Magdalena Andersson (S), Stureplan. TT
3:12-reglerna

Andersson: Drabbar dem som hänger vid Stureplan

Skattehöjningen för fåmansbolag betalas till 67 procent av de allra rikaste. Det visar nya beräkningar från finansdepartement, skriver DI. Att skrota den kritiserade så kallade 3:12-reglen skulle enligt finansminister Magdalena Andersson (S) ge nästan två miljarder i fickan till den rikaste hundradelen.
– Det är inte målerifirman i Sveg som kommer att påverkas utan de med höga inkomster som kanske hänger vid Stureplan, säger hon till tidningen.

Tidigare om 3:12-reglerna

Toppnyheter

Illustrationsbild/arkivbild. TT
Vintervädret

Trafikproblem i Västsverige – snökaoset på väg österut

Det kraftiga snöfallet har orsakat stora trafikproblem i Västsverige, skriver GT. I Göteborgsområdet ledde snön till att fordon fastnade, vilket ledde till långa köer. I Stenungsundstrakten gled en lastbil av vägen men köbildningen gjorde att räddningstjänsten inte kunde ta sig fram till platsen. Ingen av olyckorna ledde till några personskador.
Även i Göteborg råder stora problem i trafiken.
Under måndagen fortsätter snöområdet norrut över Götaland och når östra Svealand under kvällen. Ovädret kan även nå Skåne och Blekinge, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.
– Det mesta pekar på att det då kan komma 5–10 centimeter snö, säger han till Aftonbladet.
Det kraftiga snöfallet väntas enligt meteorologen fortsätta under natten mot tisdag.

Igår 23:25
Det är det kraftigaste snöfallet i Storbritannien på fyra år. Steve Parsons / TT / NTB Scanpix

Kraftigt snöfall skapar kaos i flygtrafiken i Europa

Kraftigt snöfall skapar kaos runt om i Europa, skriver flera medier. Storbritannien har drabbats av stora trafikproblem, i Tyskland råder kaos i flygtrafiken då över 300 avgångar fick ställas in under söndagskvällen och i franska Calais körde en färja på grund.
Upprörda resenärer – som skulle resa från Luton airport i London – beskrev situationen på flygplatsen ”som en krigszon”, skriver AFP.
I Sverige ställde Landvetter flygplats in all flygtrafik under två timmar på söndagskvällen.

Igår 22:44
Illustrationsbild. Braastad, Audun / TT NYHETSBYRÅN

Snökaos orsakade stopp i trafiken på Landvetter

Ett kraftigt snöfall i Göteborgsområdet ledde till att all trafik till och från Landvetters flygplats ställde in under två timmar. Tre plan som var på väg till Landvetter valde att landa på andra flygplatser. Strax efter klockan 20 avtog snöfallet och viss trafik kunde släppas på.
– Nu är vi i gång igen, men med restriktioner. Det är färre avgångar och landningar och vi ökar på successivt. Så ska man flyga i kväll får man räkna med följdförseningar, Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Igår 19:46
Läs mer om Vintervädret
TT NEWS AGENCY / TT NYHETSBYRÅN

Medicinpristagaren hyllade invandringen till Sverige

Medicinpristagaren Michael Rosbash uttryckte oro för sitt hemland USA:s invandringspolitik under kvällens Nobelbankett. Han påpekade att invandring har varit en oumbärlig del av USA, inklusive i forskningsvärlden, men fruktade att det var på väg att ändras.
– Fyra av oss Nobelpristagare här i dag är invandrare eller barn till invandrare, sa Rosbash och noterade att Sverige är ett av Europas mest flyktingvänliga länder.
Det uppstår en stolthet hos invånarna i ett land när en av deras egna tilldelades Nobelpriset, menade litteraturpristagaren Kazuo Ishiguro i sitt tal.
– Men vi känner inte stolthet för att vår grupp visat sig vara överlägsen andra grupper. Den stolthet vi känner är för att en av oss har bidragit till människans gemensamma strävan.

Igår 18:10
Läs mer om Nobelpriset 2017
Mike Pence. Alex Brandon / TT / NTB Scanpix
Omvärlden om Israelbeslutet

Bekräftat: Pence och Abbas kommer inte att träffas

USA:s vicepresident Mike Pence bekräftar att palestinske presidenten Mahmoud Abbas inte kommer att träffa honom under hans kommande resa till Mellanöstern, rapporterar CNN.
Vicepresidentens talesperson, Alyssa Farah, kallar beslutet för ”olyckligt” och tillägger att palestinierna nu avböjer från en ”möjlighet att diskutera regionens framtid”.
Beskedet kommer efter att USA i veckan erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.

Igår 22:10
Philippe Wojazer / TT / NTB Scanpix

Netanyahu: Palestinier måste möta verkligheten

Palestinier måste acceptera verkligheten och inse att Jerusalem är Israels huvudstad, säger Israels premiärminister Bejamin Netanyahu enligt BBC. Han säger även att Jerusalem varit Israels huvudstad i 3 000 år och aldrig ”varit huvudstad för några andra personer”.
Netanyahu har under dagen träffat Frankrikes president Emmanuel Macron varpå den israeliske ledaren sa att ansträngningarna för att förneka det ”judiska folkets tusenåriga förbindelse till Jerusalem” var ”absurda”.
– Ju tidigare palestinierna accepterar verkligheten, desto snabbare kan vi gå mot fred, säger han.

Igår 18:26
Erdogan/Netanyahu. TT

Erdogan: Israel är en ”stat som mördar barn”

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan går till hårt angrepp mot Israel. I ett tal i staden Sivas kallar Erdogan Israel en ”terroriststat” som ”mördar barn”, skriver AP.
– Palestina är ett oskyldigt offer. När det gäller Israel så är det en terroriststat, säger Erdogan och tillägger:
– Vi kommer inte att lämna Jerusalem i händerna på en stat som mördar barn.
Uttalandet fick Israels premiärminister Bejamin Netanyahu att säga att han inte är van att ”bli uppläxad om moral” från en ledare som bland annat bombar kurdiska byar i Turkiet, fängslar journalister och hjälper Iran komma runt internationella sanktioner.

Igår 18:00
Läs mer om Omvärlden om Israelbeslutet

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.