Matcha din ugnsstekta kyckling med mogna tanniner
Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år, och är speciellt känt för sina Cabernet Sauvignon viner.
Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon är ett mycket ambitiöst vin med doftinslag av både mörka och röda bär, kryddor och ek. Smaken är medelfyllig med mogna tanniner och har en bra intensitet som visar upp toner av både svarta vinbär, svarta mullbär, mörka körsbär och exotiska kryddor.
Vinets druvor kommer från utvalda vingårdar i Darling, Stellenbosch, Philadelphia, Paarl och Groenekloof. Vingårdarna har en stor variation av jordmånstyper som domineras av granit, sandsten eller skiffer. Efter skörd jäses vinet under 14 dagar i rostfria ståltankar och efter den malokatiska jäsningen lagras vinet under 12–15 månader i kontakt med ek.
Det här är ett utmärkt sällskapsvin, men passar också vid det dukade bordet. Slå över vinet till en fin karaff och servera till höstens långkok, grillat kött eller ugnsstekt gårdskyckling med vitlök och rödvinssås.
Varför inte anamma den sydafrikanska traditionen braai där ni lägger både köttbitar och grönsaker på den vedeldade grillen. Servera med en fräsch sallad med björnbärsvinägrett och en vitlöksdoftande potatisgratäng.
Priser och medaljer
Bara under de senaste veckorna har Nederburg vunnit flera viktiga priser för sina Cabernet-viner. Dessa inkluderar en Drinks Business Master-medalj samt två guldmedaljer i 2022 års Cabernet Sauvignon Masters-tävling, samt en guldmedalj i Decanter World Wine Awards.
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.