Karolin Hakim/Minnesplats. TT
Mordet på Karolin Hakim

Ännu fler poliser ska utreda mordet på Karolin Hakim

Utredningen av mordet på Karolin Hakim, som sköts till döds i Malmö med sin bebis i famnen, har kantats av personalbrist – men nu ska antalet förhörsledare fördubblas, skriver Sydsvenskan.

22 poliser har arbetat med utredningen och en handfull av dessa har ansvarat för förhören. Men på grund av personalbristen har de uppemot 150 personer som hörts av polisen inte kunnat förhöras mer djupgående om vad de sett, hört eller vet om mordet.

Läs mer

Toppnyheter

Flyktingboende i Överkalix.  TT
Svenskt mottagande

Språkkrav diskuteras i migrationskommittén

Språk- och samhällskunskapskrav finns bland förslagen för nya krav för att få permanent uppehållstillstånd. Förslaget diskuteras i migrationskommittén som ska försöka forma den framtida migrationspolitiken, skriver TT.

Partiernas representanter i kommittén håller i dag sitt tredje sammanträde med målet att nå fram till en bred överenskommelse om migrationen. Bland annat ska politikerna ta ställning till en rad förslag, till exempel om tillfälliga uppehållstillstånd, inte permanenta, ska vara huvudregel när asylsökande anses behöva skydd.

28 min
Nyamko Sabuni. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

L vill införa snabbspår för ogrundade asylansökningar

Asylansökningar från personer som kommer från säkra länder borde kunna hanteras i ett snabbspår för att inte ta resurser från personer med skyddsskäl. Det föreslår Liberalerna. I en intervju med DN säger partiledaren Nyamko Sabuni att en sådan lista över säkra länder borde antas av Sverige.

Partiet vill också att preskriptionstiden för personer som fått avslag förlängs. Om dagens gräns på fyra år utökas kan det innebära att fler återvänder till sina hemländer, enligt Sabuni.

Igår 22:20
Läs mer om Svenskt mottagande