HP

Så kan du försvåra för hackarna

Listan över företag som hackats de senaste åren är lång – och växer ständigt. I en rapport om försvar mot cyberhot 2017 från CyberEdge Group konstateras att 79 procent av de granskade nätverken utsattes för intrång åtminstone en gång förra året.  Om du vill skydda verksamheten mot cyberbrottslighetens växande hot finns det flera sätt att börja skapa ett bättre försvar på:

1. Kontrollera dina skrivare

Skrivare är en av de mest förbisedda säkerhetshoten på arbetsplatsen. Enligt en forskningsartikel från IDC  utnyttjar hackare ofta bristen av uppmärksamhet på skrivarsäkerhet i relation till andra enheter och kringutrustning på nätverket. För många inom IT är skrivare “bara skrivare” och anses ha en låg risk, men moderna skrivare är nätverksenheter, vilket betyder att de kan vara mål för sofistikerade, skadliga program och nås via flera olika ingångspunkter, som ett modem eller trådlös åtkomstpunkt.
Dessa är stora risker, men allt hopp är inte ute. Dagens avancerade skrivarlösningar kan erbjuda företag skrivare som kan försvara nätverket i stället för att lämna det vidöppet. 

2. Skydda dig mot IoT-enheter

För att minska konsumtionen och kostnaderna börjar företagen alltmer använda IoT-enheter, som smarta termostater och mätare som sparar elektricitet. Problemet: Allt som är kopplat till internet kan hackas. Det är IT-teamets ansvar att börja ha striktare åtkomstkontroller och enhetsinställningar för att bättre skydda enheterna mot att hamna i orätta händer. 

3. Bekämpa mänskliga faktorn med utbildning

De flesta sårbarheter bleknar i jämförelse med den mänskliga faktorn. Ett felaktigt klick kan äventyra företaget. Även de mest robusta säkerhetsprotokollen misslyckas om anställda inte följer bästa praxis eller faller offer för bedrägerier. 

Detta är en annons. Den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

HP Partner

Toppnyheter

Gustavo Petro och  Iván Duque  kommer att göra upp i en andra valomgång i juni TT
Fredsprocessen i Colombia

Duque mot Petro i en andra valomgång i Colombia

Konservative Iván Duque ser ut att gå mot seger i Colombias presidentval enligt de första siffrorna, rapporterar AFP. Men han ser inte ut att nå egen majoritet och därmed undvika en andra valomgång. Enligt AP ser Duque ut att få runt 40 procent av rösterna.
Duque står nära den tidigare presidenten Alvaro Uribe och har gått till val på att skriva om fredsavtalet med Farc-gerillan.
Bakom Duque var det jämnt mellan vänsterkandidaten Gustavo Petro och Sergio Fajardo, tidigare borgmästare i Medellin. Men med över 90 procent av rösterna räknade såg det ut som att det blir Petro som ställs mot Duque i en andra valomgång.

Igår 22:56
Presidentkandidaten German Vargas lägger sin röst Juan Manuel Barrero / TT / NTB Scanpix
Fredsprocessen i Colombia

Inga oroligheter när Colombia valde president

Vallokalerna i Colombia har nu stängt efter söndagens presidentval. Enligt valmyndighetens ordförande Juan Carlos Galindo har valet genomförts utan några störningar och valdeltagandet i de stora städerna ser ut att bli förhållandevis högt, rapporterar AFP.
För första gången på decennier har ett val i landet kunnat genomföras utan hon från Farc-gerillan.
– Hittills har inte en enda vallokal behövt flyttas av säkerhetsskäl, sa sittande presidenten Manuel Santos i ett tv-tal under eftermiddagen.
Ett preliminärt valresultat väntas under natten.

Igår 22:01
Flicka håller upp affisch med konservative Ivan Duque, leder i mätningarna inför dagens val. TT
Fredsprocessen i Colombia

Valet ses som ett vägskäl för fredsprocessen

Dagens presidentval i Colombia innebär sannolikt ett test för den bräckliga fredsprocessen med Farc-gerillan, skriver AFP.
Konservative Iván Duque leder enligt mätningarna. Han har lovat att skriva om avtalet med Farc, eftersom han anser att det är alltför generöst mot en grupp som under decennier var terrorister innan de blev ett politiskt parti. Främste utmanaren, vänsterledaren Gustavo Petro, ställer sig däremot bakom nuvarande avtal.
Ingen av kandidaterna väntas dock få tillräckligt många röster i den första rundan, vilket skulle innebära en ny omröstning den 17 juni, skriver AFP.
Vallokalerna öppnade klockan 14 svensk tid i dag och stänger klockan 22.

Igår 13:57
Läs mer om Fredsprocessen i Colombia
Luigi Di Maio. Arkivbild. Angelo Carconi / TT NYHETSBYRÅN
Parlamentsvalet i Italien

Di Maios krav: Ställ presidenten inför riksrätt

Italiens president Sergio Mattarella bör ställas inför riksrätt. Det säger antietablissemangspartiet Femstjärnerörelsens ledare Luigi Di Maio på söndagskvällen, skriver Reuters. Presidentens beslut att inte godta de tilltänkta koalitionspartiernas kandidat till ekonomiminister, euroskeptikern Paolo Savona, kallar Di Maio för förräderi.
– Vi var ett par steg från att bilda en regering och vi stoppades för att vi i vårt kabinett hade en minister som kritiserat EU, säger Di Maio i en intervju med statliga tv-kanalen RAI.
Efter riksrätten mot presidenten vill Di Maio ha nyval, säger han enligt AFP.

Igår 20:46
Savona hade ”skrämt marknader och investerare, italienska och utländska”, enligt president Mattarella. Fabio Frustaci / TT NYHETSBYRÅN
Parlamentsvalet i Italien

Presidenten bekräftar: Nobbade ministerkandidat

Italiens president Sergio Mattarella bekräftade i ett tv-tal på söndagen att han lade in sitt veto mot antietablissemangspartiet Femstjärnerörelsens och främlingsfientliga Legas ekonomiministerkandidat Paolo Savona. Orsaken var att euroskeptikern Savona kunde ha tvingat ut landet ur eurosamarbetet, menade Mattarella enligt Reuters. Savona skulle ha ”skrämt marknader och investerare, italienska och utländska”, sa presidenten enligt AP.
Presidenten sa också att han föreslagit alternativa namn till ekonomiministerposten, men dessa namn ska Femstjärnerörelsen och Lega ha avvisat, skriver Reuters.
Mattarella uppgav att han ännu inte beslutat om nyval ska utlysas, men att ett beslut kommer ”inom kort”, skriver TT.

Igår 19:42
VINCENZO PINTO / AFP
Parlamentsvalet i Italien

Conte ger upp försök att bilda regering i Italien

Italiens tilltänkte premiärminister Giuseppe Conte ger upp sina ansträngningar för att bilda en regering, meddelar presidentkansliet enligt flera medier. Det kan innebära att ett nyval utlyses, skriver TT.
Beskedet kommer efter ett möte mellan Conte och president Sergio Matarella där antietablissemangspartiet Femstjärnerörelsens och främlingsfientliga Legas ministerkandidater diskuterades. Tidigare under dagen ska Matarella ha lagt in sitt veto mot partiernas finansministerkandidat, euroskeptikern Paolo Savona, skriver Reuters.
Savona har tidigare talat om att Italien ska lämna euron, vilket enligt presidenten gör honom omöjlig i rollen, skriver TT.

Igår 18:17
Läs mer om Parlamentsvalet i Italien
Trumps USA Nordkoreakrisen
Kvinnor demonstrerade nära USA:s ambassad i Seoul, Sydkorea, mot Trumps linje mot Nordkorea i fredags. TT
Trumps USA Nordkoreakrisen

USA-delegation i Nordkorea – förbereder toppmöte

Amerikanska tjänstemän befinner sig på gränsen till Nordkorea och planerar inför toppmötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. Det bekräftar Heather Nauert, talesperson för USA:s utrikesdepartement, på söndagskvällen rapporterar Reuters. Enligt uttalandet befinner de sig i gränsbyn Panmunjom mellan Syd- och Nordkorea.
Redan tidigare under söndagen rapporterade Washington Post att mötet ägde rum. Enligt tidningens källor har USA:s tidigare Sydkoreaambassadör Sung Kim kallats in för att leda förberedelserna.

Igår 14:48
Pressrummet i Vita huset, arkivbild. Pablo Martinez Monsivais / TT / NTB Scanpix
Trumps USA Nordkoreakrisen

NYT anklagas för falsk källa men ljudklippet motbevisar

Donald Trump anklagade i helgen New York Times för att ha ”hittat på” en Vita huset-källa i en artikel om att tidsbrist kan omöjliggöra ett möte mellan USA och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un den 12 juni.
Flera amerikanska medier skriver nu om ett ljudklipp som journalisten Yashar Ali publicerat på Twitter av vilket det framgår att Matt Pottinger, som företräder det nationella säkerhetsrådet, fäller kommentaren som ligger till grund för artikeln. Uttalandet görs i Vita husets pressrum och flera reportrar befinner sig på platsen.
New York Times skriver att presidentens angrepp mot tidningen är det senaste i en rad försök att misskreditera nyhetsmedier genom att ifrågasätta deras källor.

Igår 08:27
Läs mer om Nordkoreakrisen