Johan Dennelind.  Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Telias affärer

Telia-vd:n tar nytt jobb i Förenade Arabemiraten

Telias avgående vd Johan Dennelind ska ta över som vd för telefonoperatören Du i Förenade Arabemiraten, skriver Gulf News.

Telefonoperatören Du är också känt som Emirates Integrated Telecommunications och där kommer Denelind ta över efter grundaren Osman Sultan, skriver Expressen och lägger till att den förre Telia-vd:n tillträder sitt nya jobb i början av nästa år.

I onsdags meddelade Telia att de utsett finanschefen Christian Luiga till tillförordnad vd eftersom Dennelind lämnar sitt uppdrag tidigare än beräknat.

I samband med att han sa upp sig i början av augusti uttryckte Dennelind för TT att han kände att det var dags att göra något nytt.

Tidigare artiklar

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset