Hem
Ulf Kristersson (M), energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) (till vänster) och Jimmie Åkesson (till höger) TT

Åkesson sågar utredning: ”SD står i opposition”

Sverigedemokraterna motsätter sig regeringens beslut att tillsätta en utredning av ordningslagen. Partiledaren Jimmie Åkesson skriver i ett uttalande att SD aldrig kommer att acceptera ”att vi anpassar oss efter hot och påtryckningar från islamister och diktaturer”.

”I denna fråga kommer Sverigedemokraterna därför stå i opposition mot regeringen som valt att gå fram med en utredning utan vårt stöd. Jag kommer återkomma till hur vi närmre kommer agera i en sådan oppositionsroll”, skriver han.

Regeringens utredning ska bland annat undersöka om exempelvis hot mot rikets säkerhet kan vara ett skäl för polisen att neka tillstånd till en allmän sammankomst. Bakgrunden är den senaste tidens koranbränningar och säkerhetsläget i Sverige.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons