sektmedlemmar smittade

Omkring 45 procent av de medlemmar i den sydkoreanska Shincheonji-sekten som testats för Wuhanviruset är smittade. Nyhetsbyrån Yonhap skriver att 1 848 sektmedlemmar har lämnat prover och att 833 av dem har varit positiva.

Viruset spreds i sekten sedan en 61-årig medlem gått till åtminstone fyra gudstjänster innan hon fick diagnosen. I en intervju säger en tidigare medlem att det är oacceptabelt att missa gudstjänster och att medlemmar måste stämpla in och ut med ett särskilt kort.

– Kulturen var att du kommer in på söndagar, även om du är sjuk. Om du är så sjuk att du inte kan komma på söndag så kommer du på måndag eller tisdag, säger han till CNN.

6 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Sverige
Bild från Venedig i Italien. TT
Coronaviruset Smittan i Sverige

Expert avråder från resor som inte är nödvändiga

Om risken för smitta gör att du avbokar en paketresa finns chans att få tillbaka pengar, men det är långtifrån säkert, skriver TT.

– Ibland måste man betala hela resan, säger Maja Lindstrand på Konsumentverket till TT.

En förutsättning är att det inte var allmänt känt att området var virusdrabbat när resan bokades. Det krävs troligen även att läkare avråder från att åka till resmålet. Hur det verkligen ligger till med det är svårt att säga eftersom det saknas domstolsprejudikat.

Smittskyddsexperten Johan Giesecke säger till SvD att han skulle avråda från resor som inte är nödvändiga.

– Om man ska beställa en resa så ska man välja en som går att avboka.

3 tim
Sjuksköterskor utanför ett sjukhus i Grekland. SAKIS MITROLIDIS / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Överläkaren: Okontrollerad spridning som sker i Europa

Det är dags att Folkhälsomyndigheten betraktar nya coronaviruset som en pandemi, tycker infektionsläkaren Björn Olsen.

– Folkhälsomyndigheten har tassat runt det här länge nu och inte vågat kalla det för vad det är, säger han till Aftonbladet.

I går kväll konstaterades att en man i 30-årsåldern smittats av viruset under en resa i norra Italien. Statsepidemiolog Anders Tegnell sa till tidningen att detta var väntat efter många svenskar besökt Italien under sportlovet, men står fast vid att det inte rör sig om en pandemi.

4 tim
Illustration.  TT
undefined

Nytt fall av coronaviruset i Sverige – person i Göteborg har smittats i norra Italien

En man i 30-årsåldern i Göteborg har testats positivt för det nya coronaviruset. Den smittade personen har varit i norra Italien och insjuknade tre dagar efter hemkomsten till Sverige.

– Patienten mår efter omständigheterna väl, säger Lars Magnus Andersson, verksamhetschef för infektionskliniken vid en presskonferens.

Bedömningen är att han har smittats i Italien och inte hemma i Sverige. Just nu arbetar myndigheterna med att spåra närkontakter och andra personer som skulle kunna ha utsatts för smittan.

Fallet i Göteborg är det andra bekräftade fallet i Sverige.

Igår 17:52
Läs mer om Coronaviruset

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund