Foto: Privat
Albert

Nicole, 14: ”Jag vill att alla ska få testa Albert”

Kraven är stora på barnen i skolan.
Men med en digital mattelärare blir det roligare och enklare för barnen att lära sig matte.
Den digitala matteläraren Albert fungerar både för elever som har svårt med matten, och för elever som vill utmana sig själva i en högre takt. Tjänsten ger tips och ledtrådar för att lösa uppgifter steg-för-steg. Albert har över 200 animerade lektioner som hjälper till att komma vidare och förstå bättre.

Nicole Biegniewska går i årskurs 8 och är en av många som vänt sig till Albert.
– Jag gör det till en arbetsprocess när jag pluggar inför ett prov. Albert hjälper mig med den processen, jag löser uppgifter, kollar på lektioner och skapar prov i appen.
Nicole tycker att det bästa med Albert är att hon kan ta fram appen när hon vill.
– När jag är ute och reser i landet med min musik så kan jag ta fram Albert när jag vill. Albert gör det lätt för mig eftersom han förklarar uppgifterna steg för steg i lugn och ro och jag kan titta på lektioner i min egen takt.

Nu när man börjar nå slutet av vårterminen brukar det blir lite mer hektiskt i skolan i form av nationella prov och betygssättning. Teamet bakom Albert säger att det är ett ypperligt tillfället att prova Albert gratis nu för att se om det är något som passar dig och ditt barn.
På frågan om Nicole skulle rekommenderat Albert till andra så svarar hon:
– Absolut, jag vill att mina klasskamrater också ska få ta del av Albert.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Albert Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Spelet om regeringsmakten
Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Källa: M-falang vill dumpa C och L och samtala med SD

Enligt uppgifter till Expressen driver en grupp inom Moderaterna på för att partiet ska lämna Centerpartiet och Liberalerna – och i stället satsa på samtal med Sverigedemokraterna.
En M-ledamot säger att uppfattningen om att C och L ägnar sig åt ”dubbelspel” är utbredd inom partiet.
– I dag fick vi se Stefan Löfven falla – och sedan kollapsade Alliansen, säger en annan M-källa till Expressen.
Även Aftonbladet har pratat med källor inom Alliansen som vittnar om att de interna stridigheterna blir allt svårare.
– Spricker Alliansen är det framför allt Liberalernas fel, säger en källa till tidningen.

3 tim
Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Björklund om KD-beskedet: ”Då spricker Alliansen”

Liberalernas Jan Björklund beskriver KD-ledaren Ebba Busch Thors besked om att hon inte utesluter att regera med SD-stöd som ”märkligt”.
– Då spricker Alliansen. Men det finns tre andra partier, säger han till Expressen.
Björklund säger även att han uppfattar hållningen som motsatt den KD och de andra tre allianspartierna haft under valrörelsen. Skulle den hållningen förändras är det i stället L som kommer ställa sig utanför en alliansregering, meddelar han i en intervju med TT.
– Det kan jag säga. Jag kommer inte samarbeta med SD.
Även C-ledaren Annie Lööf framhöll att alla allianspartier varit tydliga med att de inte tänker regera med stöd av SD, men framhåller även skillnader mellan C, L och KD:s syn på saken, rapporterar SVT Nyheter.

Idag 14:03
Ebba Busch Thor.  Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Busch Thor: Vill regera – även om det kräver SD-stöd

KD-ledaren Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd. När TT frågar om det är helt uteslutet att förlita sig på passivt eller aktivt stöd från Sverigedemokraterna, svarar KD-ledaren så här:
– Vi måste komma bort ifrån det här att man är så otroligt osäker på sina egna värderingar och sin egen politik att man blir skrämd bara av Sverigedemokraternas blotta närvaro i riksdagen, säger hon till TT.
– Jag står för vår politik och våra värderingar i alla lägen, oavsett vem som röstar för. Och då har jag varit beredd att tillträda i regeringsställning, även om det kräver stöd från Sverigedemokraterna, tillägger hon.
KD-ledaren förtydligar att hon helst ser en alliansregering och att det sedan förs samtal med Socialdemokraterna i stora och avgörande politiska reformer.

Idag 11:37
Läs mer om Valet 2018
Valet 2018 Röster om valet
Valet 2018 Röster om valet

M + KD? S, C, L? – Så ser talmannens alternativ ut

På torsdag inleder den nye talmannen Andreas Norlén (M) sina talmansrundor – och flera medier går igenom de olika regeringsalternativ han kan välja att fokusera på.
Dagens Nyheter ser fyra alternativ: En Alliansregering, en M+KD-regering med stöd från SD, en blocköverskridande regering med S, C, L och en ren S-regering. Inget av alternativen får egen majoritet och risken för svekdebatter är överhängande i flera fall – särskilt bland högerpartierna, konstaterar man.
Inte heller när SVT går igenom de tre mest troliga statsministerkandidaterna – Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M) och Annie Lööf (C) – framstår något alternativ som givet.
– Ett samarbete mellan S, C och L i riksdagen är möjligt men då gäller det ju för Stefan Löfven att kunna erbjuda Centerpartiet och Liberalerna sakpolitiska eftergifter, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein, som menar att en för tydlig högersväng skapar risk för en svekdebatt även inom S.

2 min
Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om valet

Analyser: Slutar troligen med att Alliansen spricker

Sprickorna i Alliansen är ämnet som flera politiska kommentatorers lyfter i sina analyser efter att statsminister Stefan Löfven (S) röstats bort av en riksdagsmajoritet.
Det är ett svårt tryck på M-ledaren Ulf Kristersson nu och det kommer förmodligen att sluta med att Alliansen spricker, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg.
Den kommande regeringsbildningen riskerar att äta upp Alliansen inifrån, skriver SVT:s Mats Knutson. C och L driver linjen om en alliansregering med stöd av S eftersom man fruktar att M och KD annars skulle söka stöd hos SD. ”Detta skulle innebära dödsstöten för det allianssamarbete som präglat svensk borgerlighet sedan 2004.”
SvD:s Göran Eriksson kallar läget för ”parlamentarisk mörkerkörning”. SD:s roll kan tvinga fram okonventionella lösningar på regeringsfrågan, konstaterar han.
K-G Bergström skriver i en analys i Expressen att all logik nu pekar på att Ulf Kristersson (M) blir talmannens förste statsministerkandidat men att han regeringsalternativ är bräckligt. Det verkar krävas ”övernaturliga krafter för att lösa regeringsknutarna”, skriver han.
DN:s Ewa Stenberg säger till den egna tidningen att Sverige nu ”går in i väglöst land” och att läget är låst.

Idag 10:13
SD:s Jimmie Åkesson och Björn Söder under talmansvalet på måndagen. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Röster om valet

Företagare: SD-inflytande ett hot mot näringslivet

Opinion Det svenska näringslivets framgångar bygger på öppenhet, mångfald och globalisering – inte på kortsiktighet och pragmatism. Det skriver 41 näringslivstoppar på DN Debatt – och varnar för att inflytande från Sverigedemokraterna hotar dessa grundvalar.
”Våra verksamheter bygger till stor del på möjligheten att tillvarata en mångfald av kompetenser och erfarenheter”, skriver debattörerna, som även lyfter ett fortsatt EU-medlemskap som en förutsättning för näringslivet.

1 tim
Läs mer om Valet 2018
Emanuel Macron. JOHN MOORE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Årliga FN-mötet

Macron: Avtalet satte stopp för Irans kärnvapen

Den franske presidenten Emanuel Macron hyllade kärnavtalet med Iran när han under tisdagen talade inför FN:s generalförsamling i New York.
– Vad ger oss en lösning på situationen i Iran? Lagen om att starkast vinner? Ensidiga påtryckningar? Nej! sade Macron enligt AFP.
– Vi vet att Iran var på väg mot kärnvapen, men vad stoppade dem? Avtalet från 2015! fortsatte han.
När han mötte journalister strax efter sitt tal sa han att han inte förstår Donald Trumps resonemang att både vilja hindra Iran att sälja olja och samtidigt vilja sänka oljepriset.
– Det skulle vara bra om Iran kunde sälja sin olja. Det skulle vara bra för freden, och bra för det internationella oljepriset, sa Macron.

18 min
CAITLIN OCHS / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Årliga FN-mötet

Analys: ”Skratten visar att Trump blivit en driftkucku”

Donald Trump verkade uppenbart förvånad när hans överdrifter om sina egna prestationer som president möttes av skratt i FN:s generalförsamling, skriver Washington Posts Aaron Blake i en analys.
Att ledarna skrattade åt Trump är på ett sätt roligt och lättsamt, menar Blake, men han påpekar att det skedde på högsta diplomatiska nivå.
”Ledarna vet att deras reaktion spelades in och kanske kan komma att användas emot dem. Ändå skrattade de”, skriver Blake och konstaterar att Trump blivit något han inför sitt tillträde sa att en amerikansk president aldrig får vara: En driftkucku.

2 tim
Hassan Rouhani.  SHANNON STAPLETON / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Årliga FN-mötet

Rouhani: USA försöker störta Irans regering

Irans president Hassan Rouhani anklagade USA för att vilja störta hans regering när han i dag talade inför FN:s generalförsamling i New York. Rouhani avfärdade också tanken på att återuppta samtal med USA sedan Donald Trump dragit sitt land ur kärnavtalet med Iran.
– Det är ironiskt att USA inte ens döljer sina planer på att störta samma regering som den bjuder in till samtal, sa Rouhani enligt AFP.
Rouhani pratade också om kampen mot terror och påpekade att hans land kämpade mot IS långt innan organisationen började utföra dåd på europeisk mark.
– Världen får ingen bättre vän än Iran, om fred är vad den söker, sa Rouhani.

2 tim
Läs mer om Årliga FN-mötet
Morafans. Ulf PalmTT / TT NYHETSBYRÅN
SHL 18/19

Krönikor: Slipsgubbarna vill ha bort ”bonnlagen”

En het debatt har blossat upp i Hockeysverige om de nya regler som SHL uppges vilja införa för allsvenska lag som kvalar till ligan.
I grunden handlar SHL:s krav på arenastorlek och eget kapital om att ligan ser ishockeyn som en produkt och publiken som kunder, skriver Expressens Magnus Nyström.
”Jörgen Lindgren (SHL:s vd, reds anm.) och hans närmaste vänner vill inte ha ’bonnlag’ som Mora och Karlskrona i SHL”, skriver han.
Fansens protester mot medieuppgifterna om nya krav, som SHL förnekar, har lett till att ligan skickat ut mejl till klubbarna om att banderoller ska kontrolleras och fans bevakas på sociala medier, avslöjade Expressen i dag.
”De som inte tycker som vi – de registrerar och tystar vi. STASI-fasoner, rakt av”, dundrar Sportbladets Marcus Leifby i en krönika.

2 min
SHL:s vd Jörgen Lindgren/Luleåfans. TT
SHL 18/19

Luleåsupporter: Får lite Nordkorea-vibbar av SHL

Den svenska ishockeyligan SHL har skickat ut mejl till alla klubbar där man ber dem kontrollera fansens banderoller och hålla koll på supportergrupper på sociala medier. Detta eftersom det skanderats kritiska ramsor under säsongsupptakten.
– Jag får Nordkorea-vibbar av SHL. Det är alldeles uppenbart att de försöker stänga ligan, säger Stefan Baudin, ordförande i Luleåfans till Expressen.
Bakgrunden till kritiken mot ligan är uppgifter i media om att klubbar som kvalar till SHL måste uppfylla ligans krav för uppflyttning redan under kvalet. Uppgifterna förnekas av SHL.

3 tim
Illustrationsbild. Anders Bjurö / TT NYHETSBYRÅN
SHL 18/19

SHL panikmejlar klubbar efter kritiska ramsor

Kritiska ramsor har ljudit över flera ishockeyarenor i Sverige under höstens säsongsupptakt. Det har fått högstaligan SHL att skicka ut ett mejl till samtliga klubbar, rapporterar Expressen.
SHL uppmanar bland annat klubbarnas säkerhetsavdelningar att kontrollera banderoller och att ”scanna av sociala medier där supporterfalangerna kommunicerar”.
– Att det i tredje omgången skanderas ramsor om hockeymördare är olyckligt, och vi vill att det ska göras utifrån rätt information, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till tidningen.

Idag 14:40
Läs mer om SHL 18/19
Cosby på tisdagen. Mark Makela / TT NYHETSBYRÅN
Sexbrottsdomen mot Cosby

Cosby döms till 3–10 års fängelse för sexövergrepp

Den amerikanske komikern och skådespelaren Bill Cosby, som tidigare i år förklarades skyldig till sexuella övergrepp, döms till tre till tio års fängelse, enligt AP. Domen innebär att Cosby tidigast kan bli frigiven om tre år, men att detta inte är garanterat.
Åklagare hade yrkat på uppemot tio års fängelse. Cosbys advokat Joseph Green menade å sin sida att tio år är ett alldeles för hårt straff. 
– 81-åriga blinda män som inte kan ta hand om sig själva är inte farliga, sa han inför rätten på måndagen.
Han hävdade samtidigt att mediebevakningen kring hans klient har varit ”frenetisk” och jämförde det med att misstänkta kriminella stenas till döds, skriver tidningen. 

3 tim
POOL / TT NYHETSBYRÅN
Sexbrottsdomen mot Cosby

Domaren: ”Cosby är en våldsam sexförbrytare”

Utöver fängelsestraffet på mellan tre och tio år ska Bill Cosby klassificeras som en ”sexually violent predator” (på svenska ungefär ”våldsam sexförbrytare”), slog domaren fast på tisdagen. Termen innebär bland annat att komikern kommer registreras på en lista över sexualförbrytare och behöver rapportera till myndigheter varje kvartal i resten av sitt liv.
– Detta var ett allvarligt brott. Dagen var inne, tiden var kommen, sa domaren Steven T O'Neill enligt CNN.
– Ingen står över lagen på grund av var de bor, vem de är, rikedom, kändisskap, eller ens att de är filantroper, fortsatte han enligt NBC News.

2 tim
Läs mer om Sexbrottsdomen mot Cosby

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
Brexit Storbritanniens framtid
Jack Taylor / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

May varnar motståndare: Storbritannien kan splittras

Det vore bättre att Storbritannien lämnade EU utan ett avtal än på det sätt radikala brexitförespråkare argumenterar för. Det anser premiärminister Theresa May, enligt Sky News.
Bland annat har den tidigare brexitministern David Davies föreslagit att Storbritannien ska försöka emulera frihandelsavtalet mellan EU och Kanada. Enligt May skulle en sådan lösning riskera att splittra Storbritannien.

1 tim
Partiledaren Jeremy Corbyn reagerar på en omröstning under Labours kongress. Corbyn har ett förflutet som EU-motståndare. HANNAH MCKAY / TT NYHETSBYRÅN
Brexit Storbritanniens framtid

Labour antar brexitplan: Öppnar för ny omröstning

Det brittiska oppositionspartiet Labour öppnar upp för en ny folkomröstning om brexit. Det står klart efter att partiets kongress klubbat en ny plan för hur det ska hantera frågan om det brittiska utträdet.
Labours nya linje i frågan är att en ny folkomröstning ska vara ett möjligt alternativ om premiärminister Theresa May inte lyckas få stöd i parlamentet för en eventuell uppgörelse med EU. Folket ska då få en chans att säga sitt, anser Labours kongress.
– Ingen utesluter att ”stanna kvar” ska vara ett alternativ, sa Labours brexittalesperson Keir Starmer om förslaget tidigare.
En klar majoritet på kongressen röstade för den nya linjen.

4 tim
Labours ledning under kongressen i Liverpool. Alastair Grant / TT / NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

Labour: May kan glömma stöd för ny vag brexitplan

Om Storbritanniens premiärminister Theresa May tror att oppositionspartiet Labour kommer vinka igenom en vag brexituppgörelse om framtida handel med EU för att lösa brexitfrågan så tror hon fel, enligt Keir Starmer, Labours brexittalesman.
– Ett nytt dåligt förslag verkar allt mer troligt – vi kommer utan vidare rösta emot, säger han.
Samtidigt vänder sig allt fler Tories-ledamöter mot sin ledare. Blir de tillräckligt många väntar brexitkris för May, där Labour pressar mot nyval om både regerings- och förhandlingsmakten mot EU.

Idag 09:20
Läs mer om Brexit