Bhutans främsta sevärdhet är det unika klostret Tigernästet. Turister kan rida på åsnor på vägen upp. Tripadvisor / Eagle Tours
Bhutan
Resa

Äntligen! Nu satsar det lilla lyckolandet på turism

Fram till 1960-talet fanns inga vägar, inga telefoner, ingen post och inga sjukhus i Bhutan. TV:n slog man på först 1999. Men under 2000-talet har pandoras ask öppnats på glänt och nu släpps fler turister in, skriver CNN Travel.
Det buddhistiska kungadömet där medborgarna sägs vara lyckligast i världen ligger mitt i Himalaya och är det enda riket i världen som mäter lycka i stället för ekonomisk tillväxt. Numera är det enkelt att flyga till huvudstaden Thimphu, men för att behålla den oexploaterade atmosfären har Bhutan infört en särskild dagsavgift för besökare. För 200–250 amerikanska dollar per dag får turister boende, måltider, trasport, guide och bärare.
När CNN guidar till Bhutans främsta sevärdheter finns givetvis det unika klostret Tigernästet med på listan. Högt bland de svindlande bergstopparna, 1 200 meter över Parodalens gröna kullar, tronar den religiösa byggnaden som blivit världsberömd för sin skönhet. De flesta turister passar även på att spela golf (ja, faktiskt), vandra Drakleden och dricka öl till livemusik på Mojo Park i Thimphu.

Toppnyheter

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.