Hem
Belgiens Leander Dendoncker i duell med Österrikes Michael Gregoritsch. Geert Vanden Wijngaert / AP

Österrike pressar Sverige – tog poäng mot Belgien

Österrike tog på lördagen en viktig poäng mot Belgien i Sveriges grupp i kvalet till fotbolls-EM 2024. Ett självmål från Belgiens Orel Mangalas efter en österrikisk hörna gav laget 1–0 efter 21 minuters spel.

I den andra halvleken kunde sedan Belgiens storstjärna Romelu Lukaku distinkt göra 1–1. Målet var viktig ut svensk synvinkel, en seger för Österrike hade varit sämsta tänkbara resultat för Sverige.

Poängen gör att Österrike nu toppar gruppen före Belgien och Sverige som båda har en match mindre spelad. På tisdag ställs Sverige mot just Österrike på bortaplan i en match som sannolikt kommer att ha stor betydelse för vilket av lagen som tar sig till EM.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen