Hi-Fi Klubben

Tips: Nya sättet att placera tv:n

Vi är många som låter placeringen av tv:n styra vår inredning.
Men vore det inte skönare om du kunde möblera efter dina egna önskemål? Här är några tips på hur du kan placera din tv så att den passar in i ditt hem:

1. Som inredningsdetalj

Tänk på din tv som vilken möbel som helst. Med QLED TV presenterar Samsung flera lösningar för att placera tv:n fritt i rummet. Konceptet Q Style innebär bland annat ett nytt väggfäste, kabelhantering och två nya stativ.

2. Frigör golvyta

I mindre rum kan det vara en fördel att hänga upp tv:n på väggen. Med Samsung No Gap Wall Mount fäster du enkelt tv:n tätt mot väggen, där du även enkelt kan justera den. Mätt från den bakersta punkten av tv:n kan mellanrummet variera beroende på väggtyp och hur du monterar. No Gap Wall Mount är ett tillbehör till QLED TV.

3. Glöm tv-bänken

På Samsung QLED TV görs alla anslutningar till en separat box - Samsung One Connect – som ansluts till tv:n med en fem meter tunn, transparent och optisk kabel, Samsung Invisible Connection. Kabeln gör det möjligt att placera alla externa enheter en bra bit från tv:n.

4. Ljusinsläpp

Nu behöver det inte längre vara ett problem att tv:n står i ett ljust rum med flera fönster. Med Samsung QLED TV och den nya HDR 1500/2000-funktionaliteten har du en kraftfull och dynamisk ljusstyrka som ger dig en bra bild även om det är ljust i rummet

Fakta Invisible Connection

Invisible Connection refererar till en transparent optisk kabel kopplad till One Connect Box som integrerar kablar till externa enheter, men ersätter inte strömkabeln till TV:n eller kablar kopplade till andra enheter som exempelvis högtalare. Invisible Connection är ett tillbehör till QLED TV.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Hi-Fi Klubben Partner

Toppnyheter

Flyktingsituationen EU-politiken
Arkivbild. Löfven och Merkel HANNIBAL HANSCHKE / TT NYHETSBYRÅN
Flyktingsituationen EU-politiken

Löfven deltar i informellt EU-möte om migrationen

Tio länder, inklusive Sverige, möts på söndag i Bryssel för ett informellt EU-toppmöte om migration och stärkta gränskontroller.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel har särskilt intresse av att minitoppmötet ger resultat. Hon behöver hitta en europeisk lösning på regeringspartnern CSU:s krav om att asylsökande som redan registrerats i ett annat EU-land ska kunna direktavvisas vid den tyska gränsen.
Förutom Merkel och Stefan Löfven (S) deltar Frankrike, Grekland, Italien, Malta, Spanien, Österrike, Nederländerna och Danmarks ledare på mötet.
På torsdag och fredag nästa vecka möts alla EU:s 28 stats- och regeringschefer för EU-toppmöte i Bryssel.

29 min
Viktor Orbán.  Bernadett Szabo / TT NYHETSBYRÅN
Flyktingsituationen EU-politiken

Höjd ungersk skatt för ideell hjälp till migranter

Ungerns parlament har röstat ja till ett lagpaket som ska straffa organisationer som är för invandring. Det innebär bland annat en särskild skatt på 25 procent för ickestatliga organisationer som hjälper migranter eller flyktingar.
160 ledamöter var för det kontroversiella lagpaketet och 18 var emot, skriver AFP.
”Vi vill använda den här skatten för att motverka organiserad invandring”, sa finansdepartementet i ett uttalande i går.
Detta är en i raden av premiärminister Viktor Orbáns åtgärder mot invandringen. Tidigare i våras infördes en lag som innebär risk för fängelse för personer eller grupper som hjälper migranter eller flyktingar.

Igår 14:10
Frankrikes president  Emmanuel Macron Darko Vojinovic / TT / NTB Scanpix
Flyktingsituationen EU-politiken

Macron: Populismen sprids som spetälska över Europa

Frankrikes president attackerar Italiens nye inrikesminister Matteo Salvini från det främlingsfientliga partiet Lega angående hanteringen av cirka 600 migranter på räddningsfartyget Aquarius.
Emmanuel Macron säger att populisterna sprids som en sjukdom i Europa.
– Man kan se dem stiga upp lite som en spetälska över hela Europa, i länder där vi trodde att det skulle vara omöjligt att se dem igen, i grannländer, säger han under ett besök i franska Bretagne,
Spanien har tagit emot fartyget Aquarius, efter att Italien vägrat låta det lägga till vid deras hamn. På båten fanns flera gravida kvinnor och barn. Även Malta vägrade att ta emot migranterna.

3 tim
Läs mer om EU-politiken
Trumps USA Trumps gränspolitik
Migrantbarn köar i Homestead Temporary Shelter, en av flera anläggningar för de barn som separerats från sina föräldrar.  Brynn Anderson / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Trumps gränspolitik

Källa: Pentagon förbereder 20 000 sovplatser åt barn

USA:s försvarsdepartement Pentagon har sagt ja till att anordna 20 000 sängplatser på militäranläggningar till migrantbarn som tagits i förvar. Det uppger en försvarskälla till Washington Post.
Förfrågan om sängplatserna kommer från USA:s hälso- och socialdepartement.
Det är oklart vilka militärbaser som är tänkta att användas, men enligt Washington Post är minst fyra anläggningar aktuella. Tre av dem ligger i Texas och en i Arkansas.
Över 2 300 barn har tagits ifrån sina föräldrar sedan Trumpadministrationen införde ”nolltolerans” mot illegal invandring. Trump utfärdade i går en presidentorder om att stoppa separationerna, och tanken är att familjerna i stället ska vara i förvar gemensamt. Det är oklart vad som kommer att hända med de barn som redan skiljts från sina familjer.

1 tim
Melania Trump CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Trumps USA Trumps gränspolitik

Melania Trump besökte förvar: ”Hjälp barnen”

Melania Trump dök utan förvarning upp vid en av de anläggningar i Texas där migrantbarn förvaras efter att ha separerats från sina föräldrar.
Besöket skedde en dag efter att hennes make Donald Trump utfärdat en presidentorder om att stoppa de hårt kritiserade familjeseparationerna.
– Jag är glad att jag är här och ser fram emot att träffa barnen. Jag vill också be er att hjälpa barnen att återförenas med sina föräldrar så snabbt som möjligt, sa presidentfrun vid anläggningen i McAllen i Texas, rapporterar AFP.
Många frågetecken kring separationerna återstår fortfarande. Gårdagens presidentorder innebär inte att gränspolitiken liberaliseras, utan i stället att familjer ska låsas in tillsammans.
Över 2 300 barn hittills har skiljts från sina föräldrar. När och hur de kan återförenas med sina familjer är fortfarande oklart.

3 tim
Bildmontage.  TT
Trumps USA Trumps gränspolitik

Magasinet Time: Trump testar USA:s humanism

Bilden på en skräckslagen tvåårig flicka som gråter medan hennes mamma blir kroppsvisiterad av polis vid gränsen till Texas har blivit symbolen för USA:s nya hårda migrationspolitik. På tidskriften Times nya omslag stirrar Donald Trump ner på barnet och rubriken lyder: ”Välkommen till Amerika”.
I en kommentar till omslaget skriver Time att USA aldrig haft en president som pratat mindre om demokrati, jämställdhet eller mänskliga rättigheter. Det sistnämnda har presidenten bara yttrat tio gånger, enligt magasinet.
”För varje månad som går så testar han hur långt ’America first’-politiken kan ta oss från våra grundläggande humanistiska värden. Och de senaste två och en halv månaderna, vid vår södra gräns, har vi sett resultatet”, skriver Time som syftar på de uppmärksammade familjeseparationerna.

5 tim
Läs mer om Trumps gränspolitik
Fotbolls-VM Grupp D
MURAD SEZER / TT NYHETSBYRÅN
Fotbolls-VM Grupp D

”Är synd om Messi – han spelar i ett patetiskt lag”

Lionel Messi är förmodligen tidernas bästa fotbollsspelare men den argentinska landslagströjan har blivit en tvångströja. Det skriver Sportbladets Erik Niva i sin krönika efter Argentinas 0–3-förlust mot Kroatien.
I kväll valde förbundskapten Jorge Sampaoli att bänka stjärnor som Paulo Dybala och Gonzalo Higuain. Ersättarna var en patetisk skara, ovärdiga att bära Argentinas tröja, skriver Niva.
”Jorge Sampaolis taktik är förbryllande enkelspårig – ge bollen till Messi – men det här sorgliga hopkoket av medelmåttor klarar inte ens av det.”
Expressens Noa Bachner sågar också Sampaolis laguttagning och uttrycker sin sympati för Messi.
”Det gjorde ont att se honom i kväll, omgiven av en dåraktig plan, troligen konstruerad för att optimera hans begåvning, och det gör faktiskt ont att felen kanske både börjar och slutar med honom själv, skriver han.

1 tim
IVAN ALVARADO / TT NYHETSBYRÅN
Fotbolls-VM Grupp D

Argentina rejält illa ute – blev utklassat av Kroatien

VM-finalisten från 2014, Argentina, är rejält illa ute i fotbolls-VM. Kroatien vann kvällens match med 3–0 efter en rejäl målvaktstavla av Willy Caballero och ett fantastiskt mål av Real Madrid-mittfältaren Luka Modric.
Efter en chansrik men mållös första halvlek tog Kroatien ledningen i den 53:e minuten. Caballero fick en hemåtpassning som han tofflade rakt upp i luften. Den ensamme Ante Rebic tackade och tog emot och sköt en volley över Caballero fram till 1–0.
Med tio minuter kvar gjorde Luka Modric 2–0 med ett mycket vackert skott från strax utanför straffområdet. Ivan Rakitic satte sedan 3–0 på tilläggstid.
Resultatet öppnar upp för Island, som kan skaffa slagläge att gå till slutspel med seger mot Nigeria i morgon. Kroatien är å sin sida klart för åttondelsfinal.

2 tim
Läs mer om Grupp D
Arkivbilder, Margot Wallström (t v). TT
Valet i Turkiet

Wallström: Valobservatörer måste få arbeta oberoende

Svenska politiker reagerar starkt på beskedet att Jabar Amin (MP) nekats inträde i Turkiet för att observera valet som den del av Organisationen för säkerhet och samarbete i Europas (OSSE) delegation.
”Observatörer måste få arbeta oberoende. Det är därför inte upp till det mottagande landet att bestämma vilka de ska vara. Det gäller även Turkiet”, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) i ett uttalande, enligt Expressen.
Riksdagsledamoten Kent Härstedt (S) är ordförande i den svenska OSSE-delegationen. Han säger att även den tyska parlamentarikern Andrej Hunko från vänsterpartiet Die Linke avvisats. Enligt Härstedt har den parlamentariska församlingen lämnat in en skriftlig protest till Turkiets OSSE-ambassad i Wien.

5 tim
Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet i Turkiet

MP-politiker greps i Turkiet – skulle bevaka helgens val

Riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) greps och blev fråntagen sitt pass när han anlände till Atatürk-flygplatsen i Istanbul för att bevaka helgens val i Turkiet.
Senare på kvällen meddelade Amin att han är på väg tillbaka till Sverige, rapporterar Expressen. UD bekräftar att politikern nekats tillträde till landet.
MP-politikern säger att han inte fått någon information om varför han gripits men att säkerhetspoliserna som grep honom sagt att de ”fått order från högre ort”.

Idag 14:31
Meral Aksener, presidentkandidat för ”Det bra partiet” (IYI), och partiets anhängare. TT
Valet i Turkiet

”Osannolika sängkamrater har gått samman i Turkiet”

Oppositionen i Turkiet har gått samman över partigränserna och visar en sällsynt enad front inför helgens president- och parlamentsval i Turkiet. Jenny White, professor vid Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet, säger att oppositionen tidigare har varit sin egen största fiende.
– Men nu har fyra osannolika sängkamrater gått samman som de fyra musketörerna, trots att de står för helt olika saker, säger hon till TT.
Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier, säger att man märker ”sprickor i Erdogans rustning”.
– Han verkar trött, reagerar snarare än driver agendan och ekonomin är mer allvarligt skadad än vad de flesta inser.

Idag 07:31
Läs mer om Valet i Turkiet