Hem
Ollie Watkins firar sitt mål. Thanassis Stavrakis / AP

England klart för EM-final efter drama: ”Makalöst”

England spelar EM-final i fotboll mot Spanien på söndag. Det står klart efter att laget besegrat Nederländerna i semifinalen med 2–1. Stor hjälte blev inhopparen Ollie Watkins som satte segermålet på tilläggstid.

Matchen var bara några få minuter gammal när Xavi Simons gav Nederländerna ledningen med ett riktigt snyggt mål.

England, som har kritiserats för att inte spela nog offensivt under mästerskapet, skapade flera farliga lägen efter målet och fick 18 minuter in en straff efter en något kritiserad VAR-kontroll. Harry Kane stegade fram och satte säkert kvitteringsmålet.

I andra halvlek hade Nederländerna några farliga lägen i samband med fasta situationer och England fick ett mål bortdömt efter VAR-kontroll. I samband med det bortdömda målet byttes Harry Kane ut och Ollie Watkins in. På tilläggstid var det också Watkins som blev den stora hjälten när han satte segermålet.

– Det är helt makalöst, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen