Hem
Häckens tränare Per-Mathias Høgmo hissas av fansen. Johan Nilsson/TT

Häcken cupmästare efter att ha krossat Mjällby i finalen

Häcken vinner Svenska cupen i fotboll. Detta sedan Hisingslaget utklassat Mjällby med en 4–1-seger i finalen. Titeln blir Häckens fjärde på åtta år och efter slutsignalen stormade glada fans planen för att fira.

– Det blir en bärs på bussen hem. Sedan har vi Malmö borta, säger Simon Sandberg till SVT.

Matchen började något trevande men precis innan pausvilan slog Häckens Ibrahim Sadiq till med två blixtsnabba mål. Målfesten forsatte i andra halvlek, först gjorde Mikkel Rygaard 3–0. En kvart senare förvaltade Samuel Gustafson ett fint anfall på bästa sätt och gjorde 4–0. Mjällby lyckades i 85:e minuten reducera till 4–1 sedan Johan Hammar styrt in bollen i eget mål.

Häcken var stora favoriter att vinna torsdagens final. Mjällby hade chans att ta sin första cuptitel någonsin men fick se sig besegrade.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen