Georgi Danev och Ibrahim Baylan  Lars Pehrson/SvD/TT, Johan Nilsson/TT
Telias Bonnier-affär

Tele2:s huvudägare vill ha möte med Ibrahim Baylan

Stenbecks maktbolag Kinnevik, som är huvudägare i Tele2, vill träffa näringsminister Ibrahim Baylan (S) för att prata om TV4-konflikten mellan Tele2 och Bonnier. Det säger Kinneviks vd Georgi Ganev till Dagens Industri och tillägger att han är beredd att ”stryka alla möten i kalendern om det behövs”.

– Sitter man som ägare av både nätet och innehållet och både public service och det kommersiella så är det klart som sjutton att man måste ta sitt ansvar, säger han.

Baylan svarar DI att han ”gärna träffar Kinnevik”.

Natten till onsdag försvann TV4 för 1,6 miljoner kunder Tele2-ägda Com Hem-kunder.

Läs tidigare

Toppnyheter

Stefan Löfven. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbetskraftsinvandringen

Analyser: Oppositionen kör över Löfven med S-politik

När oppositionen i form av V, M och KD nu lägger fram ett förslag om skärpta regler kring arbetskraftsinvandringen bedriver de en politik som statsminister Stefan Löfven (S) förmodligen gärna själv hade drivit – men inte kan på grund av januariavtalet. Det skriver SvD:s Göran Eriksson i en analys.

”Frågan är hur de alltmer högljudda S-kritikerna reagerar, när de ser sin statsminister bli överkörd av sin egen politik”, skriver Eriksson.

En annan fråga som besvärar Löfven är det just nu låga väljarstödet för S, nästan nere med de rekordlåga siffrorna under Håkan Juholts tid. På en del håll inom S pekas just januariavtalet ut som orsaken till väljartappet, skriver SVT:s Mats Knutson.

”Skulle de hittills spridda kritiska uttalandena få ett större stöd också bland tyngre S-politiker riskerar Löfven att få en intern partirevolt på halsen”, konstaterar Knutson.

4 tim
Ulf Kristersson/Ebba Busch Thor/Jonas Sjöstedt TT
undefined

M, KD och V är överens om arbetskraftsinvandringen

M, KD och V kommer att rösta för ändringar i reglerna för arbetskraftsinvandringen på torsdagen, framgår av pressmeddelanden från partierna.

Ett gemensamt förslag till utskottsinitiativ läggs ram vid torsdagens möte i socialförsäkringsutskottet.

Ändringarna innebär ett stopp för kompetensutvisningar, skärpta straff för arbetsgivare som utnyttjar systemet samt krav på arbetsgivare att bifoga anställningskontrakt vid sin ansökan till Migrationsverket.

Förslaget väntas få grönt ljus eftersom det stöds av SD, vilket innebär att man har en majoritet bakom sig.

Idag 08:32
Läs mer om Arbetskraftsinvandringen

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund