Nu kan du hyra David Bowies villa i Karibien. Mandalay Estate
Annorlunda hotell
Resa

Nu kan du hyra David Bowies villa i Karibien

Bara två månader har gått sedan David Bowie gick bort, men nu kan fansen för första gången hyra hans hus på kändisön Mustique i karibiska St Vincent och Grenadinerna, strax väster om Barbados, skriver The Telegraph. Den indonesiska villan med fem sovrum kallas Mandalay och ritades av den svenske arkitekten Arne Hasselquist, som har skapat en majoritet av husen på ön, bland andra Mick Jaggers Stargrove och Tommy Hilfigers palatsliknande semesterhem. “Jag ville ha någonting som var så olikt Karibien som möjligt", har Bowie sagt om den udda asiatiska designen. De närmare 100 residensen på ön tillhör världens rikaste, som tillsammans har skapat ett paradis där alla känner alla och paparazzis är strikt förbjudna. Prinsessan Margareth fick en tomt i bröllopspresent 1960 och hennes villa Les Jolies Eaux blev den första att byggas när Mustique var helt oexploaterad. Bokar du Mandalay för 330 000 kronor veckan ingår en personalstyrka på 14 man. Varje sovrum har en egen veranda och det finns också en infinitypool, vattenfall, asiatiska dammar och flera salonger, enligt The Telegraph.

Mandalay Estate

Uteplatsen vetter mot väst för att ha utsikt över solnedgången

Mandalay Estate

Huset är designat i asiatisk stil och ett av de mest unika på ön

Mandalay Estate

Bambuloungen med öppna väggar

Mandalay Estate

Villan är full av indonesiska trädetaljer

Mandalay Estate

Mer läsning:

Toppnyheter

Trumps USA USA:s skuldtak
Minoritetsledaren Chuck Schumer. Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Trumps USA USA:s skuldtak

Just nu: Senaten överens om tillfällig finansiering

Senatspolitikerna i USA har enats om en tillfällig finansiering av statsapparaten – efter tre dagar av politisk turbulens där Republikanerna och Demokraterna har turats om att beskylla varandra för det låsta läget.
Nu har politikerna fram till den 8 februari att komma överens. Därmed kan också nedstängningen hävas och federala myndigheter öppna.
Nedstängningen trädde i kraft vid midnatt mellan fredag och lördag men de mer omfattande konsekvenserna inträffade inte förrän på måndagen, när många offentliganställda fick stanna hemma utan lön.
En knäckfråga har varit de migrationspolitiska samtalen där Demokraterna krävt skydd för så kallade ”drömmare”, hundratusentals unga som kommit till USA som barn.

44 min
Arkivbild, Donald Trump. Andrew Harnik / TT / NTB Scanpix
Trumps USA USA:s skuldtak

Källor: Vita huset kräver mer än en mur mot Mexiko

Vita huset sätter hårt mot hårt i frågan om de så kallade ”drömmarna”, de hundratusentals unga som kommit till USA som barn. Det uppger källor för CNN. Frågan är central i förhandlingarna om finansiering av statskassan.
President Donald Trump ska tidigare ha skickat signaler till minoritetsledaren Chuck Schumer om att en uppgörelse var inom räckhåll: En mur mot Mexiko i utbyte mot fortsatt laglig rätt för papperslösa ”drömmare” att vistas i landet.
Men nu uppger alltså källor att en mur inte är i närheten av att vara tillräckligt för Vita huset. Kravet för att skydda ”drömmarna” uppges i stället vara att Demokraterna går med på en rad andra åtstramningar i migrationspolitiken, enligt CNN.
Den amerikanska statsapparaten har bommat igen på grund av att politikerna inte har kunnat enas.

2 tim
ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
USA:s skuldtak

Analys: Senatorernas enda chans att visa engagemang

Hundratusentals amerikaner får stanna hemma från jobbet utan lön under måndagen, då stora delar av statsapparaten fortfarande hålls stängda. En ny omröstning ska genomföras i senaten vid lunch, lokal tid, men det är ännu osäkert om en ny överenskommelse kommer hinna nås innan dess. Experter poängterar att det politiska spel som just nu pågår i kongressen handlar om mycket mer än själva sakfrågorna:
– Det är viktigt för Demokraterna att framställa att det är Republikanerna som är ovilliga att komma till en överenskommelse, och vice versa, säger Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, till Sveriges Radio.
Så här långt ser det ut som att Demokraterna kan gå vinnande ur den striden. I opinionsmätningar som Washington Post/ABC News och Politico genomförde inför nedstängningen ansåg en klar majoritet att Republikanerna bar skulden för situationen.
Washington Posts Fred Barbash tror dock inte att opinionen kring partierna eller enskilda senatorer kommer påverkas av nedstängningen. Däremot kan förhandlingarna – där flera politiskt heta frågor ligger på bordet – vara senatorernas ”enda chans att visa på obevekligt engagemang i en särskild fråga och kanske till och med vinna, om än små, segrar.”

5 tim
Läs mer om USA:s skuldtak
Lena Endre var en avskådespelarna i manifestationen. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Guldbaggegalan

Svartklädda skådespelare hand i hand på röda mattan

En manifestation hölls på röda mattan för #metoo och uppropet #tystnadtagning inför kvällens Guldbaggegala. Kvinnliga skådespelare anlände hand i hand, klädda i svart, till tonerna av en sambaorkester.
I början av november gick hundratals kvinnliga skådespelare ut och berättade om övergrepp inom film- och teatervärlden. Uppläsningarna av vittnesmålen fick stor uppmärksamhet.
På Golden Globe-galan nyligen klädda sig många skådespelare också i svart för att uppmärksamma Hollywood-uppropet Time’s up.
Galan sänds i SVT1 med start 20.00.

2 tim
Guldbaggegalan

Eva Röse: ”Vi kommer inte att gå obemärkt förbi”

Under Golden Globe-galan bar kvinnliga skådespelare svart för att uppmärksamma Me too-rörelsen och Hollywood-initiativet Time’s up. Det har spekulerats i liknande manifestationer inför kvällens svenska Guldbaggegala.
– Självklart kan vi inte ha en gala där #tystnadtagning eller #metoo-uppropet går obemärkt förbi. Det vore katastrof, säger skådespelaren Eva Röse i TV4:s Nyhetsmorgon.
Röse vill inte ge några detaljer om hur frågorna ska lyftas men säger:
– Vi kommer inte att gå obemärkt förbi.

2 tim
Ruben Östlund (t v) och Amanda Kernell tillsammans med skådespelaren  TT
Guldbaggegalan

Sameblod och The Square favoriter inför kvällens gala

Ett starkt filmår sammanfattas på Guldbaggegalan i kväll – och konkurrensen i kategorin Årets film är hög. Det konstaterar SVT Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin.
Amanda Kernells långfilmsdebut Sameblod har högst snittbetyg i Filminstitutets recensionsindex, följd av Ruben Östlunds The Square och Tarik Sahles The Nile Hilton Incident som också är nominerade i kategorin. Ruben Östlund har redan fått flera internationella utmärkelser för The Square, bland annat prestigefyllda Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes.
– Det borde ju göra honom till favorit, men jag tror tvärtom att det kan ligga honom i fatet, säger Fredrik Sahlin till SVT.
Sahlin tippar ändå på att The Square belönas med antingen Årets film eller Årets regi på kvällens gala.
– Något annat vore ett tjänstefel.

Idag 08:58
Läs mer om Guldbaggegalan
Lejon. Arkiv. FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Regeringens myndighetsflytt

Sågar myndighetsflytten: ”Satsa på järnväg i stället”

Regeringen borde satsa på post, järnväg och polis i stället för att utlokalisera statliga jobb. Det menar Britta Lejon, ordförande för fackförbundet ST.
– Myndighetsledningar som har verksamheter som fungerar får ett mycket svårt uppdrag när man heller inte skjuter till några pengar, säger hon till Svenska Dagbladet.
Lejon anser att placeringar ute i landet främst bör gälla nya myndigheter, och exemplifierar med den nya Digitaliseringsmyndigheten som förlagts till Sundsvall.

2 tim
Statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi (S). Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Regeringens myndighetsflytt

2 000 jobb flyttas: ”Viktigt att hålla ihop Sverige”

Regeringen fortsätter att flytta statliga jobb från Stockholm. Tullverket är en av de myndigheter som berörs när 30 tjänster flyttas till Malmö. Myndigheten för tillgängliga medier flyttas till Malmö med hundra tjänster och Tillväxtverket ska flytta tio tjänster från Stockholm till Malmö.
Totalt ökar regeringen den statliga närvaron i Skåne och Västsverige genom att omlokalisera eller utöka nio myndigheters verksamhet till Malmö, Kristianstad, Mölndal, Borås, Botkyrka och Göteborg.
– Sverige ska hålla ihop och det är viktigt att alla delar i vårt land känner att man är med i framtidsprojektet Sverige, säger statsminister Stefan Löfven på en pressträff.
Tidigare i dag meddelade vice statsminister Isabella Lövin (MP) att biståndsmyndigheten Sida flyttar från Östermalm i Stockholm till Botkyrka i sydvästra Stockholms län. 500 tjänster påverkas i flytten.
När alla flyttar är gjorda kommer regeringen ha omlokaliserat omkring 2 000 statliga jobb, inräknat de som presenterades under förra året.

Idag 11:24
Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och statsminister Stefan Löfven under ett besök på Tullverket i Lernacken i Malmö. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Regeringens myndighetsflytt

Skåne och Västsverige vinnare i flyttbeslut

Totalt berörs 900 statliga tjänster av det beslut om myndighetsflyttar som regeringen klubbar nu på torsdag, rapporterar TT.
500 tjänster berörs när biståndsmyndigheten Sidas huvudkontor flyttas från centrala Stockholm till Botkyrka kommun, strax sydväst om huvudstaden.
Tullverket flyttar 30 jobb från Stockholm till Malmö och Myndigheten för tillgängliga medier flyttas till Malmö med hundra jobb. Även Tillväxtverket flyttar tio jobb från Stockholm till Malmö.
Trafikverket ska flytta 80–100 årsarbetskrafter till Kristianstad dit även Kronofogden omlokaliserar ett antal tjänster.
Inspektionen för socialförsäkringen ska flyttas till Göteborg och Arbetsmiljöverket ska utöka sin verksamhet i Mölndal. Ackrediteringsmyndigheten Swedac flyttar sin verksamhet till Borås.

Idag 12:06
Läs mer om Regeringens myndighetsflytt
Varfjell, Fredrik / TT NYHETSBYRÅN
Kryptohaussen

Nordiska storbanker följer inte Nordeas bitcoin-förbud

Storbanker i Norden följer än så länge inte regions största bank Nordea med ett förbud mot kryptohandel för anställda, skriver E24. Norska DNB har varken ett förbud eller riktlinjer för hur anställda ska förhålla sig. Dagens regler för egenhandel räcker gott och väl, enligt bankens presschef Even Westerveld.
Inte heller Danske Bank har förbud.
– Vi är skeptiska till kryptovalutor och rekommenderar våra anställda att inte handla med dem, men vi har inte förbjudit. Vi följer noggrant utvecklingen och huruvida bankens policy behöver ändras, säger Tina Berggård, presschef på Danske Bank.
E24 har även talat med Handelsbanken och Sbanken som inte lagt fram några förbud.

35 min
Nordeas vd Casper von Koskull. Ari Luostarinen/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kryptohaussen

Bitcoin förbjuds för Nordeas 31 000 anställda

Nordea förbjuder alla sina 31 000 anställda att handla med bitcoin och andra kryptovalutor. Banken är rädd för att personal kan hamna i en situation som är oetisk eller rent kriminell.
– Vi bedömer att riskerna är för höga, och att skyddet inte är tillräckligt vare sig för medarbetarna eller för banken, säger Afroditi Kellberg, presschef på Nordea i Sverige, till TT.
På fredagen rapporterades att de 3 800 anställda i Nordeas avdelning för Wholesale Banking förbjuds att handla bitcoin men nu utökas förbudet alltså till alla anställda.
Nordeas vd Casper von Koskull kallade i december kryptovalutan ”absurd” i en intervju med Bloomberg.

5 tim
Läs mer om Kryptohaussen
Margot Wallström, arkivbild. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fallet Gui Minhai

Kinas ambassadör kallas upp: ”Har utlovats besked”

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att situationen som rör den svenske förläggaren Gui Minhai har förvärrats i och med det nya gripandet.
– Den svenska regeringen har ingående kännedom om vad det är som har hänt och jag har kallat upp Kinas ambassadör och har också blivit utlovad besked om Gui Minhais öde, säger Wallström till TT.
När uppkallandet sker vill hon inte meddela.
– Av omsorg om honom vill jag inte för dagen säga något mer eller kommentera det här ärendet mer.
Gui Minhai greps på ett tåg, på väg till huvudstaden Peking där han skulle få vård på Sveriges ambassad. Två svenska diplomater från konsulatet i Shangai var med när händelsen inträffade.

3 tim
Angela Gui Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fallet Gui Minhai

Familjens oro: ALS-symtom fanns inte före gripandet

Angela Gui, dotter till den svenske förläggaren Gui Minhai som på nytt gripits i Kina, är orolig för sin pappas hälsa Förläggaren greps på ett tåg när han var på väg till ambassaden i Peking för en läkarundersökning, inför ögonen på två svenska diplomater. Till Radio Sweden säger Angela Gui att hennes pappa ”kanske inte har så lång tid kvar”.
New York Times skriver att Gui Minhai har uppvisat symtom på sjukdomen ALS. John Kamm, en amerikansk affärsman och människorättsadvokat som har jobbat tillsammans med familjen, säger att förläggaren inte hade några sådana symtom innan han greps 2015.
– Jag ber för att vi slipper uppleva att en ny politisk fånge dör i fängelse, säger han till tidningen.

3 tim
PHILIPPE LOPEZ / AFP
Fallet Gui Minhai

Gui Minhai gripen i Kina – inför svenska diplomater

Den svenske förläggaren Gui Minhai har gripits av kinesisk polis på ett tåg på väg till Peking, säger hans dotter Angela Gui till The New York Times. Uppgifterna om gripande bekräftas av svenska UD, enligt Sveriges Radio. Två diplomater från svenska konsulatet i Shanghai ska ha blivit vittnen till händelsen.
– Jag vet bara att saker och ting har tagit en väldigt drastisk vändning mot det dåliga, säger Angela Gui till tidningen.
Gui Minhai försvann för två år sedan under mystiska omständigheter och sattes i kinesiskt förvar, misstänkt för både trafikbrott och för att ha spridit förbjuden litteratur i Kina. I oktober kom uppgifter om att han släppts. Enligt dottern ska Gui Minhai ha befunnit sig i Kina sedan frisläppandet och varit tvungen att rapportera till polisen regelbundet.
Enligt New York Times har Minhai uppvisat symtom på att ha drabbats av sjukdomen ALS.

Idag 11:17
Läs mer om Fallet Gui Minhai
Mike Pence och Benjamin Netanyahu. MENAHEM KAHANA / AFP
Israel–Palestina-konflikten

Pence: Ambassad flyttas till Jerusalem nästa år

USA:s ambassad i Jerusalem öppnar redan 2019. Det meddelade vicepresident Mike Pence i ett tal i israeliska knesset, enligt Washington Post. Det innebär att man snabbar på den kritiserade flytten jämfört med tidigare prognos.
När Mike Pence träffade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på måndagsförmiddagen uttryckte han vilken ära det var att befinna sig i ”Israels huvudstad, Jerusalem”. Pence sa även att han hoppas att ”vi befinner oss i början av en ny era” av förnyade förhandlingar för att uppnå fred mellan Israel och palestinierna.

5 tim
Margot Wallström och Mahmud Abbas  TT
Israel–Palestina-konflikten

EU:s ord till Abbas: Bara samtal kan lösa konflikten

Bara förhandlingar kan lösa konflikten i Mellanöstern, är budskapet till palestiniernas president Mahmud Abbas som möter europeiska ministrar i Bryssel.
– Vi kommer också att säga till honom att det är viktigt att han fortsätter reformera Palestina och göra demokratiska reformer, involvera kvinnor och unga människor och förstås fortsatt ta avstånd från våld och våldsanvändning, säger Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) som befinner sig i Bryssel.
Enligt den palestinske utrikesministern Riyad al-Maliki väntas Abbas även be EU om att officiellt erkänna en palestinsk stat. Sverige är ett av ytterst få EU-länder som redan erkänt Palestina.
– Det är upp till varje enskilt land att avgöra det. Jag tror att vi har tjänat som ett sorts avskräckande exempel, sett från Israels sida, säger Wallström.

Idag 10:52
Läs mer om Israel–Palestina-konflikten

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.