Andrahandshyrorna i Stockholms innerstad har slagit i taket. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bostadsbristen

Andrahandshyror i centrala Stockholm har vänt ner

Priserna på andrahandsbostäder i Stockholms innerstad har sjunkit under det andra kvartalet 2018, visar siffror från bostadsförmedlingssajten Qasa som Stockholm direkt tagit del av. På Östermalm är genomsnittshyran i dag 12 667 kronor, en minskning med 19 procent på ett år.

Däremot stiger priserna kraftigt i en del förorter. I Skärholmen har priserna gåt upp hela 26 procent och i Hässelby/Vällingby är uppgången 12 procent.

– Det är förorterna som i dag driver upp priserna på andrahandsmarknaden. I stadskärnan har vi helt enkelt nått en maxgräns, säger Qasas talesperson Mattia Tosti.

Toppnyheter

Hanif Bali/Gunnar Strömmer. TT.
Debatten om Hanif Bali

Interna kritiken växer – krav på att Bali stoppas

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har upprepade gånger hamnat i blåsväder efter kontroversiella Twitter-inlägg. Nu ökar pressen på ledningen att agera, skriver Expressen som har intervjuat flera såväl anonyma som namngivna partiföreträdare.

Partisekreterare Gunnar Strömmer skriver i en kommentar till tidningen att Hanif Bali är begåvad och driver många viktiga frågor men att han ibland har ”ett destruktivt tonläge”.

”Det är ett problem för både honom och partiet”, skriver Strömmer och berättar att partiet därför har startat ett arbete som ska tydliggöra var gränserna går och vilka konsekvenserna blir om de överträds.

3 tim
Hanif Bali. Arkivbild.  Emma-Sofia Olsson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Hanif Bali om kritiken: Tänker inte ändra något

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) svarar i ett mejl till Expressen på kritiken om hans höga tonläge i debatten.

”Jag har svårt att ta ställning till kritik jag inte fått ta del av men hade jag trott på alla halvsanningar och medvetna fultolkningar som jag läser om mig själv i media hade jag också varit kritisk”, skriver han.

Han skriver också att han inte planerar att ändra något bara för att hans meningsmotståndare säljer in en felaktig bild av honom till partikamraterna. Expressen har intervjuat flera moderata företrädare som menar att partiet måste agera mot Hanif Bali efter flera uppmärksammade Twitter-inlägg.

3 tim
Läs mer om Debatten om Hanif Bali