Bevaka
Beyoncé och Jay Z i Stockholm

Beyoncé och Jay Z i Los Angeles 2017 Mark J. Terrill / TT / NTB Scanpix
Beyoncé och Jay Z i Stockholm

Reaktionerna på Beyoncé och Jay Z: ”Som en tävling”

Reaktionerna är både översvallande positiva och mindre positiva efter att Beyoncé och Jay Z intog Friends Arena i Stockholm på måndagen. Aftonbladet skriver att det kanske skulle ha gått att klippa ner den imponerande setlistan med 40 låtar. Samtidigt är det få döda minuter, skriver tidningen. Artisterna hyllas för att tillsammans och var för sig ha en ”urkraft som är svår att hitta någon annanstans”, men tidningen sågar de avslutande låtarna som beskrivs som lökiga, sockersöta och övergulliga.

SVT Kultur kallar det en storslagen show, men det är framför allt Beyoncé som hyllas. Hon beskrivs som en av världens både mest intressanta och främsta artister. Maken Jay Z, däremot, känns musikalisk omsprungen, skriver SVT.

Expressen skriver att det är två fullblodsproffs som står på scen. Samtidigt var det den här kvällen ”överdrivet bombastiskt”, och utan andningspauser, skriver tidningen. ”Det är nästan som att det pågår en tävling där uppe. Ingen verkar vilja ta ett steg tillbaka och riskera att hamna i skuggan av den andra”, skriver tidningen.

Dagens Nyheter skriver att Beyoncé är en helt enastående liveartist som är närvarande varje sekund av showen. Men tidningen är kritisk till hennes make och säger att han inte har varit relevant på 15 år. ”Vad vi får se är en fantastisk Beyoncékonsert som sänks av att hon tagit med sin make till jobbet och låter honom kyla ned stämningen”, skriver tidningen.

26 jun 2018