Metros nummer den 25 mars 2019 Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN
Krisen på Metro

Alla journalister får gå från Metro: ”Passar inte in”

Tidningen Metro kommer inte längre ha några journalister. Det säger tidningens vd och ägare, Christen Ager-Hanssen till Expressen.

– Journalister passar inte in i vår affärsplan. Det finns flera contentbyråer som producerar material som passar oss.

Tidigare i dag kom uppgifter att minst en anställd inte fick lön idag. De pengarna ska dock vara på väg, rapporterar Medievärlden.

Metros ekonomi havererade under våren och bolaget befinner sig i rekonstruktion.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset