Kia

Prisregn över Kia Niro – nu uppdateras den

Hösten 2016 gjorde Kia Niro intåg på den svenska marknaden. Den finns i dag i tre varianter: elbil, laddhybrid och hybrid.

I dag är den Sveriges sjätte mest populära bilmodell med flera utmärkelser i bagaget. Redan samma år som den lanserades utnämnde Motormännen Kia Niro Hybrid till ”Årets smartaste bil” 2016, tack vare sin förmåga att kombinera låga utsläpp, flexibilitet och ekonomi. Kia Niro Plug-In Hybrid blev utnämnd till ”Sveriges bästa laddhybrid 2017” i Teknikens Värld nr 22 och Kia e-Niro fick utmärkelsen Årets familjebil 2018 av tidningen Motorföraren.

Nu uppgraderas Niro Hybrid och Niro Plug-In Hybrid: bland annat får stötfångarna ny design, ljussignaturen förnyas med LED-teknik och aluminiumfälgarna kommer i nytt utförande. Bland nyheterna invändigt finns större pekskärm som tillval (10,25 tum). Bilen är även standardutrustad med den senaste säkerhetsutrustningen såsom filkörningsassistans, adaptiv farthållare, döda vinkeln-varning samt skydd för fotgängare och cyklister. Försäljningen av de uppdaterade varianterna startar 27 augusti.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Kia Partner

Toppnyheter

Coronaviruset Smittan i Italien
Bild från Rom.  Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN
undefined

812 nya dödsfall i Italien – lägsta antalet nya smittfall på nästan två veckor

812 personer i Italien har dött av coronaviruset det senaste dygnet och den totala dödssiffran i landet har nu passerat 11 500, skriver Corriere Della Sera.

Det innebär att två dagars nedgång vad gäller antalet nya dödsfall har brutits. Ytterligare 4 050 personer har smittats av viruset – den lägsta siffran över nya smittfall sedan 17 mars.

101 739 personer har bekräftats smittade sedan utbrottets start.

4 tim
Arkivbild. Claudio Furlan / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kinesiska experter: Italien gör samma misstag som vi

Italien måste byta corona-strategi och börja med masskarantän av patienter som har milda symptom, i stället för att låta dem isolera sig själva i hemmet. Det rådet ger en grupp kinesiska experter som rest till Europa för att agera som rådgivare åt myndigheter, skriver Bloomberg.

Expertgruppen menar att läkare i kinesiska Wuhan gjorde samma misstag som Italien under den inledande spridningsfasen. De varnar för att den italienska strategin leder till att de med milda symptom både smittar sin familj och andra när de fuskar med isoleringen och ändå lämnar bostaden.

I Wuhan började man sätta även personer med milda symptom i karantän i början av februari. Det bidrog till att spridningen minskade dramatiskt.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Norden
Helsingfors/Statsminister Sanna Marin Wikimedia Commons/TT
Coronaviruset Smittan i Norden

Finland förlänger åtgärder – restauranger stängs

Finlands regering vill förlänga landets restriktioner för att förhindra virusspridningen med en månad. Slutdatum för åtgärderna blir i så fall den 13 maj, rapporterar finländska medier.

Det handlar bland annat om skolundervisning på distans, förbud om att samlas fler än tio personer och avspärrningen av landskapet Nyland, där Helsingfors ligger.

I paketet finns också nya åtgärder, så som att stoppa färjetrafiken till och från landet, samt stänga alla restauranger och kaféer och barer i landet maj månad ut.

Åtgärdspaketet ska klubbas igenom av Finlands riksdag, där regeringskoalitionen har majoritet.

42 min
Mette Frederiksen. IDA GULDBAEK ARENTSEN / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Frederiksen: Danmark kan öppna upp efter påsk – ”försiktigt optimistisk”

Danmarks statsminister Mette Frederiksen ser tecken på en minskning av coronaspridningen i landet, säger hon vid en blixtinkallad presskonferens.

– Jag vågar knappt säga det, men om vi danskar fortsätter att stå enade genom att hålla avstånd kommer regeringen att arbeta för en gradvis öppning av samhället igen efter påsk, säger hon.

Frederiksen säger att hon är ”försiktigt optimistisk”, men varnar också för att det kan gå åt motsatt håll om danskarna slutar följa riktlinjerna i landet.

5 tim
Tomt i avgångshallen på Kastrup. Ida Guldbæk Arentsen / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nedstängning får danskt näringsliv att ”störtblöda”

Danmarks restriktioner för att hindra smittspridningen innebär att i princip hela landet är nedstängt. Nu varnar Dansk Erhverv, landets motsvarighet till Svenskt Näringsliv, för att Danmarks ekonomi är på väg rakt ner i källaren, rapporterar Berlingske.

– Vår analys visar att delar av det danska näringslivet störtblöder, säger organisationens administrativa direktör Brian Mikkelsen.

En rapport från Dansk Erhverv visar bland annat på ett omsättningstapp för danskt näringsliv på uppemot 77 miljarder svenska kronor i mars månad – och Mikkelsen fruktar att både april och maj kommer att bli ännu värre.

Idag 09:27
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Röster om viruset
Det nya fältsjukhuset i Älvsjö. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Röster om viruset

Professor: Skräckprognoser skapar panik och försvårar

Coronaepidemin är mycket allvarlig men mardrömsprognoser med tiotusentals döda i Sverige är inte realistiska utan sprider panik och försvårar för beslutsfattarna. Det skriver Anders Björkman, infektionsläkare, professor i infektionsmedicin, på DN Debatt.

Han bedömer att Sverige kan landa på totalt runt 1 000 dödsfall innan flockimmunitet har uppnåtts och kanske tre gånger så många totalt som behöver intensivvård. Han anser att fokus i smittskyddsarbetet bör ligga på tester, dels för att värna vården och dels för att följa smittspridningen, samt att skydda de som är särskilt utsatta.

”Om huvudfokus läggs på att skydda riskgrupper i stället för att helt begränsa epidemin kan vi i slutändan få både färre dödsfall och ett nöjdare samhälle”, skriver han.

42 min
Statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell – vem är egentligen ansvarig? Bildbyrån/TT
undefined

Experterna: Vem ställer vi till svars när krisen är över?

Förr eller senare är det dags för ansvarsutkrävande för Sveriges hantering av coronakrisen. Är det politikerna eller Folkhälsomyndigheten som då ska ställas till svars? Regeringen eller experterna? Stefan Löfven eller Anders Tegnell? De frågorna funderar statsvetaren Anders Sundell kring på statsvetarbloggen Politologerna.

”Politiker kommer att vinna eller förlora val beroende på hur väl de har klarat krisen; tjänstemän kommer att befordras eller förlora sina jobb. I och med att Sverige har valt en unik väg blir frågan särskilt aktuell här”, skriver han.

Frågan har lyfts av flera experter, politiker och debattörer på senare tid. På sin blogg noterar företagsekonomiprofessorn Bengt Jacobsson att samtliga argumenterar för att politiken måste kliva fram mer. Förenklat, menar Jacobsson, som noterar att det är politiker som har byggt upp organisationen.

”Rimligen är att i första hand lita till den organisering som man själv har skapat, dvs att politiken litar till de expertmyndigheter som finns”, skriver han.

Idag 11:45
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Sverige
Just nu är bristen på sjukvårdpersonal stor. Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Sverige

Regionernas krislägesavtal kan komma att aktiveras

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har fått in en begäran om att aktivera det nya krislägesavtal som slöts förra året, skriver TT. Avtalet innebär att personal under en kris kan lånas ut mellan olika regioner och landsting och att arbetstiden kan uppgå till 48 timmar i veckan mot ett kraftigt lönepåslag.

SKR bekräftar att en begäran om att aktivera avtalet har inkommit, men vill inte säga vilken region eller bransch det rör.

1 tim
Gunnar Lundmark / SvD / TT / SvD
undefined

Presentkort vid ombokning av påskresor till Gotland

Destination Gotland erbjuder alla passagerare som bokar om sin planerade Gotlandsresa i påsk ett presentkort på 500 kronor, skriver DN. Syftet är att få ner resandet, i enlighet med myndigheternas uppmaningar.

– Vi gjorde detta för att folk ska agera, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadsföringschef på Destination Gotland.

Han säger också att bolaget låter bli att fylla färjorna och att man sprider ut passagerarna ombord på fartygen.

3 tim
Ett öde Drottninggatan. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Stockholmspolis: Lugnaste helgen i min karriär

Myndigheternas direktiv och restriktioner tycks ha haft effekt på stockholmarnas uteliv. Det säger polisen Viktor Adolphson som driver Twitterkontot YB Södermalm till Aftonbladet.

”Den lugnaste helgen i min polisiära karriär, sammanfattade ansvarigt befäl från kroglivet och på allmänna platser”, twittrade han på måndagen.

Adolphson uppskattar att människor på eget initiativ följer direktiven.

– Det är bättre än att vi måste hantera situationen med tvång, säger han.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Globala spridningen
Rajesh Babu. R. Parthibhan / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Globala spridningen

Polis med virushjälm ska få Indien att stanna hemma

I Indien pågår den 21 dagar långa nedstängningen och polisen Rajesh Babu tar till kreativa medel för att få folk att följa reglerna. Utklädd till viruset försöker han hamra in budskapet: stanna hemma.

– Medvetenheten är låg. Så vi försökte göra något annorlunda, säger han till lokala medier.

Indiens nedstängning startade den 24 mars och innebär att alla affärer, kontor och byggarbetsplatser har stängt. Endast nödvändigheter så som vårdinrättningar och livsmedelsbutiker håller öppet.

1 tim
Jacinda Ardern//Människor i Christchurch. TT
undefined

Ardern hyllas för personligt tilltal i coronakrisen

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern hyllas för sitt personliga tilltal under coronakrisen, rapporterar flera medier.

I ett försök att hålla befolkningen vid gott mod lägger hon dagligen ut videoinlägg på Instagram och Facebook som är filmade på hennes kontor eller i hemmet.

– Jag tänkte bara lite snabbt gå online för att kolla hur alla mår, nu när alla förbereder sig på att ligga lågt i några veckor, säger hon i ett av inläggen.

I en video som publicerades i förra veckan satt hon i sängen iklädd en mjukiströja och sa urskuldande att ”det kan vara lite stökigt att lägga småbarn”. Landet infört hårda restriktioner som kraftigt begränsar hur invånarna får röra sig.

Idag 13:11
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Svenska jobben
Borg i Aktuellt. SVT
Coronaviruset Svenska jobben

Borg: Handlar om jobb som behövs även om månader

Situationen med ökande antal varsel på arbetsmarknaden är oroväckande, säger tidigare finansminister Anders Borg i STV:s Aktuellt.

– Vi får nog samtidigt anta att nyanställningarna går ner kraftigt, säger han.

I sommar när många ungdomar går ut skolan kommer arbetslöshetssiffrorna att ”sticka upp rejält”, säger Borg, som tror att det blir ”både två och tre” stödpaket till.

En ljuspunkt är enligt Borg att vi inte är i en strukturkris den här gången.

– Restauranger och frisörsalonger kommer att behövas också om sex eller nio månader. Vi vet inte när det här kommer att ta slut, men vi vet att många av de här jobben kommer att finnas kvar, säger Borg i Aktuellt.

1 tim
Illustration: Ett öde Drottninggatan i Stockholm. TT
undefined

Analys: Värre än alla andra kriser, men ljusglimtar finns

Skrämmande siffror och betydligt fler än prognosen för bara en vecka sedan. Så beskriver SR Ekots ekonomikommentator Kristian Åström den rekordhöga varselstatistiken för mars.

– Väldigt få har förutsett den kraftiga nedgången som vi nu ser.

Växande arbetslöshet riskerar att slå mot delar av ekonomin som hittills varit relativt skonade, som banker och fastighetsägare, enligt Åström.

Viktor Munkhammar skriver för DI att tvärstoppet i ekonomin talar för att en ”större del” av de som nu varslats förlorar jobbet.

Jämfört med de värsta månaderna under finanskrisen och 1990-talskrisen är varslen nu närapå dubbelt så många, noterar han.

Men påminner samtidigt:

”Mitt i allt elände ska vi inte heller glömma att en del branscher tvärtom skriker efter arbetskraft”, skriver Munkhammar och nämner sjukvård och distansförsäljning.

Idag 12:26
Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén. Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nya chocksiffror: 18 433 varslade senaste veckan

Varslen om uppsägningar når nya rekordnivåer i coronakrisens spår, meddelar Arbetsförmedlingen på en pressträff.

Senaste veckan fördubblades antalet varslade till 18 433 personer, enligt myndighetens statistik. Hittills under mars har 36 800 personer varslats, att jämföra med tidigare rekordnoteringen på 22 217 från november 1992, enligt TT:s sammanställning.

– Det är de högsta siffrorna vi har sett någonsin, säger analyschef Annika Sundén.

– Hälften av varslen under mars lades under förra veckan, fortsätter hon.

Krisande hotell- och restaurangbranschen står för nästan 40 procent av varslen, uppger Arbetsförmedlingen.

– Vi har ännu inte sett att det har påverkat industrin i samma omfattning, säger Sundén.

Idag 09:35
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Svenska åtgärderna
Finansminister Magdalena Andersson under presskonferensen. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Svenska åtgärderna

Regeringens nya krisåtgärd: Blir lättare att få a-kassa

Efter den fjärde extra tilläggsbudgeten som lades tidigare på måndagen höll regeringen och samarbetspartierna en pressträff för att presentera åtgärderna som ska mildra de ekonomiska effekterna av coronavirusutbrottet.

– Trots detta kommer företag att gå i konkurs och människor kommer att bli arbetslösa, sa finansminister Magdalena Andersson (S).

När coronautbrottet är över måste det till flera stimulanser i form av ”omfattande program” för att få i gång ekonomin igen, fortsatte hon.

Mitt under presskonferensen meddelade regeringen också via ett pressmeddelande att det ska bli enklare att få a-kassa.

”Kraven på vem som kan få a-kassa föreslås tillfälligt sänkas både vad gäller hur mycket man behöver ha arbetat och hur länge man behöver ha varit medlem i en a-kassa”, skriver regeringen.

Samtidigt föreslås att såväl taket som grundbeloppet i a-kassan tillfälligt höjs ”för att lindra de ekonomiska konsekvenserna för den som blivit arbetslös”.

– Fler kommer att gynnas av a-kassan än tidigare, bekräftade Andersson under presskonferensen.

På en fråga om hur regeringen resonerat när de inte bara gjort det lättare att gå med utan även höjer ersättningen svarar Magdalena Andersson:

– När många är arbetslösa samtidigt finns det en poäng med att höja efterfrågan. 

Det kan också hjälpa människor att betala sina räkningar och motverka boprisfall, resonerar hon.

Enligt Per Bolund är det ”tiotusentals personer” fler som nu kommer att kunna få a-kassa.

Idag 14:12
Samtliga januariarvtalets partier var med på dagens presskonferens. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: Ny verklighet väntar politiken efter krisen

Coronavirusutbrottet lägger om hela den politiska agendan, skriver DN:s Ewa Stenberg i en analys. Januariavtalet är till stora delar satt ur spel och även efter krisen kommer samarbetspartierna stå inför en helt ny verklighet som gör att många av de ur S-perspektiv mest tveksamma reformerna kanske aldrig blir verklighet.

Stenberg beskriver det som att S på ett sätt blir räddade ur sin kris av gongongen:

”Men ingen i landet hade förstås velat bli räddade av en dödlig pandemi, om de hade kunnat välja.”

Ekots Fredrik Furtenbach konstaterar att dagens besked om att fler ska få rätt till a-kassa innebär att arbetsförmedlingen troligen får mer att göra. En följd blir att den planerade reformen av arbetsförmedlingen skjuts på framtiden.

– Den går inte att göra i coronakrisen, säger Furtenbach.

4 tim
TCO:s ordförande Therese Svanström, LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson. Arkivbilder. TT
undefined

Facken välkomnar reformer: ”Ingenting saknas” i förslagen

Fackorganisationerna LO och TCO välkomnar regeringens och samarbetspartiernas satsningar på att hjälpa dem som förlorar sina jobb under coronakrisen, skriver TT.

Tillsammans med tidigare lagda förslag anser LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson nu att ”ingenting saknas” i de förslag som presenterats.

– Det är klart att det är väldigt bra förslag. Jag tror att tiotusentals människor har undrat hur de ska kunna betala sin nästa månadshyra, säger Thorwaldsson till TT.

Även TCO:s ordförande Therese Svanström är positiv till förslagen och tycker det är rimligt att staten tar ansvar för att fler får a-kassa.

Också Akademikerförbundet SSR välkomnar reformerna i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Dagens börs
Kearney Ferguson / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Dagens börs

Rejäla uppgångar i New York – Microsoft och J&J vinnare

New York-börserna fortsatte rejält upp på måndagen efter förra veckans rally. De ledande indexen spurtade mot slutet av handelsdagen och stängde som följer:
S&P 500: +3,4 procent
Nasdaq: +3,6 procent
Dow Jones: +3,2 procent


Donald Trump meddelade i går att riktlinjerna om social distansering förlängs till den 30 april. Enligt CNBC togs åtgärden emot positivt av marknaden då den bedöms begränsa de långsiktiga skadorna på ekonomin. Beskedet står också i skarp kontrast till Trumps tidigare uttalanden om att eventuellt öppna upp landet till påsk.

Läkemedelsjätten Johnson & Johnson bidrog också till att lyfta humöret. Bolaget ska börja testa en vaccinkandidat mot covid-19, som skulle kunna vara redo för användning i januari. Aktien steg 8 procent.

Microsoft lyfte 7 procent efter att ha meddelat att antalet dagliga Skype-användare ökat med 70 procent den senaste månaden. Bolagets molntjänster uppges också ha fått ett rejält uppsving under coronakrisen.

Förra veckan rusade Dow Jones 12 procent vilket var den största uppgången sedan 1938. S&P 500 steg i sin tur 10,3 procent och hade sin bästa vecka på över tio år.

JP Morgans strateg Mislav Matejka säger till CNBC att lättnadsrallyt var naturligt i ljuset av de snabba nedgångar som varit. Men han tror att den nyfunna optimismen är övergående och att ytterligare börsfall väntar då företagens vinster och efterfrågan lär fortsätta sjunka.

16 min
SÖREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Stockholm tog rygg på Wall Street – klättrar två procent

Stockholmsbörsen pendlande mellan gröna och röda siffror när handelsveckan inleddes men efter en stark öppning på Wall Street stängde indexen klart upp:
• OMXS30: +2,0 procent
• OMXSPI: +2,1 procent
Rallyt på Wall Street tilltog efter öppningen och gav en skjuts åt ledande index i Europa liksom Stockholmsbörsen.

Stockholm har liksom de globala börserna fallit tungt på grund av coronavirusets utbrott, även om börserna steg något i förra veckan.

”Frågan är ju inte om utan när eländet tar slut”, skriver SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist i ett marknadsbrev.

Starkast på storbolagslistan gick Getinge som som rusade 9,6 procent. Tyska medicinteknikbolaget Drägerwerk varnade för att den globala efterfrågan på ventilatorer kommer att ligga över kapacitetstaket i och med utbrottet av covid-19.

ABB vinstvarnade under måndagsmorgonen och spår att intäkterna ska falla i samtliga affärsområden i det första kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Aktien, som också handlas utan utdelning, backade cirka 3,9 procent.

Försvarsjätten Saab meddelade att man drar tillbaka sin utdelning på grund av den osäkerhet som coronavirusets utbrott medför. Trots nyheten lyfte aktien 6,7 procent.

Boliden tappade 0,6 procent efter att bolaget i helgen meddelat att de tvingas stänga Europas största zinkgruva på grund av skärpa restriktioner från Irlands sida.

Lundin Petroleum uppgav att man kommer att höja produktionsprognosen för Sverdrupfältet för det första kvartalet. Aktien minskade 0,4procent.

Flera bettingbolag fick en skjuts av att Nordea Markets uppdaterat en sektoranalys. Kindred, Kambi, Betsson och Catena Media fick upprepade köprekar.

En genomgång av sajten Redeye visade samtidigt att bettingbolagens intäkter ökade med 9 procent i februari.

Betsson rusade 16 procent, Catena Media lyfte 17,6 procent och Kindred steg 13,2 procent. Kambi ökade samtidigt med i sammanhanget beskedliga 2 procent.

5 tim
ADEK BERRY / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Börsnedgångar i Asien: ”Kommer vara volatilt”

Det var dystra tongångar när börsveckan inleddes i Asien. Vid stängning låg indexen som följer:
• Nikkei: –1,6 %
• Shanghai: –0,9 %
• Shenzhen: –2,1 %
• Hang Seng: –1,3 %
• Kospi: +/–0 %
Nedgångarna kommer samtidigt som investerarna fortsätter att försöka bedöma vilka ekonomiska konsekvenser som coronaviruset kommer få, skriver CNBC.

För marknaden är den stora frågan om de stora stimulanserna runt om i världen ska räcka för att hantera den chock som pandemin utsätter ekonomin för, skriver National Australia Bank-strategen Rodrigo Catril i ett nyhetsbrev. Men det går inte att svara på den frågan just nu, menar han.

”Det är okänt och det tyder på att marknaderna kommer att fortsätta vara volatila”, skriver han.

Idag 03:28
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Storbritannien
Tomma telefonkiosker i London som annars skulle vara svåra att skönja bland turister. Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Storbritannien

En av fyra brittiska läkare hemma sjuk eller isolerad

En av fyra läkare i Storbritannien är antingen hemma sjuk eller i karantän, uppger läkarorganisationen Royal College of Physicians (RCP) enligt Independent.

– Vissa sjukhus har verkligen nått gränsen. I London är det väldigt, väldigt tufft, säger RCP-toppen professor Andrew Goddard, till tidningen.

Independent skriver också att var femte sjuksköterska i landet är borta från jobbet. Just nu testas en stor del av Storbritanniens vårdanställda för viruset och förhoppningen är att detta kommer leda till att fler återgår till sitt arbete om proven kommer tillbaka och är negativa.

3 tim
London i coronatider. Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Brittisk professor: Tidiga tecken på mindre spridning

Coronavirusutbrottet i Storbritannien ser ut att sakta ner, enligt professor Neil Ferguson, som är epidemiolog och rådgivare till den brittiska regeringen.

– Antalet nya sjukhusinläggningar ökar fortfarande, men inte lika mycket som tidigare, säger Ferguson till BBC.

Han säger att nästa kritiska steg är antikroppstester som ska kunna visa om en person redan varit smittad av viruset, något som han tror endast är dagar bort.

5 tim
En bilförare i London testas för coronaviruset. Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Storbritannien kan snart ha antikroppstester i bruk

Ett antikroppstest, som ska visa om en person varit smittad av coronaviruset, är nära att valideras, uppger professorn och epidemiologen Neil Ferguson för BBC.

– Förhoppningsvis är det redo att användas inom dagar, snarare än veckor, säger han.

Han vill dock inte sätta ett datum för när testerna kan finnas redo att tas i bruk. Storbritannien har redan antigentester i bruk, som skiljer sig från antikroppstester då de visar om någon är smittad av coronaviruset just när testet tas.

5 tim
Läs mer om Coronaviruset