Hyundai

Nu lanseras den unika SUV:en i Sverige

Styrkan i en SUV med kraften av eldrift. Nu lanseras elbilen för moderna bilförare som vill kombinera körglädje med minimal miljöpåverkan. Hyundai KONA electric. Bilen sammanför styrkan i en SUV med kraften av eldrift, allt till ett attraktivt pris.

– Hyundai är det första bilmärket i Europa som gör en helt eldriven kompakt-SUV tillgänglig för alla, säger Thomas Haslund på Hyundai.

Kraftfull prestanda

Med KONA electric kan du välja bland två olika elmotorer. Med långdistansbatteriet kan du lugnt köra ut på vägarna med vetskapen om att du kommer fram som planerat. Batteriet på 64 kWh ger en räckvidd på upp till hela 449 kilometer enligt den nya WLTP-cykeln och har en maximal effekt på 204 hästkrafter.

Med en batterikapacitet på 39 kWh klarar kortdistansversionen en körsträcka på hela 289 kilometer med en motoreffekt på 136 hästkrafter.

För den moderna bilföraren

Förutom en imponerande räckvidd får du även alla bekvämligheter som förväntas av en ny bil. Adaptiv farthållare, autobroms, head-up display och smartphone-integrering är några saker som gör din resa mer bekväm.

Skulle din nya bil gå sönder? Hyundai erbjuder en generös nybilsgaranti i fem år samt en batterigaranti i åtta år.

Förbrukning WLTP: 15,0-15,4 kWh/100 km. CO2 0 g/km.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Hyundai Partner

Toppnyheter

Avspärrningar vid St. Anthony-kyrkan i Colombo. JEWEL SAMAD / AFP
Terrordåden i Sri Lanka

Självmordsbombare hade studerat i Storbritannien – åtta av nio är identifierade

Allt fler detaljer framkommer om de misstänkta gärningsmännen bakom självmordsdåden i Sri Lanka. På en pressträff säger landets vice försvarsminister Ruwan Wijewardene att en av gärningsmännen studerat i Storbritannien och Australien, rapporterar Reuters.

Enligt ministern var det totalt nio självmordsbombare som utförde terrordåden. Åtta av dem har identifierats.

Han säger också att ledaren för en lokal jihadistgrupp dog på hotell Shangri-La, där en av attackerna utfördes. De misstänkta terroristerna ska ha haft två hus som tillhåll där attackerna kunde planeras.

Nästan 60 personer har gripits för misstänkt inblandning i dåden. Terrorgruppen IS har sagt sig ligga bakom och har släppt bilder som påstås visa självmordsbombarna.

Dödssiffran efter dåden har stigit till 359.

5 min
Lankesisk militär på en väg nära presidentens bostad i huvudstaden Colombo. DINUKA LIYANAWATTE / TT NYHETSBYRÅN
Terrordåden i Sri Lanka

Antalet döda efter terrorn i Sri Lanka stiger till 359

Antalet döda efter terrordådet i Sri Lanka stiger till 359, skriver nyhetsbyrån AP. De uppskrivna dödssiffrorna offentliggjordes tidigt på onsdagsmorgonen. Tidigare dödstal låg på drygt 320.

Natten till onsdag greps ytterligare många personer misstänkta för inblandning i söndagens attacker mot flera kyrkor och lyxhotell. Därmed är antalet gripna nu 100 personer, skriver flera medier.

I går gick landets premiärminister Ranil Wickremesinghe ut och varnade för att flera misstänkta med tillgång till sprängmedel fortsatt kan vara på fri fot.

Terrorgruppen IS har påstått sig ligga bakom attackerna och släppt bilder som man hävdar visar självmordsbombarna som utförde attackerna. Enligt myndigheterna är samtliga gärningsmän lankeser men internationella kopplingar utreds.

2 tim
Bild från en detonation i Sri Lanka/Zahran Hashim. TT
Terrordåden i Sri Lanka

Källa: IS-terrorist tipsade om attackerna i förväg

De tips om förestående attacker som indisk säkerhetstjänst gav sina lankesiska kolleger var bland annat information som kom från förhör med en IS-terrorist i Indien, rapporterar CNN.

IS-terroristen gav flera uppgifter som ledde till varningarna inför terrorattentaten på påskdagen. Bland annat sa han att han hade tränat en av dem som pekats ut som gärningsman, den islamistiske predikanten Zahran Hashim som tros vara medlem av jihadistgruppen NTJ. Hashim syns på de bilder som IS publicerat som bevis för att man hade med dåden att göra.

”Det här är en indikation på att IS hade en direkt koppling till attackerna i Sri Lanka”, skriver CNN:s terrorexpert Paul Cruikshank på Twitter.

Igår 20:48
Läs mer om Terrordåden i Sri Lanka
Branden i Hästveda. Johan Nilsson/TT
Skogsbränderna

Kan dröja veckor innan Skånebranden är helt släckt

Den allvarliga skogsbranden i Hästveda i Hässleholm är delvis under kontroll – men under natten har vinden gjort att elden blossat upp på nytt på flera platser, rapporterar SVT Skåne.

Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, säger till tv-kanalen att det kan dröja veckor innan branden är helt släckt.

Trafiken i området är fortsatt påverkad. Länsväg 1940 och 1941 är helt eller delvis avstängda, skriver P4 Kristianstad. Även skolskjutsar påverkas och en skola håller stängt då lokalerna behöver röksaneras.

47 personer tvingades under tisdagen evakueras på grund av branden som startade i en lada.

3 min
Med hjälp av traktor och gödseltank vattenbegjuter man vägarna i skånska Hästveda. TT
Skogsbränderna

47 evakuerade i Hästveda: ”Fler kommer att drabbas”

Branden i Hästveda, i Hässleholms kommun, är fortfarande inte under kontroll och minst 47 personer har fått evakuera, rapporterar SVT Skåne. Förutom Hästveda har fyra områden i närheten – Jägersborg, Björkeberga, Torstorp och Skyttaboda – evakuerats.

Tre helikoptrar hjälper till i släckningsarbetet och räddningstjänsten skickade på tisdagskvällen ut ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, angående branden.

– Man räknar med att ytterligare evakuering kommer att ske. Vi har det i beredskap, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisen region syd, till SVT.

”Det brinner kraftigt i området nordväst om Åbuamossen, mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering och polisen håller för närvarande på med att evakuera personer i området”, skriver räddningstjänsten.

Branden startade i en lada men spreds sedan till en gård.

Igår 22:32
Läs mer om Skogsbränderna
Trumps USA Rysslandsutredningen
Don McGahn sitter bakom Donald Trump. Jonathan Ernst / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Rysslandsutredningen

Strid mot kongressen tilltar – Donald Trump vill inte att medarbetarna ska vittna

Det är ingen bra idé att nuvarande och tidigare medarbetare i Vita huset vittnar i kongressen i frågor som aktualiserats av den särskilde åklagaren Robert Muellers Rysslandsutredning. Det säger USA:s president Donald Trump till Washington Post.

Vita huset har varit samarbetsvillig i utredningen och det är ”onödigt” att att olika rådgivare skulle lägga fram sina vittnesmål, anser Trump.

Utspelet sammanfaller med att Vita huset gjort klart att man tänker trotsa förfrågningar om information som kommer från kongressen, skriver tidningen och konstaterar att Trumps uttalande sätter de två instanserna – Vita huset och kongressen – på ytterligare kollisionskurs med varandra.

Demokrater i representanthuset har krävt att Trumps medarbetare, däribland den tidigare juridiske rådgivaren Don McGahn, ska vittna under ed.

2 tim
Kamala Harris vid gårdagens möte. Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Rysslandsutredningen

Kamala Harris öppnar för riksrätt mot Donald Trump

Senatorn Kamala Harris är positiv till att USA:s kongress skulle vidta åtgärder för att ställa Donald Trump inför riksrätt, rapporterar CNN. Det sa politikern, som kandiderar till att bli Demokraternas namn i presidentvalet 2020, vid ett politiskt möte i New Hampshire i går.

Enligt Harris ger den särskilde åklagaren Robert Muellers Rysslandsrapport sannolikt belägg för att presidenten och hans administration ägnat sig åt förhindrande av rättvisa.

– Jag menar att vi behöver göra oss av med den här presidenten, sa Harris.

Igår 04:40
Läs mer om Trumps USA

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund