Hem
Georgiens Otar Kakabadze och Spainens Marc Cucurella. Manu Fernandez / AP

Spanien skakade mot Georgien – vände och vann

Spanien vinner kvällens åttondelsfinal mot Georgien med 4–1.

Men matchen inleddes med ett Spanien som såg skakade ut när Georgien tog ledningen tidigt i första halvlek. Då var det Spaniens Robin Le Normand som råkade styra in 1–0 i det egna målet med låret.

Med 39 spelade minuter kunde dock Rodri återställa ordningen enligt spansk synvinkel och sätta 1–1.

Redan när Fabian Ruiz därefter nickade in 2–1 efter en frispark började det se mörkt ut för EM-debutanten Georgien.
Nicholas Williams dribblade efter det förbi en Georgisk spelare innan han smällde upp bollen i nättaket för 3–1.
Daniel Olmo säkrade slutresultatet när han skruvade in bollen bakom Giorgi Mamardashvili i det georgiska målet.
Spanien som väntat vidare till kvartsfinal, alltså.

Så startade lagen

Spanien: Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Fabián, Rodri, Pedri - Lamine Yamal, Morata, Williams

Georgien: Mamardashvili - Lochoshvili, Dvali, Kashia, Gvelesiani, Kakabadze - Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze - Kvaratskhelia, Mikautadze. Lagen ställer upp på exakt samma sätt som senast.