Arkivbild Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisinsatsen i Forsheda

Allmänheten uppmanades stanna inne – man gripen

En man i 25-årsåldern greps i Forsheda i Värnamo natten till torsdagen. Han ska ha gått omkring på orten och hotat människor och riktat ett vapen åt olika håll, skriver TT. Enligt uppgifter till Värnamo Nyheter ska det ha rört sig om en pistol.

Då polisen bedömde att det fanns en risk för att mannen skulle ta gisslan eller skada någon gick ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, ut som uppmanade allmänheten att hålla sig inomhus.

– Det kom in uppgifter om att folk från allmänheten kom ut i området. På grund av det ville vi få bort så mycket människor som möjligt, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region Öst till TT

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset