Foto: Pexels
Telenor

Studie: Fysiska möten ökar risken för utbrändhet

Vi har på tok för många fysiska möten. Dessa stjäl tid och tvingar anställda att ta med jobbet hem för att hinna klart.
Det är slutsatsen i en uppmärksammad artikel i Harvard Business Review där tre forskare redogör för sin granskning av 300 amerikanska företag.
Bilden de målar upp är dyster.
Eftersom de fysiska mötena stjäl så mycket tid, och de anställda tvingas ta med arbetet hem, blir konsekvensen högre risker för utbrändhet.
– I stora företag är det otroligt mycket tid som går åt till möten. Och vill man jobba själv får man göra det på kväller och helger – och det är inte hållbart, säger Christian Strömlid, marknadschef på Telenor.

”Enorm fördel med molnet”

Undersökningen visar att upp mot 80 procent av arbetsdagarna försvinner i vad forskarna kallar ”samarbetstid”.
Ett sätt att effektivisera processerna är att öka användandet av molntjänster.
– Att kunna komma åt alla dina arbetsverktyg var du än befinner dig, samt kunna sköta möten över exempelvis videolänk, är viktiga hjälpmedel. Och där finns en enorm fördel med att ha de här bitarna i molnet, säger Christian Strömlid.
Han rekommenderar företag att vända sig till en digital rådgivare för att få en bättre bild över vad företaget behöver – och hur det kan bli mer effektivt.

Detta är en annons. Den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Telenor Partner

Toppnyheter

Matt Slocum / TT / NTB Scanpix
Sexbrottsanklagelserna mot Cosby

Bill Cosbys utbrott efter domen: ”Trött på honom”

Bill Cosby ställde sig upp och svor efter att jurymedlemmarna lämnade rättssalen, rapporterar AP. ”Jag är trött på honom!” ska komikern bland annat ha ropat om den åklagare som argumenterat för att dra tillbaka Cosbys borgen. Han ska också ha svurit åt åklagaren.
Den 80-åriga komikern dömdes på samtliga åtalspunkter för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna. Han kan nu dömas för upp till tio års fängelse, rapporterar CNN.

27 min
Brendan McDermid / TT NYHETSBYRÅN
Sexbrottsanklagelserna mot Cosby

Advokaten: ”Kvinnorna blev till sist trodda av juryn”

Domen mot Bill Cosby är en stor seger för kvinnor. Det sa Gloria Allred, som representerar tre av de fem ytterligare kvinnor som vittnat mot Bill Cosby, under en presskonferens. Hon tackade juryn för att ”rättvisa skipats”.
– Vi är så glada att vi till sist kan säga att kvinnor blir trodda. Och inte bara genom #metoo, utan i en domstol, sa hon.
Skådespelarens advokat Bill Cosby döms på samtliga åtalspunkter för att ha drogat och utnyttjat en kvinna sexuellt.
80-åringen kan nu dömas för upp till tio års fängelse för brottet, skriver CNN. Komikern har anklagats för sexuella övergrepp av över 60 kvinnor.

1 min
Läs mer om Sexbrottsanklagelserna mot Cosby
Ronny Jackson NICHOLAS KAMM / AFP
Trumps USA Trumps team

Ronny Jackson drar sig ur – blir inte veteranminister

Vita husets läkare Ronny Jackson som är nominerad till posten som USA:s veteranminister drar sig ur nomineringsprocessen, rapporterar AFP.
– Samtidigt som jag är tacksam för förtroendet som jag fått från president Trump i och med den här möjligheten, drar jag mig tyvärr ur min nominering till att leda veterandepartementet, säger Jackson i ett uttalande.
Jackson har bland annat anklagats för att ha skapat en hotfull arbetsmiljö och för att ha skrivit ut mediciner till sig själv. Han anklagas även för att ha kraschat en regeringsbil efter att ha blivit berusad på en fest som Secret Service anordnade.
Ronny Jackson tillbakavisar anklagelserna om att han ska ha krockat med en bil och säger att han inte vet var påståendena kommer ifrån.

Idag 12:04
Bild på när Scott Pruitt vittnade inför senaten i januari 2018. Joshua Roberts / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Trumps team

Miljöskyddschef grillas om flygresor i första klass

Scott Pruitt som är chef för USA:s federala miljöskyddsmyndighet EPA kommer under torsdagen att förhöras av delar av kongressen om slöseri och etiska skandaler på myndigheten, rapporterar AP.
Anklagelserna handlar bland annat om dyra förstaklassbiljetter, ett telefonbås för 43 000 dollar som Pruitt skulle använda för privata telefonsamtal samt ovanliga säkerhetsutlägg.
Louisianas republikanska senator John Kennedy menar att Pruitts uppförande skadar både Donald Trumps och republikanernas trovärdighet.

Idag 11:31
Läs mer om Trumps team
Horace Engdahl på väg till torsdagens sammankomst. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Krisen inom Svenska Akademien

Akademien: Inget beslut om Nobelpriset i kväll

Svenska Akademien har ännu inte bestämt om årets Nobelpris i litteratur ska delas ut eller inte. Det meddelade ledamoten Sture Allén efter Akademiens sammanträde på torsdagen, rapporterar SvD.
– Ingenting i dag, sa Allén efter möte.
Inför mötet hade ledamoten Horace Engdahl flaggat för att något beslut troligen inte skull fattas.
– Jag skulle säga att vi nog gärna skulle vilja diskutera väldigt grundligt och ta lite tid på oss med det beslutet, sa Engdahl på väg in till sammankomsten.
Flera akademieledamöter har tidigare bekräftat att frågan om att ställa in årets pris är uppe på bordet. Ledamoten Per Wästberg har i ett mejl till SVT:s Kulturnyheterna sagt att beslutet kommer ”om någon torsdag eller två”.

1 tim
Stortorget i Gamla stan.Utanför Svenska Akademien samlades tusentals människor i en knytblusmanifestation till stöd för Sara Danius. Nina Rung och Mona Sahlin fanns bland talarna. Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Krisen inom Svenska Akademien

Krönika: Ta det försiktigt med revolutionsromantiken

Opinion ”Alla bör nu ta det varligt med revolutionsromantiken.” Det skriver SvD:s skribent Johan Wennström i en krönika om Svenska Akademien.
Ledamöterna har i flera år undergrävt institutionens värden men det viktigt att Akademien inte omtolkas till en myndighet och blir ett slags Statens kulturråd med fullständig insyn, menar han. ”Akademien som institution behöver sålunda vänner.”
I går rapporterade Sveriges Radio att källor uppgett att årets utdelning av Nobelpriset kan ställas in. Kulturredaktionens Mattias Berg kallar utvecklingen för ”ett skred”.
– Horace Engdahl har sagt att Sara Danius skulle vara den sämsta ständiga sekreteraren sedan 1786, och jag skulle på många sätt kunna säga att det här är den sämsta Akademien sedan 1786

Idag 08:05
Läs mer om Krisen inom Svenska Akademien
Trumps USA Anklagelserna mot Trump
Michael Cohen och Donald Trump.  NICHOLAS KAMM / AFP
Trumps USA Anklagelserna mot Trump

Trump: Cohen hanterade galna affären med Daniels

USA:s president Donald Trump säger att hans personliga advokat Michael Cohen representerade honom i den ”galna affären” med exporrstjärnan Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter.
– Och från vad jag kan se så gjorde han absolut ingenting fel. Det var inga kampanjpengar som gick in i detta, säger Trump i en intervju i Fox-programmet ”Fox & Friends”.
Tidigare har Trump förnekat att han kände till utbetalningen på 130 000 kronor som Cohen gjorde till Clifford. Presidenten får också en fråga om varför Cohen åberopat det femte tillägget för att vara tyst om tysthetsavtalet:
– Hans advokater sa troligen åt honom att göra det. Men jag är inte inblandad, säger Donald Trump till kanalen.

3 tim
Mihcael Cohen och Stormy Daniels, vars riktiga namn är Stephanie Clifford. TT
Trumps USA Anklagelserna mot Trump

Cohen tänker inte vittna – hänvisar till grundlagen

Donald Trumps advokat Michael Cohen meddelar att han inte tänker vittna i fallet där porrstjärnan Stormy Daniels stämt Cohen och Trump, rapporterar Reuters.
Cohen meddelade sitt beslut till en domstol i Los Angeles och hänvisade till konstitutionens femte tillägg som handlar om att man inte behöver vittna mot sig själv.
Daniels hävdar att hon har haft en affär med president Trump och vill nu att en domstol låter henne slippa en överenskommelse om att hålla saken hemlig. Överenskommelsen ska ha utformats av Cohen.

Idag 03:33
Läs mer om Anklagelserna mot Trump

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.